Ухвала
від 10.08.2010 по справі 2/300 (2-а-6212/08)
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2/300 (2-а-6212/08) Головуючий у 1-й інстанції: Келеберда В.І.

Суддя-доповідач: Вівдич енко Т.Р.

У Х В А Л А

Іменем України

"10" серпня 2010 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у склад і колегії суддів:

Головуючого судді Вівдиченко Т.Р.

Суддів: Літвіної Н.М.

Цвіркуна Ю.І.

при секретарі Демченко Т.І.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні апеляційн у скаргу Дочірнього підприєм ства «ЕКОС» акціонерного тов ариства холдингової компані ї «Київміськбуд»на постанов у Окружного адміністративно го суду м. Києва від 30 вересня 20 08 року у справі за адміністрат ивним позовом ОСОБА_3 до Д арницького районного управл іння Головного управління Мі ністерства внутрішніх справ України в м. Києві про зобов' язання вчинення дій, -

В С Т А Н О В И В :

У червні 2008 року ОСОБА _3 звернулася до суду з адмін істративним позовом до Дарни цького районного управління Головного управління Мініст ерства внутрішніх справ Укра їни у м. Києві (далі - Дарницьке РУ ГУМВС України в м. Києві) пр о зобов' язання вчинення дій по здійсненню реєстрації у г уртожитку за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 3.

Постановою Окружного адмі ністративного суду м. Києва в ід 30 вересня 2008року позов задов олено.

Не погодившись із судовим р ішенням, особа, яка не брала уч асті у справі, але про чиї прав а та інтереси суд вирішив пит ання - Дочірнє підприємство «ЕКОС» акціонерного това риства холдингової компанії «Київміськбуд»подало апеля ційну скаргу, в якій просить с касувати постанову суду перш ої інстанції та направити сп раву на новий розгляд.

Заслухавши доповідь судді -доповідача, дослідивши мате ріали справи та перевіривши доводи апеляційної скарги, к олегія суддів вважає, що апел яційна скарга не підлягає за доволенню з наступних підста в.

Як вбачається з матеріалів справи та вірно встановлено судом першої інстанції, ОС ОБА_3 14.11.2007 року звернулася до Дарницького РУ ГУМВС України в м. Києві із заявою про реєст рацію її місця проживання за адресою у АДРЕСА_1. Відпов ідач відмовив їй у здійсненн і реєстрації, вказавши, що зая ва має бути завірена житлови м органом, а саме: ДП «Екос», як ому підпорядкований гуртожи ток за адресою по АДРЕСА_1 .

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. З Зако ну України «Про свободу пере сування та вільний вибір міс ця проживання в Україні», міс це проживання - адміністрати вно-територіальна одиниця, н а території якої особа прожи ває строком понад шість міся ців на рік.

З матеріалів справи відомо , що ОСОБА_3 проживає за вищ евказаною адресою понад шіст ь місяців та працює двірнико м ЖУ «Лівобережне»ДП «Екос».

Статтею 6 Закону України «Пр о свободу пересування та віл ьний вибір місця проживання в Україні»передбачений викл ючний перелік документів нео бхідних для реєстрації: пасп ортний документ; квитанцію п ро сплату державного мита аб о документ про звільнення ві д його сплати; два примірники талона зняття з реєстрації. З абороняється вимагати для ре єстрації місця проживання по дання особою інших документі в. Заява особи про реєстрацію місця проживання є єдиною пі дставою для реєстрації місця проживання особи.

Постановою Кабінету Мініс трів України від 28.07.2004 року №985 «П ро затвердження зразків доку ментів, необхідних для реєст рації місця проживання в Укр аїні»затверджено зразок зая ви про реєстрацію місця прож ивання. Даний зразок заяви мі стить графу «Підставою для р еєстрації місця проживання з аявника/його неповнолітньої дитини за зазначеною адресо ю є (ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (під найму, оренди) або інші докуме нти)» та графу «Згода власник а/співвласників житла або їх уповноважених органів, найм ача та членів його сім' ї на р еєстрацію місця проживання з аявника у разі відсутності д окументів, зазначених як під става для реєстрації».

Отже, згода власника житла надається у разі відсутност і ордеру або свідоцтва на пра во власності, або договору на йму, або інших документів.

Відповідно до п. 1.1 договору № 137 від 27.01.2006 року, між наймодавц ем -житловим управлінням «Лі вобережне»ДП «ЕКОС»та найма чем - ОСОБА_3 укладено дог овір про компенсаційні витра ти на утримання житлового фо нду. Даний договір повністю в ідповідає вимогам, які ставл яться до договору найму (орен ди) житла передбачених главо ю 59 Цивільного кодексу Україн и.

Рішенням Дарницького райо нного суду м. Києва від 23 травн я 2008 року встановлено, що гурто житок за адресою по вул.. Борис пільська, 3 у м. Києві знаходит ься на правах господарського відання (володіння, користув ання та розпоряджання майном ) житлового управління «Ліво бережне» ДП «ЕКОС».

Згідно з п. 1 ст. 72 КАС України, обставини, встановлені судов им рішенням в адміністративн ій, цивільній або господарсь кій справі, що набрало законн ої сили, не доказуються при ро згляді інших справ, у яких бер уть участь ті самі особи або о соба, щодо якої встановлено ц і обставини.

За таких обставин, колегія суддів погоджується з висно вком суду першої інстанції п ро задоволення позовних вимо г, оскільки у відповідача не б уло законних підстав для від мови у здійсненні реєстрації місця проживання ОСОБА_3

Згідно зі ст.ст. 198 ч. 1 п. 1, 200 КАС У країни, суд апеляційної інст анції залишає апеляційну ска ргу без задоволення, а постан ову суду - без змін, якщо визн ає, що суд першої інстанції пр авильно встановив обставини справи та ухвалив судове ріш ення з додержанням норм мате ріального і процесуального п рава.

На підставі вищевикладено го, колегія суддів дійшла вис новку про те, що суд першої інс танції правильно встановив о бставини справи та ухвалив с удове рішення з додержанням норм матеріального і процес уального права, а тому підста в для скасування чи зміни - н емає.

Керуючись ст.ст. 160, 197, 198, 200, 205, 206, 254 К АС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Дочірн ього підприємства «ЕКОС»акц іонерного товариства холдин гової компанії «Київміськбу д»- залишити без задоволення , а постанову Окружного адмін істративного суду м. Києва ві д 30 вересня 2008 року - без змін .

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м двадцяти днів з дня складан ня в повному обсязі шляхом по дачі касаційної скарги безпо середньо до Вищого адміністр ативного суду України.

Головуючий суддя: Вівдиченко Т.Р.

Судді: Літвіна Н.М.

Цвіркун Ю.І.

Повний текст ухвали виготов лений 16 серпня 2010 року

Дата ухвалення рішення10.08.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11262466
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов' язання вчинення дій

Судовий реєстр по справі —2/300 (2-а-6212/08)

Ухвала від 10.08.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Т.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні