Постанова
від 31.07.2023 по справі 760/11762/22
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження 33/824/3671/2023 Категорія: ч. 1 ст. 483 МК України

ЄУН: 760/11762/22 Суддя у І інстанції: Митрофанова А.О.

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 липня 2023 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного суду Васильєва М.А.

за участю:

секретаря судового засідання Сеник І.В.

представника Київської митниці Держмитслужби Ніконова Г.В.

захисника Корольової С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві апеляційну скаргу представника Київської митниці Держмитслужби Юрківа Володимира Васильовича на постанову Солом`янського районного суду м. Києва від 10 березня 2023 року, якою провадження у справі про порушення митних правил щодо

ОСОБА_1 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , керівника ТОВ «МАКОН ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 42681439, Україна, 79005, м. Львів, вул. Зелена, 20) РНОКПП НОМЕР_1

за ч. 1 ст. 483 МК України закрито у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення,

В С Т А Н О В И Л А:

Постановою Солом`янського районного суду м. Києва від 10 березня 2023 року провадження у справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 483 МК України закрито у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Не погоджуючись з постановою суду першої інстанції, представник Київської митниці Держмитслужби Юрків В.В. подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати постанову суду першої інстанції, ухвалити нову постанову, якою ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України, та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі 100 % вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил на суму 861277,91 грн., з конфіскацією цих товарів, а у разі неможливості конфіскації предметів правопорушення, що становить 10584877,59 грн. та просить стягнути вартість предметів правопорушення у розмірі 10584877,59 грн.

З посиланням на обставини, які викладені у протоколі про порушення митних правил, представник митного органу вимоги апеляційної скарги обґрунтовує тим, що згідно з абзацом 2 пункту 5 постанови Пленуму Верховного Суду України від 3 червня 2005 року № 8 (зі змінами) «підробленими треба вважати як фальшиві документи, так і справжні, до яких внесено неправдиві відомостічи окремі зміни, що перекручують зміст інформації...», і відповідно до абз. 4 цього пункту постанови «документами, що містять неправдиві дані, є, зокрема, такі, в яких відомості щодо суті угоди, найменування, асортименту, ваги, кількості чи вартості товарів, а також їх відправника чи одержувача, держави, з якої вони вивезені чи в яку переміщуються, не відповідають дійсності». А тому, як зазначає апелянт, переміщені товари - «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг, вартістю - 343446,30 євро (вказаною в надісланому інвойсі від 24 грудня 2021 року № 210197, надісланій копії експортної митної декларації від 27 грудня 2021 року № 21HU721000294BCF64), що згідно курсу НБУ, станом на дату переміщення товарів через митний кордон України (28 грудня 2021 року) складає - 10584877,59 грн., переміщено через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення документів, які містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості товарів.

Оскільки відповідно до відомостей інформаційних баз Держмитслужби на момент переміщення та митного оформлення вищевказаного товару керівником ТОВ «МАКОН ІНВЕСТ» був ОСОБА_1 , тому згідно з ч. 2 ст. 459 МК України він є суб`єктом адміністративної відповідальності за порушення митних правил, а тому в його діях наявні ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 МК України.

Окрім цього, апелянт просить звернути увагу, що, приймаючи рішення про закриття провадження у справі, суд першої інстанції врахував пояснення захисника ОСОБА_1, надані у судовому засіданні ,про те, що митним органом не надано беззаперечних доказів того, що ОСОБА_1 були вчинені дії, які направлені на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю відомостей щодо дійсної вартості товару, і Київською митницею належних доказів на підтвердження того, що подані до митного органу документи містять неправдиві відомості щодо вартості товарів, суду надано не було. На підтвердження дійсної загальної вартості товарів під час судового засідання надано цінову інформацію, у відповідності з якою вартість товарів «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, згідно інвойсу від 24 грудня 2021 року № 210197, виставленого компанією «Profit Trade Group s.r.o.» до TOB «Макон Інвест», що виявлений в ході перевірки, становить 343446,30 євро, за підрахунком відповідає реальній кон`юнктурі ринку. А тому, як зазначив апелянт, доводи митниці про те, що подані під час переміщення товарів через митний кордон України та їх подальшому митному оформленні документи містять неправдиві відомості, для визначення їх митної вартості, є достатньо доведеними, та безпідставно відкинуті суддею під час розгляду справи.

На апеляційну скаргу представника Київської митниці Держмитслужби Юрківа В.В. захисником Корольовою С.В. електронною поштою 19 липня 2023 року подані заперечення, у яких захисник просить апеляційну скаргу Київської митниці залишити без задоволення, а постанову Солом`янського районного суду м. Києва від 10 березня 2023 року у справі про порушення митних правил щодо ОСОБА_1 без змін.

Під час апеляційного розгляду представник Київської митниці Держмитслуби підтримав доводи, викладені в апеляційній скарзі, просив її задовольнити.

Захисник Корольова С.В. в суді апеляційної інстанції заперечувала проти задоволення апеляційної скарги, надавши на підтвердження вартості товару документи, які підтверджують оплату за вказаним інвойсом на зазначену у документах, поданих митному органу, вартість товару.

Заслухавши доповідь судді, пояснення учасників апеляційного розгляду, дослідивши матеріали справи, перевіривши доводи апеляційної скарги, апеляційний суд доходить такого висновку.

Згідно зі ст.ст. 245, 280 КУпАП, одним з завдань провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об`єктивне з`ясування обставин кожної справи.

Статтею 489 МК України встановлено, що посадова особа при розгляді справи про порушення митних правил зобов`язана з`ясувати, чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна особа у його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а також інші обставини, які мають значення для справи, та наявним у справі доказам суд повинен дати належну оцінку.

Розглядаючи справу про порушення митних правил щодо ОСОБА_1 , судом першої інстанції дані вимоги закону дотримані, і висновок суду про відсутність в діях останнього складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України, відповідає сукупності доказів, наявних у справі, та досліджених судом, яким надана належна оцінка у постанові, яка наразі оскаржується.

Так, відповідно до ст. 495 МК України, доказами у справі про порушення митних правил є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку встановлюються наявність або відсутність порушення митних правил, винність особи у його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Такі дані встановлюються:

1) протоколом про порушення митних правил, протоколами процесуальних дій, додатками до зазначених протоколів;

2) поясненнями свідків;

3) поясненнями особи, яка притягується до відповідальності;

4) висновком експерта;

5) іншими документами (належним чином завіреними їх копіями або витягами з них) та інформацією, у тому числі тими, що перебувають в електронному вигляді, а також товарами - безпосередніми предметами порушення митних правил, товарами із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для приховування безпосередніх предметів порушення митних правил від митного контролю, транспортними засобами, що використовувалися для переміщення безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Згідно з ч. 1 ст. 483 МК України передбачена відповідальність за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, або шляхом надання одним товарам вигляду інших, або з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх ваги (з урахуванням допустимих втрат за належних умов зберігання і транспортування) або кількості, країни походження, відправника та/або одержувача, кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, неправдиві відомості, необхідні для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД та його митної вартості.

За змістом вказаної норми переміщення предметів із приховуванням від митного контролю може здійснюватися, в тому числі, шляхом подання до митного органу України, як підстави для їх переміщення, документів, що містять неправдиві дані. Підставою для переміщення предметів через митний кордон є визначені нормативними актами документи, без яких неможливо одержати дозвіл митниці на пропуск предметів через митний кордон, зокрема, митна декларація, контракт, коносамент, товарно-супровідні документи, інвойс, дозвіл відповідних державних органів тощо.

Документами, що містять неправдиві дані, є такі, в яких відомості щодо суті угоди, найменування, асортименту, ваги, кількості чи вартості предметів, щодо їх відправника чи одержувача, щодо держави, з якої вони вивезені чи в яку переміщуються, тощо, не відповідають дійсності.

За змістом протоколу про порушення митних правил № 1699/10000/22 від 16 серпня 2022 року 28 грудня 2021 року в зоні діяльності Львівської митниці (п/п «Шегині-Медика» м/п «Мостиська») із території Республіки Польща через митний кордон України у транспортному засобі із р.н.з. НОМЕР_2 на адресу ТОВ «Макон Інвест» (ЄДРПОУ 42681439) переміщено товари - «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг.

Переміщення вказаного вантажу через митний кордон України здійснено із наданням товаросупровідних документів, без яких неможливо отримати дозвіл на переміщення через митний кордон та дозвіл на проведення митного оформлення товарів, а саме: за попередньою митною декларацією від 28 грудня 2021 року № UA100000/2021/706792 та на підставі товаросупровідних документів: TIR Carnet № AX.85107869, CMR від 27 грудня 2021 року № 1227-1/2021, інвойсу від 24 грудня 2021 року № 210197, з зазначенням вартості товару - 38320,69 доларів США (USD).

Після прибуття в зону діяльності Київської митниці, зазначений товар - «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», був заявлений декларантом ТОВ «Глобал-Лоджистік» гр. ОСОБА_2 на митному посту «Західний» за митною декларацією типу ІМ/40/ДЕ від 29 грудня 2021 року № UA100100/2021/617127, оформлений та випущений у вільний обіг.

Разом із вказаною митною декларацією до митниці був наданий контракт від 20 вересня 2021 року № 1210/21, укладений між продавцем - компанією «Profit Trade Group s.r.o.» (Janosikova 15A, 01001 Zilina, Slovakia) та покупцем - компанією ТОВ «Макон Інвест» в особі керівника ОСОБА_1 , TIR Carnet № AX.85107869, CMR від 27 грудня 2021 року № 1227-1/2021, інвойс від 24 грудня 2021 року № 210197, а також інші необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення документи, які зазначені в графі 44 вищевказаної митної декларації.

Згідно з інформацією в CMR від 27 грудня 2021 року № 1227-1/2021 місцем завантаження товарів є місто ЖУРК Угорщина. Згідно з інвойсом від 24 грудня 2021 року № 210197, виставленому компанією «Profit Trade Group s.r.o.» до ТОВ «Макон Інвест» , вартість товарів становить - 38320,69 доларів США (USD).

Згідно з п. 2 статті 53 Митного кодексу України документами, які підтверджують митну вартість товарів, є в тому числі й копія митної декларації країни відправлення.

На підтвердження митної вартості товарів, під час митного оформлення вантажу копія експортної митної декларації країни відправлення Республіки Угорщини не надавалась.

Київською митницею листом від 10 січня 2022 року № 7.8-5/20/4/695, з метою перевірки обставин ввезення на митну територію України товарів компанією ТОВ «Макон Інвест», направлено запит до митних органів Угорської Республіки.

Листом Департаменту міжнародної взаємодії Держмитслужби від 13 червня 2022 року № 26/26-04/7.8/820 до митниці надіслано отриману відповідь митних органів Угорської Республіки.

Митними органами Угорської Республіки листом від 31 травня 2022 року № 6454954859 надіслано відповідь № 2551022442, підготовлену митним та податковим директоратом району Szabolcs-Szatmar-Bereg Національної податкової та митної адміністрації Угорщини, згідно з якою митними органами Угорщини повідомлено, що опис товарів та данні щодо кількості в надісланих для перевірки документах є такими ж, як і в документах, наданих на розгляд в ході угорської митної процедури, але є значна різниця у вартості (ціні). До надісланої відповіді додано копії митних декларацій, книжок МДП, CMR, інвойсів, сертифікатів, які стосуються переміщення товарів на адресу ТОВ «Макон Інвест» з території Угорської Республіки.

Згідно з інформацією, вказаною в надісланій копії книжки МДП (TIR Carnet) № AX.85107869, відкритої в місті Кішварда, у транспортному засобі із р.н.з. НОМЕР_2 переміщувались товари «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг. При відкритті процедури переміщення товарів за книжкою МДП (TIR Carnet) оформлено митну декларацію форми TIR MRN 21HU721000194BDF17, яка містить аналогічну інформацію про транспортний засіб, загальне найменування товарів, кількість місць та їх вагу брутто.

Згідно з інформацією, вказаною у надісланій експортній митній декларації форми ЕХ А від 27 грудня 2021 року № 21HU721000294BCF64, експортером - компанією «Profit Trade Group s.r.o.» (Janosikova ulica 15A, Zitina, Slovakia) на адресу одержувача ТОВ «Макон Інвест» (вул. Зелена, 20, м. Львів) у транспортному засобі з р.н.з. НОМЕР_2 експортовано/відправлено товари «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції» в кількості 759 місць, вагою брутто - 18914,80 кг, із статистичною вартістю -125440326,62 угорські форинти. Під час оформлення вказаної митної декларації надавався інвойс № 210197, вказаний код документу в митній декларації № 380.

Згідно з інформацією, зазначеною у надісланому інвойсі від 24 грудня 2021 року № 210197, який виставлено компанією «Profit Trade Group s.r.o.» до ТОВ «Макон Інвест», вартість товарів «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг, становить - 343446,30 євро.

Вказані вище товари, експорт/відправлення яких здійснено з території Угорської Республіки в Україну, згідно з надісланими документами у транспортному засобі із р.н.з. НОМЕР_2 , у кількості - 759 місць, вагою брутто - 18914,80 кг, за даними щодо відправника, одержувача, загального найменування, кількість місць, ваги брутто, відповідають товарам, які переміщено через митний кордон України у транспортному засобі із р.н.з. НОМЕР_2 , та митне оформлення якого було здійснено в Київській митниці за митною декларацією ІМ/40/ДЕ від 29 грудня 2021 року № UA100100/2021/617127.

Однак, встановлено розбіжності щодо вартості зазначеного товару.

Так, згідно з інформацією, вказаною у надісланому інвойсі від 24 грудня 2021 року № 210197, який виставлено компанією «Profit Trade Group s.r.o.» до ТОВ «Макон Інвест», вартість товарів «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг становить - 343446,30 євро, а згідно з наданого митному органу України інвойсу від 24 грудня 2021 року № 210197, виставленому компанією «Profit Trade Group s.r.o.» до ТОВ «Макон Інвест», на підставі якого було здійснено переміщення через митний кордон України та митне оформлення, вартість цих же товарів вже становить - 38320,69 долари США.

Отже, переміщені товари - «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг, вартістю - 343446,30 євро (вказаною в надісланому інвойсі від 24 грудня 2021 № 210197, надісланій копії експортної митної декларації від 27 грудня 2021 року № 21HU721000294BCF64), що згідно курсу НБУ, станом на дату переміщення товарів через митний кордон України (28 грудня 2021) складає - 10584877,59 грн., переміщено через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення документів, які містять неправдиві відомості необхідні для визначення митної вартості товарів.

Відповідно до відомостей інформаційних баз Держмитслужби на момент переміщення та митного оформлення вищевказаного товару керівником ТОВ «МАКОН ІНВЕСТ» був громадянин ОСОБА_1 .

Перебуваючи на посаді керівника підприємства, ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) відповідає за фінансово-господарську діяльність підприємства і зобов`язаний забезпечити надання до митного контролю і оформлення документи з достовірною та правдивою інформацією.

Таким чином, ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) вчинено дії/бездіяльність, які призвели до переміщення товарів загальною вартістю 10 584 877,59 грн. через митний кордон України на підставі документів, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення їх митної вартості, що є порушенням митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Приймаючи рішення про закриття провадження у справі, суд першої інстанції зазначив про те, що будь-яких відомостей щодо вчинення громадянином ОСОБА_1 незаконних дій, спрямованих на порушення митних правил, судом не встановлено.

Також суд вказав про те, що інвойс від 24 грудня 2021 року № 210197 на загальну суму 38320,69 доларів США слідував разом з товаром та подавався Львівській митниці під час переміщення через митний кордон України перевізником товарів. Відправлення товарів здійснювалось компанією «Profit Trade Group s.r.o.» (Словаччина) саме на підставі вказаного інвойсу, про що свідчать дані зазначені у графі 5 CMR від 27.12.2021 року №1227-1/2021.

Також судом встановлено, що ТОВ «Макон Інвест» є покупцем товару, та жодних дій щодо складання товаросупровідних, комерційних документів, пов`язаних з експортом товарів з території Європейського Союзу не вчиняло.

За таких обставин суд дійшов висновку, що ОСОБА_1 , як керівник ТОВ «Макон Інвест», не складав та не подавав митному органу інвойс від 24 грудня 2021 року №210197 на загальну суму 38320,69 доларів США та CMR від 27 грудня 2021 року №1227-1/2021.

Суд дійшов висновку, що матеріали справи не містять будь-яких даних про те, що громадянин ОСОБА_1 вчинив незаконні дії, які зазначені у протоколі про порушення митних правил № 1699/10000/22 від 16 серпня 2022 року.

За відсутності доказів на вчинення будь-яких дій ОСОБА_1 , які були б спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх ваги або кількості, та утворювали об`єктивну сторону правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України, відсутні підстави для його притягнення до адміністративної відповідальності, зважаючи на те, що достатніх доказів вчинення ним порушення митних правил, визначеного ч. 1 ст. 483 МК України, під час розгляду адміністративних матеріалів в суді не здобуто, а ті що надані в якості підтвердження вчинення правопорушення, - суд оцінює критично з наведених вище обставин.

Суд апеляційної інстанції погоджується з таким висновком суду першої інстанції, а також приймає до уваги таке.

Перевіркою матеріалів провадження встановлено, що між компанією «Profit Trade Group s.r.o.» (Словаччина) та ТОВ «МАКОН ІНВЕСТ» 20 вересня 2021 року укладений контракт № 1210\21, за змістом якого компанія «Profit Trade Group s.r.o.» (Словаччина), Продавець, продає, а ТОВ «МАКОН ІНВЕСТ», покупець, купує, будівельні товарі та санітарно-технологічне обладнання в асортиментів. Номенклатура товару, кількість. Асортимент, ціна вказуються в рахунку (інвойсі) на кожну партію товару.

Поставка товару здійснюється автомобільним транспортом на умовах (у відповідності з «Міжнародними правилами ІНКОТЕРМ в редакції 2010 року) , що вказується в інвойсі на кожну партію товару.

Продавець зобов`язаний надати наступні документи на кожну партію товару:

- рахунок-фактуру;

- товарно-транспортну накладну (CMR),

- інші документи, необхідні для митного очищення в країні Покупця.

Вантажовідправник та вантажоодержувач визначають в товаросупровідних документах на кожну партію товару. Поставка товару здійснюється на умовах післяоплати.

Сторони домовились, що валютою ціни та платежу контракту є долар США.

Відповідно до Додатку 1 від 21 вересня 2021року до вказаного контракту внесено зміни у пункт 3.4, і змінами передбачено, що покупець здійснює оплату за відвантажений Продавцем товарі після його отримання (ас. 25-27).

Відповідно до даних інвойсу від 24 грудня 2021 року № 210197, який виставлено компанією «Profit Trade Group s.r.o.» до ТОВ «Макон Інвест» та який наданий для митного оформлення товарів, вартість товарів «котли для центрального опалення, водонагрівачі, частини котлів, системи вентиляції», у кількості - 759 місць, загальною вагою брутто - 18914,80 кг» - 38320,69 долари США (ас. 23-24).

При цьому, апеляційний суд звертає увагу, що на представленому для митного оформлення товарів копії Контракту, Додатку 1 до Контракту та інвойсі підпис директора компанії «Profit Trade Group s.r.o.» (Словаччина) однаковий, але суттєво відрізняється від підпису директора вказаної компанії на копії інвойсу під таким же номером та від тієї ж дати, наданому як додаток до листа Митного органу Угорської Республіки, що ставить під сумнів відомості у вказаних документах, надісланих Митними органами Угорської Республіки документів (ас. 18-19).

Окрім того, відповідно до ст. 49 МК України митною вартістю товарів, які переміщуються через митний кордон України, є вартість товарів, що використовується для митних цілей, яка базується на ціні, що фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари.

Згідно з положеннями ст. 51 МК України митна вартість товарів визначається декларантом відповідно Глави 9 МК України, якою встановлені основні та другорядні методи визначення митної вартості товарів. Зокрема, якщо митна вартість товарів не може бути визначена шляхом послідовного використання методів, зазначених у статтях 58-63 цього Кодексу, митна вартість оцінюваних товарів визначається з використанням способів, які не суперечать законам України і є сумісними з відповідними принципами і положеннями Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (GAТТ). У цьому випадку декларантом був застосований основний метод визначення митної вартості товару за ціною контракту.

Відповідно до пункту 2 розділу 2 Методичних рекомендацій щодо роботи посадових осіб митних органів з аналізу, виявлення та оцінки ризиків при здійсненні контролю правильності визначення митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України, затверджених наказом Державної фіскальної служби України від 11 вересня 2015 року № 689, робота посадових осіб з аналізу, виявлення та оцінки ризиків здійснюється шляхом, зокрема, порівняння рівня заявленої митної вартості товарів з наявною в органу доходів і зборів інформацією про рівень цін на такі товари або вартість прямих витрат на їх виробництво, у тому числі сировини, матеріалів та/або комплектувальних виробів, які входять до складу товарів.

В разі, якщо заявлена імпортером митна вартість товару не відповідає даним бази митний орган приймає рішення про коригування вартості товару.

Проте, митна декларація була прийнята та оформлена митницею без будь-яких зауважень щодо рівня митної вартості або коригування митної вартості та товар був випущений у вільний обіг.

Окрім того, за наявними матеріалами справи встановлено, що митна вартість, заявлена під час митного оформлення, в сумі 38320,69 долари США, підтверджується копіями наданих банківських документів, згідно з даними яких за митною декларацією № 1001000000/200021/617127 від 29 грудня 2021 року за зовнішньоекономічним контрактом № 1210/21 від 20 вересня 2021 року на рахунок компанії «Profit Trade Group s.r.o.» (Словаччина) сплачено 38320,69 доларів США, чим підтверджена вартість товару, вказана в документах, наданих для митного оформлення.

Аналізуючи наявні у справі докази в їх сукупності, є обґрунтованим висновок суд першої інстанції про відсутність в діях ОСОБА_1 складу правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України, за обставин, викладених у протоколі про порушення митних правил.

Зважаючи на встановлені обставини, під час апеляційного розгляду не встановлені підстави для скасування постанови суду першої інстанції, у зв`язку з чим апеляційна скарга представника митного органу до задоволення не підлягає.

Керуючись ст. 529 МК України, ст. 294 КУпАП, суддя апеляційного суду, -

П О С Т А Н О В И Л А :

Постанову Солом`янського районного суду м. Києва від 10 березня 2023 року, якою провадження у справі про порушення митних правил щодо ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 483 МК України закрито у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, - залишити без зміни, апеляційну скаргу представника Київської митниці Держмитслужби Юрківа Володимира Васильовича - без задоволення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя

Київського апеляційного суду М.А. Васильєва

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112641737
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —760/11762/22

Постанова від 31.07.2023

Адмінправопорушення

Київський апеляційний суд

Васильєва Маргарита Анатоліївна

Постанова від 10.03.2023

Адмінправопорушення

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні