Ухвала
від 07.08.2023 по справі 260/6562/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у адміністративній справі

07 серпня 2023 рокум. Ужгород№ 260/6562/23

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Гаврилко С.Є., розглянувши у письмовому провадженні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду справу за позовом Керівника Тячівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства "Дубівська лікарня" Дубівської селищної ради Тячівського району про зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

31 липня 2023 року до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом звернувся Керівник Тячівської окружної прокуратури (90500, Закарпатська область, м. Тячів, вул. Незалежності, 27) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Болгарська, 2, код ЄДРПОУ 38629032) до Комунального некомерційного підприємства "Дубівська лікарня" Дубівської селищної ради Тячівського району (90531, Закарпатська область, Тячівський район, смт. Дубове, вул. Миру, 131, код ЄДРПОУ 22092126), яким просить суд: "1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі; 2. Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство "Дубівська лікарня" Дубівської селищної ради Тячівського району Закарпатської області привести у стан готовності захисну споруду - протирадіаційне укриття №27105, що розташоване за адресою: смт. Дубове, вул. Миру, 131, Тячівського району Закарпатської області, з метою використання її за призначенням у відповідності до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018; 2. Про час і місце розгляду справи повідомити сторін у справі.".

07 серпня 2023 року ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було прийнято вищевказану позовну заяву до розгляду та відкрито провадження, якою розгляд справи постановлено провести за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення та (або) викликом учасників справи.

Як вбачається із КП "Діловодство спеціалізованого суду" ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2022 року у адміністративній справі 260/4199/22, залишеною без змін постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 08 березня 2023 року, позовну заяву керівника Хустської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства лікувально-профілактична установа "Міжгірська районна лікарня Міжгірської селищної ради Закарпатської області" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Міжгірської селищної ради, про зобов`язання вчинити певні дії - повернуто позивачеві на підставі статті 169 частини 4 пункту 7 КАС України.

Відповідно до статті 169 частини 4 пункту 7 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо відсутні підстави для звернення прокурора до суду в інтересах держави або для звернення до суду особи, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Вказаними судовими рішеннями було зокрема, встановлено, що Кодекс цивільного захисту населення України не передбачає звернення ГУ ДСНС у Закарпатській області, як позивача, із заявленими позовними вимогами. Таким чином, прокурором визначено орган, в особі якого він звернувся до суду з даним позовом, який не має права на звернення до суду з даним позовом.

Як вбачається із Єдиного реєстру судових рішень, 03 травня 2023 ухвалою Верховного суду України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою заступника керівника Закарпатської обласної прокуратури на ухвалу Закарпатського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2022 року та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 08 березня 2023 року у справі № 260/4199/22 за позовом керівника Хустської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до Комунального некомерційне підприємство "Лікувально-профілактична установа Міжгірська районна лікарня Міжгірської селищної ради Закарпатської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Міжгірської селищної ради, про зобов`язання вчинити певні дії.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку що наявні законодавчо встановлені підстави для можливості зупинення адміністративної справи № 260/6562/23 до набрання законної сили судовим рішенням в касаційної інстанції у справі № 260/4199/22.

Відповідно до статті 236 частини 2 пункту 5 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (в іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду - до набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції.

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність зупинення провадження в даній адміністративній справі до набрання законної сили судовим рішенням у касаційної інстанції у справі № 260/4199/22.

Керуючись статтями 236, 248 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі за позовом Керівника Тячівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства "Дубівська лікарня" Дубівської селищної ради Тячівського району про зобов`язання вчинити дії, зупинити до набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції у справі № 260/4199/22.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАС України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Гаврилко С.Є.

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено09.08.2023
Номер документу112665941
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —260/6562/23

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні