Ухвала
від 07.08.2023 по справі 260/5863/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про залишення позовної заяви без розгляду

07 серпня 2023 рокум. Ужгород№ 260/5863/23

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Іванчулинця Д.В., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (пл. Ш.Петефі, буд. 14, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000, код ЄДРПОУ 13592841) до Державного підприємства «Закарпатліссервіс» (вул. Собранецька, буд. 156, м. Ужгород, Закарпатська область, 88017, код ЄДРПОУ 30420091) про стягнення адміністративно господарських санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

13 липня 2023 року Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі - позивач) звернулося з позовною заявою до Державного підприємства «Закарпатліссервіс» (далі - відповідач), якою просить стягнути з Державного підприємства «Закарпатліссервіс» адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в загальній сумі 73556,36 грн..

18 липня 2023 року ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було прийнято дану позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в даній адміністративній. Одночасно вказаною ухвалою було позивачу відстрочено сплату судового збору на строк до 20 днів з дня відкриття провадження в даній справі.

Однак, вимоги ухвали від 18 липня 2023 року щодо необхідності сплати судового збору на строк до 20 днів з дня відкриття провадження в даній справі позивачем не виконані.

Законодавцем встановлені наслідки несплати судового збору у випадку, коли відповідно до ухвали суду таку сплату було відстрочено на певний термін.

Зокрема, згідно частини другої статті 133 КАС України, якщо у строк, встановлений судом, судові витрати не будуть оплачені, позовна заява залишається без розгляду або витрати розподіляються між сторонами відповідно до судового рішення у справі, якщо сплату судових витрат розстрочено або відстрочено до ухвалення судового рішення у справі.

Вказана процесуальна норма є імперативною, тобто, обов`язковою для суду.

Приписами пункту 7 частини першої статті 240 КАС України встановлено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо провадження в адміністративній справі було відкрито за позовною заявою, яка не відповідає вимогам статей 160, 161, 172 цього Кодексу, і позивач не усунув цих недоліків у строк, встановлений судом.

Відповідно до частини третьої статті 161 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Таким чином, оскільки позивачем судовий збір не сплачено, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви без розгляду на підставі частини другої статті 133 та пункту 7 частини першої статті 240 КАС України.

Згідно частини четвертої статті 240 КАС України, особа, заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 133, 240, 241, 243, 248 КАС України суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (пл. Ш.Петефі, буд. 14, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000, код ЄДРПОУ 13592841) до Державного підприємства «Закарпатліссервіс» (вул. Собранецька, буд. 156, м. Ужгород, Закарпатська область, 88017, код ЄДРПОУ 30420091) про стягнення адміністративно господарських санкцій залишити без розгляду.

Повідомити позивача, що особа, заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАС України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

СуддяД.В. Іванчулинець

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено09.08.2023
Номер документу112666041
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —260/5863/23

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 18.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні