Ухвала
від 07.08.2023 по справі 459/1514/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/1514/23

Провадження № 2/459/258/2023

У Х В А Л А

судового засідання

07 серпня 2023 року Червоноградський міський суд Львівської області в складі головуючого судді Мельникович М. В., з участю секретаря судового засідання Горощук А. О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Червонограді за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Відокремленого підрозділу «Шахта «Межирічанська Державного підприємства «Львівугілля», з участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: Державне підприємство «Львіввугілля», Червоноградська державна нотаріальна контора

В С Т А Н О В И В:

05.05.2023 позивач звернувся до суду з позовом до Відокремленого підрозділу «Шахта «Межирічанська Державного підприємства «Львівугілля», з участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог Державне підприємство «Львіввугілля», Червоноградська державна нотаріальна контора.

Ухвалою від 08.05.2023 у справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання на 19.06.2023, яке відкладалось у зв`язку неявкою відповідача та третіх осіб.

07.08.2023 на адресу суду надійшло клопотання від представника позивача - адвоката Пилипіва В. І. про заміну відповідача та третьої особи, а саме: відокремлений підрозділ «Шахта «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля» на належного відповідача - Державне підприємство «Львіввугілля», а третю особу Державне підприємство «Львіввугілля» на відокремлений підрозділ «Шахта «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля».

07.08.2023 сторони в судове засідання не з`явилися.Представник позивача подав до суду клопотання, у якому просив судове засідання проводити у його відсутності та відсутності позивача.

Відповідач та треті особи, будучи належним чином повідомленими про дату, час і місце судового засідання до суду не з`явились, заяв чи клопотань не подавали.

У відповідності до ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вивчивши матеріали справи, розглянувши подане клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно п. 4 ч. 2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ч. 2 ст.51ЦПК України суд першої інстанції має право замінити неналежного відповідача, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Пунктом 2 ч. 2 ст.198ЦПК України передбачено, що суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку заміни неналежного відповідача.

Враховуючи зазначене, суд дійшов до висновку, що з метою встановлення всіх обставин справи, повного та всебічного її розгляду, необхідно замінити відокремлений підрозділ «Шахта «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля» на належного відповідача - Державне підприємство «Львіввугілля», а третю особу Державне підприємство «Львіввугілля» на відокремлений підрозділ «Шахта «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля».

Враховуючи дані обставини, суд вважає, що для об`єктивного, повного та належного з`ясування всіх обставин розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст. ст. 51, 247, 258, 260, 353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Пилипіва В .І. про заміну відповідача та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору задовольнити.

Замінити відповідача, а саме Відокремлений підрозділ «Шахти «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля» на належного відповідача Державне підприємство «Львіввугілля».

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме Державне підприємство «Львіввугілля» на належну третю особу Відокремлений підрозділ «Шахти «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля» .

Надати Державному підприємству «Львіввугілля» строк п`ятнадцять днів з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на дану позовну заяву.

Надати Відокремленому підрозділу «Шахти «Межирічанська» Державного підприємства «Львіввугілля» строк десять днів з дня отримання даної ухвали для подання пояснення на дану позовну заяву

Розгляд даної справи відкласти на 31 серпня 2023 о 10:00 год. з викликом учасників справи.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: М. В. Мельникович

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112691738
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —459/1514/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні