Ухвала
від 08.08.2023 по справі 380/12620/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/12620/23

У Х В А Л А

про призначення судового засідання

08 серпня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Морської Г.М. розглянувши у письмовому провадженні клопотання Головного управління ДПС у Львівській області про розгляд справи в порядку загального позовного провадження та про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін у адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інжинірингова Компанія "ІБР" до Головного управління ДПС у Львівській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними і скасування рішень, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Інжинірингова Компанія "ІБР" (адреса: вул.Т.Шевченка, буд.13 А,с.Поріччя,Яворівський район, Львівська область,81070) (далі - позивач) звернувся в суд з позовом до Головного управління ДПС у Львівській області (адреса: вул.Стрийська, 35,м.Львів,79026) (далі - відповідач), в якому просить :

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних ГУ ДПС у Львівській області про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 30.03.2023 №8536593/37780849;

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних ГУ ДПС у Львівській області про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 30.03.2023 №8536592/37780849;

- зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати податкові накладні Товариства з обмеженою відповідальністю "Інжинірингова Компанія "ІБР" від 10.02.2023 №8 та від 28.02.2023 №12, в Єдиному реєстрі податкових накладних датами їх первинного подання платником податків на реєстрацію.

Ухвалою суду від 08.06.2023 відкрито провадження у справі, визначено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

07.08.2023 представник ГУ ДПС у Львівській області подав клопотання, у яких просив проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження та у судовому засіданні з повідомленням сторін. Клопотання обґрунтовані тим, що долучений позивачем до матеріалів справи перелік копій документів не відповідає переліку документів, наданих контролюючому органу разом із поясненнями на підтвердження господарських операцій та є розширеним. Відтак, з метою повного, об`єктивного та всебічного дослідження усіх обставин справи, зокрема детального дослідження доказів, долічених сторонами до матеріалів справи, а також враховуючи те, що дана справа має значний суспільний інтерес, вважає, що розгляд справи слід здійснювати в порядку загального позовного провадження з повідомленням сторін.

Частиною 3 статті 166 КАС України передбачено, що заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Відповідно до ст. 119 КАС України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства.

Згідно із п. 10 ч. 1 ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

На підставі викладених норм процесуального законодавства, суд вважає за можливе провести розгляд окремого процесуального питання, а саме, клопотань представника відповідача про розгляд справи з викликом сторін в порядку письмового провадження.

Суд, вирішуючи заявлені відповідачем клопотання та вивчивши наявні у справі матеріали, дійшов висновку про задоволення клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін виходячи з такого.

Положеннями ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч.7 ст.262 КАС України).

Ураховуючи надіслану представником відповідача заяву та наведене обґрунтування необхідності розгляду справи з повідомленням сторін, суд задовольняє подану заяву.

Згідно графіку надання відпусток суддя Морська Г.М. перебуватиме у щорічній основній відпустці, відтак судове засідання у справі №380/12620/23 призначене на 28.09.2023.

Керуючись ст. 243, 248 КАС України,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Головного управління ДПС у Львівській області про розгляд справи в порядку загального позовного провадження відмовити.

Клопотання Головного управління ДПС у Львівській області про розгляд справи у судовому засідання з повідомленням сторін задовольнити.

Здійснювати подальший розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання на 28 вересня 2023 року об 11:00 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул.Чоловського, 2)

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала окремо не оскаржується.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею

Суддя Морська Г.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112697047
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —380/12620/23

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Постанова від 30.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Рішення від 28.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Морська Галина Михайлівна

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Морська Галина Михайлівна

Ухвала від 08.06.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Морська Галина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні