Ухвала
від 07.08.2023 по справі 340/4492/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

07 серпня 2023 року м. Кропивницький справа №340/4492/23

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Жука Р.В., розглянувши у порядку спрощеного (письмового) провадження адміністративну справу

за позовомОлександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області (вул. Чижевського, 1а, м. Олександрія, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ - 02910025) в інтересах державидо третя особаПетрівської селищної ради Кіровоградської області (вул. Святкова, 7, смт.Петрове, Олександрійський район, Кіровоградська область, 28300, код ЄДРПОУ - 04364199) Голованівський ліцей Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області (вул. Вереснева, 46, с. Ганнівка, Олександрійський район, Кіровоградська область, код ЄДРПОУ - 33163766) в особі: Іскрівської філії Ганнівського ліцею Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області (пров. Шкільний, 2а, с. Іскрівка, Олександрійський район, Кіровоградська область, код ЄДРПОУ - 33163766)провизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави звернувся до суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Петрівської селищної ради щодо не оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку Іскрівської філії Ганнівського ліцею Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Іскрівка, пров. Шкільний 2а;

- зобов`язати Петрівську селищну раду вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку під Іскрівською філією Ганнівського ліцею Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Іскрівка, пров. Шкільний 2а.

Ухвалою суду від 30.06.2023 року у справі відкрито провадження в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

25.07.2023 року до суду від Петрівської селищної ради Кіровоградської області надійшли копії технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності на території Петрівської селищної територіальної громади за адресою: пров. Шкільний, 2, с. Іскрівка, Петрівська селищна територіальна громада, Олександрійський район, Кіровоградська область.

Суд зазначає, що за приписами статті 242 КАС України судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Згідно статті 9 КАС України принципами адміністративного судочинства є змагальність сторін, диспозитивність та офіційне з`ясування всіх обставин у справі.

Суть офіційного з`ясування всіх обставин у справі визначена в частині четвертій статті 9 цього Кодексу, якими встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Таким чином, принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі зобов`язує суд вчинити всі необхідні дії для повного та всебічного з`ясування фактичних обставин справи з метою забезпечення прийняття правосудного рішення.

Відповідно до частин першої та другої статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються зокрема письмовими, речовими і електронними доказами.

Відповідно до частини третьої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.2, 3 ст.14 КАС України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно з ч.1 ст.149 КАС України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

1) невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

2) зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

3) неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень;

4) використання під час процедури врегулювання спору за участю судді портативних, аудіотехнічних пристроїв, а також здійснення фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне витребувати у справі додаткові докази.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст.9, 44, 77, 118-119, 121, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Зобов`язати Олександрійську окружну прокуратуру Кіровоградської області протягом 5 днів з дня отримання копії даної ухвали надати до Кіровоградського оружного адміністративного суду письмову інформацію, чи виправлені Петрівською селищною радою Кіровоградської області оскаржувані в межах даної адміністративної справи порушення.

Копію ухвали направити сторонам.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи сторони можуть отримати в мережі Інтернет за мережевим шляхом: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя

Кіровоградського окружного

адміністративного суду Р.В. ЖУК

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено11.08.2023
Номер документу112725162
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/4492/23

Ухвала від 16.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. ЖУК

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. ЖУК

Ухвала від 30.06.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. ЖУК

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні