Ухвала
від 10.08.2023 по справі 200/840/22
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

10 серпня 2023 року Справа №200/840/22

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Крилової М.М., при секретарі судового засідання Ситенських А.Є., за участю:

представника відповідача - Голуба П.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції справу за позовом Приватного акціонерного товариства «МАРІУПОЛЬ-АВТО» до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці про визнання протиправною та скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В:

14 січня 2022 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов Приватного акціонерного товариства «МАРІУПОЛЬ-АВТО» до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці про:

-визнання протиправною та скасування Постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення №СМУ2686/1091/НД/АВ/ПТ/ПС/СПТД-ФС від 15.12.2021 року.

Ухвалою суду від 18 січня 2022 року відкрито провадження по справі, розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження, витребувано докази.

Ухвалою суду від 30 грудня 2022 року відкладено розгляд справи № 200/840/22 до відновлення у всіх сторін по справі можливості приймати участь у розгляді справи, в тому числі шляхом проведення відеоконференцій та безпосередньої участі у судових засіданнях за місцем розташування суду, у тому числі шляхом надсилання та отримання процесуальних документів, однак не пізніше скасування правового режиму воєнного стану.

Ухвалою суду від 25 липня 2023 року розгляд справи призначено за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання в адміністративній справі 200/840/22 на 10 серпня 2023 року о 15 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Ухвалою суду від 08 серпня 2023 року задоволено клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

У судове засідання сторони явку своїх представників не забезпечили, докази належного повідомлення про дату, час та місце наявні в матеріалах справи.

Від представника позивача, Бабіча В.О., який діє на підставі ордеру про надання правничої (правової допомоги) серії АН №1227214, надійшло клопотання про відкладення розгляду справи та про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексу строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому провадженні.

Пунктом 7 частини другої статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому проваджені суд з`ясовує , чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Враховуючи, що обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, суд вважає за можливе відкласти підготовче засідання.

Щодо клопотання про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції.

Згідно приписів ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі -КАС України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 2 цієї ж статті учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч. 3 ст. 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи наведене вище та наявність у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою системи EasyCon, суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання представника позивача про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Крім того, представник позивача, адвокат Бабіч В.О., у клопотанні про відкладення розгляду справи вказав, що його не було завчасно попереджено про проведення судового засідання.

З цього приводу суд зазначає наступне.

Як вже було зазначено, ухвалою суду від 25 липня 2023 року розгляд справи призначено за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання в адміністративній справі 200/840/22 на 10 серпня 2023 року о 15 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Вказана ухвала була доставлено в електронному вигляді в електронний кабінет представнику позивача Стряпча І.О.

Суд звертає увагу, що на адресу суду, від представника позивача, адвоката Бабіча В.О. клопотання вступ до справи в якості представника позивача та документи, які підтверджують його поноваження не надходило.

Відповідно до ст. 57 Кодексу адміністративного судочинства України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Частиною 4 статті 59 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що повноваження адвоката як представника підтверджуються одним з таких документів: довіреністю; ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність"; дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги, виданим відповідно до Закону України "Про безоплатну правничу допомогу".

Отже, аналізуючи наведені вище статті, суд може дізнатись про надежного представника позивача по справі тільки після отримання підтверджуючих документів.

Враховуючи наведене вище, позивач був належним чином повідомлений про призначення підготовчого засідання шляхом оповіщення його представника Стряпчу І.О. через систему «Електронний Суд», у свою чергу, від адвоката Бабіча В.О. підтверджуючих документів на представництво інтересів позивача до суду не надходило, а отже доводи адвоката Бабіча В.О., що його не було попереджено є безпідставними.

Керуючись ст. 181, 195, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відкласти підготовче засідання по справі за позовом Приватного акціонерного товариства «МАРІУПОЛЬ-АВТО» до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці про визнання протиправною та скасування постанови до 12 год. 00 хв. 11 серпня 2023 року.

Проведення підготовчого судового засідання у справі, яке призначене на 11 серпня 2023 року о 12 год. 00 хв., здійснювати в режимі відеоконференції з використанням системи EasyCon.

Визнати участь позивача або представника позивача у підготовчому засіданні обов`язковою.

Копію ухвали направити учасникам справи.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю рекомендувати у випадку загрози життю, здоров`ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами у справі або про розгляд справи в режимі відеоконфернеції.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів можуть бути подані ними в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі Електронний суд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя М.М. Крилова

Дата ухвалення рішення10.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112752285
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —200/840/22

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Рішення від 12.09.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 11.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 10.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 18.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні