Ухвала
від 11.08.2023 по справі 520/21008/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

11 серпня 2023 року справа № 520/21008/23

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Григоров Д.В., розглянувши в приміщенні суду в м. Харкові адміністративний позов Керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області (пл. Свято-Духівська, буд. 1,м. Богодухів,Харківська область,62103, ) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (вул. Шевченка, буд. 8,м. Харків,61013, код ЄДРПОУ: 38631015) до Комунального закладу "Забродівська гімназія" Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області (вул. Центральна, буд. 5,с. Заброди,Харківська область,62142, код ЄДРПОУ26451846) третя особа: Управління освіти та спорту Богодухівської міської ради Харківської області (вул. Троїцька, буд. 15,м. Богодухів,Харківська область,62100, код ЄДРПОУ44104781) , третя особа: Богодухівська міська рада (пл. Собоності, буд. 2,м. Богодухів,Харківська область,62103, код ЄДРПОУ04058640) про зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Керівник Богодухівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звернулися до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд:

- зобов`язати Комунальний заклад Забродівська гімназія Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту № 76516, яка знаходиться за адресою: Харківська область, с. Заброди, вул. Центральна, 5 з метою використання її за призначенням, а саме виконати пункти припису № 48 від 29.06.2021р., зокрема:

- забезпечити приміщення захисної споруди первинним засобами пожежогасіння згідно норм належності;

- захисна споруда має утримуватися у стані, що дозволяє привести їх у готовність до використання за призначенням у визначені законодавством терміни;

- місце розташування захисної споруди позначити табличками (написами) та показниками руху до них;

- біля вхідних дверей захисної споруди забезпечити табличкою розміром 60x50 см із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів;

- обладнати входи захисної споруди дерев`яними або металевими трапами, для забезпечення вільного користування особами з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;

- провести заходи щодо захисту приміщень ПРУ від підтоплення і затоплення грунтовими, поверхневими, технологічними та стічними водами;

- трубопроводи каналізації пофарбувати у чорний колір;

- створити об`єктове формування цивільного захисту з обслуговування захисних споруд або призначити осіб, відповідальних за обслуговування та експлуатацію захисної споруди;

- надати акт оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту.

Адміністративний позов відповідає вимогам ст. ст. 160, 161 КАС України.

Справа підсудна Харківському окружному адміністративному суду.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Разом з позовною заявою, до суду надано клопотання про розгляд справи з викликом сторін.

Відповідно до положень ч.5 ст. 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Отже, суд, вирішуючи питання щодо обрання форми судочинства для розгляду даної справи не обмежений ч. 4 ст. 12 КАС України.

Згідно п.2 ч.6 ст. 262 КАС України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Суд вважає, що дана справа за характером спірних правовідносин та предметом доказування може бути розглянута в порядку спрощеного провадження за наявними матеріалами справи, зворотного позивачем не доведено.

Таким чином, з огляду на предмет позову та беручи до уваги, що в рамках даної справи сторонами не заперечуються фактичні обставини, а вирішенню підлягають виключно питання застосування права, суд не вбачає підстав, що перешкоджають віднесенню даної справи до справ незначної складності та неможливість її розгляду в порядку спрощеного судочинства без виклику сторін.

Позивач не обґрунтував які є перешкоди для об`єктивного встановлення усіх обставин у справі та яким чином розгляд справи з викликом сторін цьому сприятиме.

З урахуванням зазначеного, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення заявленого позивачем клопотання.

Виходячи з положень ст. ст. 171, 262, 257 КАС України, позовну заяву належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 171, 257 262 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання про розгляд справи за з викликом сторін залишити без задоволення.

Прийняти адміністративний позов до розгляду.

Відкрити спрощене провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом Керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області (пл. Свято-Духівська, буд. 1,м. Богодухів,Харківська область,62103, ) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (вул. Шевченка, буд. 8,м. Харків,61013, код ЄДРПОУ: 38631015) до Комунального закладу "Забродівська гімназія" Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області (вул. Центральна, буд. 5,с. Заброди,Харківська область,62142, код ЄДРПОУ: 26451846) , третя особа: Управління освіти та спорту Богодухівської міської ради Харківської області (вул. Троїцька, буд. 15,м. Богодухів,Харківська область,62100, код ЄДРПОУ: 44104781), третя особа: Богодухівська міська рада (пл. Собоності, буд. 2,м. Богодухів,Харківська область,62103, код ЄДРПОУ: 04058640), про зобов`язання вчинити певні дії.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття спрощеного провадження у справі подати до суду відзив на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову та надати до суду докази надіслання (подання) копії відзиву іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу подати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву - відповідь на відзив та надати також до суду докази її надіслання (подання) іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення на відповідь позивача протягом п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив та надати до суду також докази надіслання (подання) їх копії іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що у разі здійснення самопредставництва, повноваження особи на вчинення процесуальної дії, мають бути підтверджені, зокрема: статутом, положенням, трудовим договором (контрактом), відомостями про займану посаду.

Копії даної ухвали направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. ст. 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.В. Григоров

Дата ухвалення рішення11.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112781763
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/21008/23

Ухвала від 11.10.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Григоров Д.В.

Ухвала від 11.08.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Григоров Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні