Постанова
від 13.09.2010 по справі 2а-6175/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Копія >

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 вересня 2010 р. Справ а № 2а-6175/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Опімах Л.М.,

за участю секретаря судового засідання- Шевченк о В.М.,

представника позива ча - Благодарної С.І.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Зарічному районі м. Су ми до закритого акціонерног о товариства Пересувна механ ізована колона "Спецмонтажна ладка" про стягнення заборго ваності зі сплати фінансових санкцій та пені ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, управління Пен сійного фонду України в Зарі чному районі м. Суми (далі по т ексту - позивач, УПФУ в Заріч ному районі м. Суми), звернувся до Сумського окружного адмі ністративного суду з адмініс тративним позовом, в якому пр осить стягнути з відповідача - закритого акціонерного т овариства Пересувна механіз ована колона «Спецмонтажнал адка» (далі по тексту - відпо відач) на користь УПФУ в Заріч ному районі м. Суми заборгова ність зі сплати фінансових с анкцій та пені в сумі 209,60 грн, мо тивуючи свої вимоги тим, що ві дповідно до п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону У країни «Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування» від 9 липня 2003 року N 1058-IV (далі по тексту - Закон) відп овідач зареєстрований як пла тник страхових внесків в упр авлінні Пенсійного фонду Укр аїни в Зарічному районі м. Сум и і зобов' язаний нараховува ти, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в пов ному обсязі страхові внески у розмірах, передбачених Зак оном України «Про збір на обо в' язкове державне пенсійне страхування» від 26 червня 1997 р оку N 400/97-ВР. За несвоєчасну спла ту страхових внесків до відп овідача були застосовані фін ансові санкції та нарахована пеня відповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 З акону, але відповідачем забо ргованість в сумі 209,60 грн сплач ена не була, тому позивач прос ить стягнути з відповідача н а користь УПФУ в Зарічному ра йоні м. Суми вказану суму забо ргованості.

У судовому засіданні представник позивача позовн і вимоги підтримав у повному обсязі та пояснив, що станом н а день розгляду справи забор гованість зі сплати фінансов их санкцій та пені відповіда чем залишається не сплаченою .

У судове засідання відпові дач не прибув, був належним чи ном повідомлений про дату, ча с і місце розгляду справи, про що свідчить розписка про отр имання ним поштового відправ лення, клопотання про відкла дення розгляду справи або пр о розгляд справи без участі й ого представника до суду не п одав, тому суд вважає за можли ве розглянути справу без уча сті в судовому засіданні від повідача за наявними в ній до казами.

Заслухавши пояснення представника позивача, вивч ивши матеріали справи, дослі дивши письмові докази по спр аві суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідач - закрит е акціонерне товариство Пере сувна механізована колона «С пецмонтажналадка» - є страх увальником, зареєстрований я к платник страхових внесків в управлінні Пенсійного фонд у України в Зарічному районі м. Суми (а.с. 8), включений до Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців (а.с. 6-7).

Відповідно до п.п. 6 п. 2 ст. 17 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» страхувальник зобов' язаний нараховувати , обчислювати і сплачувати в у становлені строки та в повно му обсязі страхові внески.

Відповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Зако ну виконавчі органи Пенсійно го фонду застосовують до стр ахувальників фінансові санк ції, зокрема за несплату (непе рерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерах ування) страхувальниками стр ахових внесків, у тому числі д онарахованих страхувальник ами або територіальними орга нами Пенсійного фонду, накла дається штраф у розмірі 10 відс отків своєчасно не сплачених сум.

За несвоєчасну сплату стра хових внесків до відповідача були застосовані фінансові санкції та нарахована пеня в ідповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону . Рішення № 259 про застосування фінансових санкцій та нарах ування пені за несплату (непе рерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерах ування) страхувальниками стр ахових внесків, у тому числі д онарахованих страхувальник ами або органом Пенсійного ф онду, яким було нараховано 132,30 грн штрафної санкції та 77,30 грн пені, від 21 травня 2010 року (а.с. 5) в ідповідачем отримане відпов ідно до копії розписки про от римання поштового відправле ння, та не оскаржувалося.

Таким чином, заборгов аність, яка утворилася стано м на день розгляду справи, ста новить 209,60 грн.

Заборгованість відповідач ем не сплачена, що підтверджу ється розрахунком заборгова ності по фінансових санкціях (а.с. 4), і складає 209,60 грн, у тому чи слі:

132,30 грн - штрафних санкцій;

77,30 грн - пені.

Таким чином, судом достовір но встановлено, що заборгова ність зі сплати фінансових с анкцій та пені відповідачем станом на день розгляду спра ви в повному обсязі не сплаче на та складає 209,60 грн, що підтве рджується матеріалами справ и та поясненнями представник а позивача, тому суд приходит ь до висновку, що вимоги позив ача щодо стягнення вказаної заборгованості є обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Управління Пенсійного фон ду України в Зарічному район і м. Суми до закритого акціон ерного товариства Пересувна механізована колона "Спецмо нтажналадка" про стягнення заборгованості зі сплати фін ансових санкцій та пені - за довольнити.

Стягнути з закритого акціо нерного товариства Пересувн а механізована колона "Спецм онтажналадка" (40007, м. Суми, вул. В оєводіна, буд. 4, ід. код 00912273, МФО 380 805, п/р 26003128125 в АППБ "Райффайзен бан к Аваль" у м. Києві) на користь у правління Пенсійного фонду У країни в Зарічному районі м. С уми (40024, м. Суми, вул. Харківська, 35, код 22977095 МФО 337568, р/р 25605311185 СОУ ВАТ "Д ержавний ощадний банк Україн и") заборгованість зі сплати ф інансових санкцій та пені в с умі 209,60 грн (двісті дев'ять грн 60 коп).

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі апеляційної скарги на п останову суду протягом десят и днів з дня складення п останови в повному обсязі.

Якщо постанову було прогол ошено за відсутності особи, я ка бере участь у справі, то стр ок подання апеляційної скарг и обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя < Текст > Л.М. Опімах

< Список > < Дата >

< з оригіналом згідн о >

< Суддя > < Довідник >

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.09.2010
Оприлюднено24.09.2010
Номер документу11279040
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6175/10/1870

Постанова від 13.09.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні