Ухвала
від 14.08.2023 по справі 120/10834/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

14 серпня 2023 р. Справа № 120/10834/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дончика Віталія Володимировича, розглянувши в порядку письмового провадження заяву позивача про відкликання позову по адміністративній справі за позовом Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Немирів - Поділля" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

в с т а н о в и в :

18.07.2023 року Вінницьке обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулось в суд з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Немирів - Поділля" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач зазначив, що в порушення приписів Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" відповідач у 2022 році не виконав норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в кількості 1 робочого місця, і як наслідок повинен був сплатити суму адміністративно господарських санкцій в розмірі 0,5 середніх річних заробітних плат в розмірі 56493,24 грн.

Крім цього, відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" та Порядку нарахування пені та її сплати №223, порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк.

Оскільки, заборгованість зі сплати адміністративно-господарських санкцій у розмірі 56493,24 грн. та пені на суму 3027,73 грн. відповідачем в добровільному порядку не сплачено, позивач звернувся до суду.

Ухвалою суду від 24.07.2023 року, прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку статті 262 КАС України, а також встановлено відповідачу строк на подання відзиву на позовну заяву.

08.08.2023 року від представника позивача надійшла заява про відкликання відповідно до п. 2 ч.4 ст. 169 КАС України.

Відповідно до ч.3 ст.9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо від позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду.

За змістом приписів ч. 2 ст. 240 КАС України заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Враховуючи, що провадження в адміністративній справі відкрито, позовна заява підлягає залишенню без розгляду відповідно до п.5 ч.1 ст.240 КАС України, а не поверненню позивачеві у зв`язку з її відкликанням в порядку приписів п.2 ч.4ст.169 КАС України.

Керуючись ст.ст. 240, 248, 256, 294 КАС України, -

у х в а л и в :

Заяву позивача про відкликання позову задовольнити частково.

Адміністративний позов Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Немирів - Поділля" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено16.08.2023
Номер документу112806305
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —120/10834/23

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні