Ухвала
від 14.08.2023 по справі 240/18977/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

14 серпня 2023 року м. Житомир справа № 240/18977/23

категорія 112040201

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Майстренко Н.М.,

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісно-Торговий Логістичний Центр Україна" про стягнення санкцій та пені,

встановив:

У провадженні Житомирського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа №240/18977/23 за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісно-торговий логістичний центр Україна" про стягнення санкцій та пені у розмірі 162565,61 грн.

Ухвалою суду від 07.07.2023 відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення учасників справи.

Від Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісно-торговий логістичний центр Україна" надійшло клопотання про закриття провадження у справі, в якому відповідач стверджує, що ним добровільно сплачену зазначену суму адміністративно-господарських санкцій в повному обсязі.

Від позивача надійшла заява про відмову позивача від адміністративного позову та закриття провадження у справі в зв`язку з погашенням відповідачем суми боргу.

Розгляд вказаної заяви здійснюється у письмовому провадженні відповідно до статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши доводи клопотання відповідача та заяви позивача, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з відмовою позивача від позову, зважаючи на таке.

Встановлено, що відповідачем повністю погашена заборгованість зі сплати адміністративно-господарських санкцій та пені.

Згідно з ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Пунктом 2 частини 1статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Оскільки заява позивача про закриття провадження у справі у зв`язку із відмовою від позову не суперечить закону, не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів, суд приймає відмову від адміністративного позову та закриває провадження у справі.

Керуючись статтями 238, 239, 243, 248, 256 КАС України, суд

ухвалив:

Закрити провадження в адміністративній справі№ 240/18977/23 за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісно-Торговий Логістичний Центр Україна" про стягнення санкцій та пені.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України, та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду у строк та в порядку, встановлені статтями 293-297 КАС України.

Суддя Н.М. Майстренко

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено16.08.2023
Номер документу112807253
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —240/18977/23

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 07.07.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні