Ухвала
від 15.08.2023 по справі 297/1899/23
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №297/1899/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

15 серпня 2023 року м. Берегове

Берегівський районний суд Закарпатської області в складі: головуючого судді ФЕЙІРА О. О., при секретарі судового засідання Радзецькій Ю.Л., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом Косоньської сільської ради до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, призначення опікуна та стягнення аліментів,-

встановив:

Косоньська сільська рада звернулася в Берегівський районний суд Закарпатської області з позовною заявою до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про позбавлення останніх батьківських прав відносно малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначення опікуном останнього його тітку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та стягнення щомісяця аліментів на утримання малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Ухвалою судді Берегівського районного суду Закарпатської області від 21 червня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання (а.с. 29).

Представник позивача - Косоньської сільської ради, будучи належним чином повідомленим про день, час та місце підготовчого засідання, в таке повторно не з`явився, про причини своєї неявки суд не повідомив, заяв про відкладення підготовчого засідання від нього не надходило (а.с. 35, 38).

Відповідачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , будучи належним чином повідомленими про день, час та місце підготовчого засідання, в таке не з`явилися, про причини своєї неявки суд не повідомили (а.с. 36).

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Так, згідно з п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Отже, оскільки представник позивача в підготовче засідання повторно не з`явився, про причини своєї неявки суд не повідомив, від нього не надходило заяви про розгляд справи без його участі, суд вважає, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, позовну заяву Косоньської сільської ради залишити без розгляду, у зв`язку з повторною неявкою в підготовче засідання без поважних причин належно повідомленого представника позивача.

Керуючись ст. ст. 200, 257, 260, 353-355 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Позовну заяву Косоньської сільської ради до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, призначення опікуна та стягнення аліментів, залишити без розгляду.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Закарпатського апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії ухвали суду.

Суддя: Олександр ФЕЙІР

Дата ухвалення рішення15.08.2023
Оприлюднено16.08.2023
Номер документу112818057
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, призначення опікуна та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —297/1899/23

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ФЕЙІР О. О.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ФЕЙІР О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні