Ухвала
від 15.08.2023 по справі 295/8134/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/8134/23

Категорія 75

2/295/2123/23

У х в а л а

(про залишення позовної заяви без руху)

15 серпня 2023 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду міста Житомира Єригіна І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 доДП «Державнийнауково-досліднийінститут автоматизованихсистем вбудівництві» про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні (вимушеного прогулу),-

ВСТАНОВИВ:

До Богунського районного суду м. Житомира надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ДП «Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві» про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні (вимушеного прогулу).

Дослідивши позовну заяву встановлено, що вона підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Так, згідно п. 5 ч. 3ст. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Не зважаючи на викладене, позивач не долучає до справи жодних доказів на підтвердження стану заборгованості з виплати заробітньої плати та розрахунку середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні (вимушеного прогулу), при цьому зазначаючи, що заборгованість виплачена.

Одночасно з тим, в позові наявні посилання на рішення Богунського районного суду м. Житомира та постанову Житомирського апеляційного суду у справі №295/5949/21, що набрало законної сили, однак належним чином завірених копій з відмітками про набрання законної сили рішеннями в матеріалах справи відсутні.

Крім того, суддя звертає увагу , що відповідно до статті 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Проте, додатки, які додані до позовної заяви та їх копії для відповідача не завірені належним чином.

А тому позивачу необхідно завірити належним чином копії документів, доданих до позовної заяви та копії для відповідача.

Відповідно до ч.1ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, заяву необхідно залишити без руху, надати позивачу строк для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст. ст.175,185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ДП «Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві» про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні (вимушеного прогулу), залишити без руху та надати позивачу строк для усунення її недоліків, який не може перевищувати семи днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Копію ухвали невідкладно направити позивачу.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк позовна заява буде вважаться неподаною та повернута позивачу зі всіма доданими документами. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Єригіна

Дата ухвалення рішення15.08.2023
Оприлюднено17.08.2023
Номер документу112843139
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні (вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —295/8134/23

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні