Ухвала
від 16.08.2023 по справі 160/18388/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 серпня 2023 рокуСправа №160/18388/23Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Маковська О.В., розглянувши матеріали позовної заяви Новомосковської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради, треті особи: Губиниська елищна рада та Губиниський ліцей Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду через Електронний суд надійшла позовна заява Новомосковської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради, треті особи: Губиниська елищна рада та Губиниський ліцей Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, в якій позивач просить:

-визнати протиправною бездіяльність Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради (ЄДРПОУ 44045496) щодо не приведення захисної споруди №14759, що знаходиться за адресою: вул. Шевченко, 3, с. Губиниха, Новомосковського району, Дніпропетровської області у стан готовності;

-зобов`язати Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради (ЄДРПОУ 44045496) привести у стан готовності захисну споруду №14759, що знаходиться за адресою: вул. Шевченко, 3, с. Губиниха, Новомосковського району, Дніпропетровської області, з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 31.07.2023 позовну заяву залишено без руху.

На виконання вказаної ухвали позивачем до суду надано клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до суду, яке обгрунтоване тим, що позивачу стало відомо про існування порушених інтересів держави у сфері використання захисних споруд цивільного захисту з листа ГУДСНС у Дніпропетровській області від 19.07.2023, оскільки у відповіді ГУДСНС у Дніпропетровській області зазначено щодо відсутності підстав для реагування, а відповідачем на даний час не забезпечено готовності до використання захисних споруд цивільного захисту.

Суд вважає клопотання про поновлення строку звернення до суду обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.121 Кодексу адміністративного судочинства України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Позовна заява відповідає вимогам встановленим статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Керуючись статтями 160, 171, 173, 180 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Новомосковської окружної прокуратури про поновлення пропущеного строку звернення до суду - задовольнити.

Поновити Новомосковській окружній прокуратурі строк звернення до суду.

Відкрити провадження за позовною заявою Новомосковської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради, треті особи: Губиниська елищна рада та Губиниський ліцей Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Справа буде розглядатись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 13.09.2023 року об 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань №19.

Справу розглядатиме суддя Маковська О.В. одноособово.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Згідно ч.3 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали надіслати позивачу. Відповідачу надіслати копію ухвали, позовну заяву та додані до неї матеріали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Маковська

Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112846589
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/18388/23

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 13.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 16.08.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 31.07.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні