Ухвала
від 11.08.2023 по справі 336/8096/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 336/8096/23

Провадження №4-с/335/40/2023

УХВАЛА

про прийняття скарги до свого провадження

11 серпня 2023 року суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Звєздова Н.С., ознайомившись зі скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Стоматологічна клініка «ДЕНТЕЯ» на дії державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Кіорпе Анни Олександрівни, -

ВСТАНОВИЛА:

Представник скаржника адвокат Якушев Р.С., який діє на підставі Довіреності від 06.07.2023 (строк дії до 06.07.2026) через підсистему (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд» звернувся з вказаною скаргою до суду, в якій просить: 1) поновити строк на звернення з вказаною скаргою; 2) визнати протиправною і скасувати постанову державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Кіорпе А.О. від 15.09.2021 про закінчення виконавчого провадження № 66543000.

Клопотання про поновлення строку обґрунтоване тим, що державним виконавцем не було жодного разу повідомлено боржника ТОВ «Стоматологічна клініка «ДЕНТЕЯ» про наявність виконавчого провадження № 66543000. Про його існування стало відомо лише 03.08.2023 після ознайомлення адвокатом з матеріалами вказаного виконавчого провадження. Жодної постанови, включно і про закінчення виконавчого провадження, боржником не було отримано, оскільки вся кореспонденція направлялася на адресу, яка не є офіційною адресою ТОВ «Стоматологічна клініка «ДЕНТЕЯ».

Відповідно до ч. 5. ст. 74 ЗУ «Про виконавче провадження», рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів.

З огляду на те, що вказану скаргу подано 09.08.2023, тобто в 10 денний строк після ознайомлення з матеріалами ВП №66543000, а також приймаючи до уваги доводи представника скаржника, суд приходить до висновку, що строк на оскарження рішень і дій державного виконавця пропущений скаржником з поважної причини, а тому підлягає поновленню.

При вирішенні питання про відкриття провадження за поданою скаргою, суд прийшов до наступних висновків.

Згідно зі статтею 124 Конституції України юрисдикція загальних судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі, а за частинами першою і другою статті 19 ЦПК України у порядку цивільного судочинства суди розглядають справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ за Кодексом адміністративного судочинства України (стаття 17) або Господарським процесуальним кодексом України (статті 1,12) віднесено до компетенції адміністративних чи господарських судів. Законом може бути передбачено розгляд інших справ за правилами цивільного судочинства.

Як вбачається із ст.447, ч.1 ст.448 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи. Скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч.1 ст.74 ЗУ «Про виконавче провадження» рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до суду, який видав виконавчий документ, у порядку, передбаченому законом.

Скарга відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, ЗУ «Про виконавче провадження». Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення скарги без руху, повернення скарги чи відмови у прийнятті скарги до розгляду відсутні.

З наведених підстав суд приходить до висновку про можливість прийняття скарги до розгляду.

Керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 190, 272 ЦПК України, ЗУ «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИЛА:

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «Стоматологічна клініка «ДЕНТЕЯ» строкна оскарженнярішень тадії державноговиконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Кіорпе Анни Олександрівни.

Прийняти до розгляду Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Стоматологічна клініка «ДЕНТЕЯ» на дії державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Кіорпе Анни Олександрівни та призначити розгляд справи в судовому засіданні на 09.30годину 11жовтня 2023року в приміщенні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя (м. Запоріжжя, вул. Чарівна 117а, каб. 24).

Відповідно до ст. 187 ч. 2 ЦПК України, зазначаємо наступні відомості:

Скаржник (боржник по справі): Товариство з обмеженою відповідальністю, місцезнаходження: 69008, м. Запоріжжя, вул. Тролейбусна, буд.334, код ЄДРПОУ 41105981.

Стягувач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання (згідно скарги): АДРЕСА_1 .

Особа,дії якоїоскаржуються: державний виконавець Шевченківського відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Кіорпе Анна Олександрівна, місцезнаходження: 69068, м. Запоріжжя, вул.. Брюллова, буд.5

Ухвалу про прийняття скарги та призначення до судового розгляду надіслати учасникам справи для відома.

В архіві Шевченківського районного суду м. Запоріжжя витребувати матеріали цивільної справи №336/1575/2021 (провадження №2/336/2155/2021) за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стоматологічна клініка «ДЕНТЕЯ» про стягнення заборгованості по нарахованій та не виплаченій заробітній платі.

Учасники справи мають право надіслати суду пояснення, заперечення щодо скарги, а іншим учасникам справи - копію вказаних заперечень чи пояснень.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв, заперечень, пояснень по суті справи є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.

Суддя: Н.С. Звєздова

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112851999
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —336/8096/23

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні