Ухвала
від 17.08.2023 по справі 307/1554/22
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1554/22

Провадження № 1-кп/307/132/22

УХВАЛА

17 серпня 2023 року Тячівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді ОСОБА_1

за участі: секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Тячів, кримінальне провадження за № 12021070000000241, про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дрезден Німеччина, фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, із вищою освітою, ФОП (інженер-технолог), має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимого, у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України,

В С Т А Н О В И В:

У судове засідання, яке було призначено на 14-у год. 17 серпня 2023 року, обвинувачений ОСОБА_4 не з`явився по невідомих суду причинах, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Прокурор заявив клопотання про застосування до обвинуваченого приводу через органи поліції.

Розглянувши клопотання прокурора суд приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 140 КПК України рішення про здійснення приводу приймається під час судового провадження судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, або з власної ініціативи.

Статтею 143КПК Українипередбачено,що виконанняухвали проздійснення приводуможе бутидоручене відповіднимпідрозділам органівНаціональної поліції,органів безпеки,органів,що здійснюютьконтроль задодержанням податковогозаконодавства,Національного антикорупційногобюро Україниабо Державногобюро розслідувань. Ухвалапро здійсненняприводу оголошуєтьсяособі,до якоївін застосовується,особою,яка виконуєухвалу. Особа,рішення проздійснення приводуякоїприйнятослідчим суддею,судом,зобов`язанаприбутидо місцявикликувзазначений вухваліпроздійснення приводучасусупроводі особи,якавиконуєухвалу. Увипадкуневиконанняособою,щопідлягаєприводу,законнихвимогщодо виконанняухвалипроздійснення приводу,донеї можутьбути застосованізаходи фізичноговпливу,які дозволяютьздійснити їїсупроводженнядо місцявиклику.Застосуванню заходівфізичного впливуповинно передуватипопередження пронамір їхзастосування.У разінеможливості уникнутизастосування заходівфізичноговпливувони неповинніперевищуватиміри,необхідноїдлявиконання ухвалипроздійсненняприводу,і маютьзводитися домінімального впливуна особу.Забороняється застосуваннязаходів впливу,якіможутьзавдати шкодиздоров`юособи,атакожпримушення особиперебувативумовах,щоперешкоджаютьїї вільномупересуванню,протягомчасубільшого,ніжнеобхіднодля негайногодоставлення особидо місцявиклику.Перевищення повноваженьщодо застосуваннязаходів фізичноговпливу тягнеза собоювідповідальність,встановленузаконом. У разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, повертає її до суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Відповідно до статей 139, 323 КПК України якщо обвинувачений, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний (зокрема, наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), не з`явився без поважних причин до суду, або не повідомив про причини свого неприбуття, суд має право постановити ухвалу про його привід.

У відсутності обвинуваченого справу розглянути неможливо, а тому до ОСОБА_4 , слід застосувати привід через органи поліції.

За таких обставин, керуючись стст. 139, 140, 143, 323 КПК України суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкласти судове засідання. Застосувати привід і доставити обвинуваченого ОСОБА_4 , у судове засідання, яке відбудеться о 10.00 год. 25 вересня 2023, в залі судових засідань Тячівського районного суду.

Копію ухвали надіслати до Тячівського РВП ГУНП України в Закарпатській області для виконання.

Головуючий ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112865821
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дрезден Німеччина, фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, із вищою освітою, ФОП (інженер-технолог), має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимого, у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України

Судовий реєстр по справі —307/1554/22

Ухвала від 17.08.2023

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 19.07.2022

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 27.05.2022

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні