Рішення
від 17.08.2023 по справі 909/490/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.08.2023 м. Івано-ФранківськСправа № 909/490/23

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Неверовської Л.М., розглянувши у спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) сторін справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум Транс", вул. Оскольська, буд.31, офіс 15, м. Київ, 03028

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Вірієм", вул. Дністровська, буд.26, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський р-н, Івано-Франківська обл., 76014

про стягнення заборгованості у розмірі 168000 грн,

встановив: Товариство з обмеженою відповідальністю "Аурум Транс" звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вірієм" про стягнення заборгованості у розмірі 168000 грн.

Вирішення процесуальних питань під час розгляду справи.

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 24.05.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження; встановлено відповідні строки для подачі сторонами відзиву на позов, відповіді на відзив та заперечення на відповідь на відзив; запропоновано сторонам у разі наявності заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження подати суду заяву із обґрунтуванням своїх заперечень.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі від 24.05.2023, згідно вимог ст. 120 ГПК України, суд надсилав відповідачу рекомендованою кореспонденцією за його місцезнаходженням згідно даних ЄДРЮОФОПГФ: вул. Дністровська, буд. 26, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський р-н, Івано-Франківська обл., 76014

Зазначена кореспонденція повернута до суду Укрпоштою. На конверті прикріплено довідки ф.20, в якій зазначено підставу повернення адресат відсутній за вказаною адресою.

Відповідно до положень господарського процесуального законодавства судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених Господарським процесуальним кодексом України. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом (п.4 ч.5 ст.13 ГПК України).

Відповідно до частин третьої та сьомої статті 120 Господарського процесуального кодексу України виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Пунктом 5 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

За змістом пунктів 116 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, у разі невручення рекомендованого листа з позначкою Судова повістка рекомендований лист разом з бланком повідомлення про вручення повертається за зворотною адресою у порядку, визначеному у пунктах 99, 99-1, 99-2, 106 та 114 цих Правил, із зазначенням причини невручення.

Виходячи зі змісту положень статей 120, 242 ГПК України, пунктів 11, 17, 99, 116, 117 Правил надання послуг поштового зв`язку, у разі якщо ухвалу про вчинення відповідної процесуальної дії або судове рішення направлено судом рекомендованим листом за належною поштовою адресою, яка була надана суду відповідною стороною (наявність такої адреси в ЄДРЮОФОПГФ прирівнюється до повідомлення такої адреси стороною), за відсутності відомостей у суду про наявність у такої сторони інших засобів зв`язку та/або адреси електронної пошти, необхідність зазначення яких у процесуальних документах, передбачена стаття 162, 165, 258, 263, 290, 295 ГПК України, і судовий акт повернуто підприємством зв`язку з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то необхідно вважати, що адресат повідомлений про вчинення відповідної процесуальної дії або про прийняття певного судового рішення у справі (аналогічні висновки викладені у постановах Верховного Суду від 13.01.2020 у справі №910/22873/17 та від 14.08.2020 у справі №904/2584/19).

Крім того, відповідно до частини другої ст. 2 Закону України "Про доступ до судових рішень", усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Частинами першою та другою ст. 3 цього Закону визначено, що для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному вебпорталі судової влади України (частина перша ст. 4 цього Закону).

З огляду на вказане, відповідач належним чином повідомлений про відкриття провадження у даній справі.

Враховуючи, що клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін до суду не надходило та з огляду на відсутність у суду підстав для виклику сторін з власної ініціативи, згідно з ч. 5 ст. 252 ГПК України, справа розглядається за наявними у ній матеріалами.

Суд вказує про те, що відповідач не був обмежений у своїх процесуальних правах надати відзив через канцелярію суду або шляхом його направлення на адресу суду поштовим відправленням. Приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 Господарського процесуального кодексу України, не подав до суду відзив на позов, а відтак не скористався наданими йому процесуальними правами, з метою дотримання процесуальних строків вирішення спору, суд дійшов висновку, що наявні у матеріалах справи документи достатні для прийняття повного та обґрунтованого судового рішення у відповідності до ч.9 ст.165, ч.2 ст.178, ч.1 ст.202 Господарського процесуального кодексу України, а неподання відповідачем відзиву на позов не перешкоджає вирішенню справи по суті за наявними в ній матеріалами.

Відповідно до частини 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України, у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення.

У зв`язку з перебуванням судді Неверовської Л. М. у відпустці, рішення ухвалено 09.08.2023.

Позиція позивача.

Позовні вимоги обґрунтовані невиконанням відповідачем зобов`язань згідно умов договору № 050422-АТ оренди залізничного рухомого складу від 05.04.2022 в частині оплати відповідачем вартості орендної плати рухомого складу згідно акту здачі-приймання робіт (надання послуг) №169 від 30.09.2022 на суму 168000 грн.

Позиція відповідача.

Відповідач відзиву на позов або будь-яких заперечень на позов не надіслав.

Як вбачається із ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч. 9 ст. 165 ГПК України, ч. 2 ст. 178 ГПК України, суд вирішує спір за наявними матеріалами справи.

Обставини справи. Оцінка доказів.

Розглянувши матеріали справи, всебічно та повно з`ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши в сукупності всі докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, враховуючи вимоги чинного законодавства, суд встановив наступне.

05.04.2022 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Аурум Транс" (як орендодавцем) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Вірієм" (попередня назва "Укрспецвантаж") (як орендарем) укладено договір №050422-АТ оренди залізничного рухомого складу.

Умовами вказаного договору передбачено наступне.

Орендодавець зобов`язується передати, а орендар прийняти в оренду залізничний рухомий склад орендодавця (далі по тексту - РС), придатний до перевезень в технічному та комерційному стані, який є - власністю орендодавця або знаходяться в його законному розпорядженні та користуванні (п. 1.1. договору).

Передача рухомого складу в оренду оформлюються актом приймання-передачі, який підписується на станції прийому-передачі, яка знаходиться на території України (п. 2.1. договору).

Акти приймання-передачі підписуються уповноваженими представниками сторін. Датою передачі рухомого складу в оренду є дата підписання актів приймання-передачі, яка відповідає даті прибуття РС на вказану орендарем станцію прийому-передачі згідно інформації ГІОЦ АТ "Укрзалізниця". В актах приймання-передачі фіксуються номери вагонів, моделі, вид РС, дата побудови, дата та рік проходження наступного планового виду ремонту кожної одиниці РС.

Орендар підписує зі свого боку Акт приймання-передачі (приймання в оренду) РС протягом 2 (двох) календарних днів від дати прибуття РС на станцію приймання-передачі. А в разі виникнення зауважень по Акту приймання-передачі (приймання в оренду) РС, в цей же термін направляє письмові зауваження Орендодавцю.

У випадку не надходження від Орендаря підписаного Акту приймання-передачі (приймання в оренду) РС чи письмового зауваження у термін зазначений в даному пункті, Акт буде вважатися погодженим.

У випадку навантаження та відправлення РС зі станції приймання-передачі до підписання акту приймання-передачі, зауваження орендаря щодо технічних несправностей та комерційної придатності вагонів не враховуються. РС вважається технічно справним та комерційно придатним.

Акт приймання-передачі (приймання в оренду) являється невід`ємною частиною договору (п. 2.2. договору).

Акт приймання-передачі (повернення) із оренди РС підписується на РС, комерційний та технічний стан якого відповідає вимогам п.п. 2.6., 2.7, даного договору. При невідповідності стану РС встановленим вимогам, орендар своїми силами та за свій рахунок проводить підготовку вагонів до передачі орендодавцю (проводить очистку, виконує ремонт тощо). Акт приймання-передачі в цьому випадку підписується сторонами після фактичного приймання РС орендодавцем (п. 2.3.1.договору).

Після закінчення терміну оренди, та у випадках дострокового припинення дії цього договору або часткового повернення рухомого складу з ініціативи орендодавця, орендар зобов`язаний повернути рухомий склад орендодавцю, протягом 30 календарних днів, з дня отримання письмового повідомлення від орендодавця, по акту прийому-передачі, який підписується на станції прийому-передачі вказаній орендодавцем. Датою повернення рухомого складу є дата підписання актів приймання-передачі, яка відповідає даті прибуття РС на станцію прийому-передачі вказану орендодавцем (згідно інформації ГІОЦ АТ "Укрзалізниця"). Акт приймання-передачі (повернення з оренди) являється невід`ємною частиною договору (п. 2.4.договору).

Орендна плата нараховується за кожну добу оренди рухомого складу. Сума договору в цілому складається з орендної плати за всі одиниці рухомого складу, який був переданий в оренду відповідно до п. 1.1. і п. 4.4. цього договору (п. 4.1. договору).

Ставка орендної плати РС складає 500,04 грн у т.ч. ПДВ 20% 83,34 грн за одну одиницю РС на добу (п. 4.2. договору).

Орендна плата сплачується орендарем у вигляді попередньої 100% оплати на підставі виставлених орендодавцем рахунків. Орендна плата за перший місяць оренди сплачується Орендарем протягом 5-ти банківських днів дати виставлення Орендодавцем рахунку; Орендна плата за наступний (наступні) місяць (місяці) оренди сплачується Орендарем до 25-го числа з попереднього місяця на підставі виставленого Орендодавцем рахунку. Розрахунки здійснюються в національній валюті України (п. 4.3. договору).

Орендна плата розраховується виходячи з фактичного строку оренди кожного вагону протягом звітного періоду (місяця) за вирахуванням часу перебування вагону в ремонтах, передбачених п. 3.1.2., цього Договору (далі ремонт) (п. 4.4. договору).

Орендодавець направляє Акт наданих послуг Орендарю до 5-го числа місяця, наступного за звітним місяцем оренди. Орендар протягом п`яти робочих днів з моменту отримання оригіналу акту наданих послуг, повинен прийняти, підписати та завірити його зі свого боку печаткою та направити його Орендодавцю або у цей самий час надати письмове обгрунтування своєї відмови від підписання. У випадку надання відмови, Орендодавець перевіряє законність такої відмови та у випадку погодження Сторони коригують вартість послуг відповідним чином. У випадку не погодження Орендодавця з доводами зазначеними у письмовій відмові Орендаря Сторони вирішують в претензійному порядку згідно Розділу 6 цього Договору (п. 4.6. договору).

Формою оплати є банківський переказ коштів на поточний рахунок орендодавця, вказаний цьому договорі (п. 4.10. договору).

Між сторонами також підписані наступні додаткові угоди до договору:

- додаткова угода № 1 від 19 квітня 2022 року;

- додаткова угода № б/н від 09 червня 2022 року;

- додаткова угода № 2 від 28 липня 2022 року;

- додаткова угода № 3 від 01 серпня 2022 року.

На виконання умов договору, позивач передав, а відповідач прийняв в оренду наступний РС, зазначений в підписаних обома сторонами договору актах приймання-передавання:

- акт № 1 приймання-передавання вагонів в оренду від 19.04.2022, відповідно до якого позивач передав, а відповідач прийняв 8 (вісім) од. зерновозів;

- акт № 2 приймання-передавання вагонів в оренду від 20.04.2022, відповідно до якого позивач передав, а відповідач прийняв 5 (п`ять) од. зерновозів;

Всього за договором позивач передавав, а відповідач прийняв 13 одиниць зерновозів.

Відповідно до умов договору, відповідач повернув, а позивач прийняв наступний РС, зазначений в Актах прийому-передачі:

- акт № 3 приймання-передавання вагона (повернення) від 24.08.2022 відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 1 (одну) од. зерновозів;

- акт № 4 приймання-передавання вагонів (повернення) від 26.08.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 3 (три) од. зерновозів;

- акт № 5 приймання-передавання вагона (повернення) від 01.09.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 1 (одну) од. зерновозів;

- акт № 6 приймання-передавання вагонів (повернення) від 06.09.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 3 (три) од. зерновозів;

- акт № 7 приймання-передавання вагона (повернення) від 11.09.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 1 (одну) од. зерновозів;

- акт № 8 приймання-передавання вагона (повернення) від 13.09.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 1 (одну) од. зерновозів;

- акт № 9 приймання-передавання вагона (повернення) від 19.09.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 1 (одну) од. зерновозів;

- акт № 10 приймання-передавання вагонів (повернення) від 25.09.2022, відповідно до якого відповідач передав з оренди, а позивач прийняв 2 (дві) од. зерновозів.

Згідно вказаних актів приймання-передачі, відповідач передав з оренди позивачу 13 од. зерновозів.

На виконання вимог договору (п.п. 3.1.5., 3.2.11.) позивачем підготовлено та відправлено відповідачу акт здачі-приймання робіт (надання послуг) №169 від 30.09.2022 на суму 168000 грн. Даний акт та додаток до акту був підписаний сторонами договору за допомогою електронного цифрового підпису (згідно додаткової угоди № 1 від 19.04.2022).

Відповідно до п. 4.3. договору, позивачем на адресу відповідача був направлений рахунок на оплату №7 від 14 квітня 2023 року на загальну суму 168000 грн, однак, даний лист повернувся до позивача у зв`язку із закінченням встановленого терміну зберігання.

Всупереч умовам договору відповідачем не здійснено оплату орендної плати за отриманий в оренду рухомий склад.

З метою досудового врегулювання спору, позивачем на адресу відповідача було направлено вимогу № 23 від 14.04.2023 про сплату у семиденний строк, від дня отримання, заборгованості у сумі 168000 грн. Однак, дана вимога була залишена відповідачем без відповіді.

Норми права та мотиви, якими суд керувався при прийнятті рішення. Висновок суду.

Статтею 11 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) встановлено, що підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема є договори та інші правочини.

Частинами 1 та 2 ст. 509 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) встановлено, що зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених ст. 11 цього Кодексу.

Нормами ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ст. 626 ЦК України договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

За ст. 629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Згідно із ч. 1, 4 ст. 631 ЦК України строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов`язки відповідно до договору. Договір набирає чинності з моменту його укладення. Закінчення строку договору не звільняє сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії договору.

За договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк (ст. 759 ЦК України).

За користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Плата за користування майном може вноситися за вибором сторін у грошовій або натуральній формі. Форма плати за користування майном встановлюється договором найму. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором (ч. ч. 1,2,5 ст. 762 Цивільного кодексу України).

Зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином (ч. 1 ст. 599 Цивільного кодексу України).

Порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання) (ст. 610 Цивільного кодексу України).

Згідно ст. 525 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

У відповідності до ч. 1 ст. 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ст. 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Відповідачем не здійснено оплату боргу у сумі 168000 грн в семиденний строк від дня отримання вимоги № 23 від 14.04.2023.

Матеріалами справи підтверджується наявність боргу відповідача перед позивачем за договором № 050422-АТ оренди залізничного рухомого складу від 05.04.2022.

Доказів оплати суми боргу відповідачем суду не надано.

З огляду на вимоги частин 1,3 статті 74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (частина 1 статті 73 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно частини 1 статті 77 Господарського процесуального кодексу України, обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності (частини 1, 2 статті 86 Господарського процесуального кодексу України).

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заявлена позивачем вимога про стягнення з відповідача боргу у розмірі 168000 грн є обґрунтованою та підлягає задоволенню повністю.

Судові витрати.

Склад та порядок розподілу судових витрат визначено Главою 8 Розділу I ГПК України.

Згідно з ч. 1 ст. 123 ГПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.129 ГПК України, враховуючи те, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі, судовий збір слід покласти на відповідача.

Керуючись статтями 74, 76-80, 86, 129, 233, 236, 237, 238, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум Транс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вірієм" про стягнення 168000 грн - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Вірієм", вул. Дністровська, буд. 26, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський р-н, Івано-Франківська обл., 76014 (ідентифікаційний код 41651267) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Аурум Транс", вул. Оскольська, буд. 31, офіс 15, м. Київ, 03028 (ідентифікаційний код 33493948) 168000 (сто шістдесят вісім тисяч) грн боргу, 2684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) грн судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Західного апеляційного господарського суду шляхом подання апеляційної скарги протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено 17.08.2023

Суддя Неверовська Л.М.

Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112868728
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості у розмірі 168000 грн

Судовий реєстр по справі —909/490/23

Рішення від 17.08.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 24.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні