Ухвала
від 08.08.2023 по справі 536/1229/23
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/1229/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 серпня 2023 року м. Кременчук

Головуючого судді Колотієвського О.О.,

За участю секретаря судового засідання - Коваль В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кременчуці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новогалещинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, третя особа: Приватний нотаріус Кременчуцького нотаріального округу Волошина Наталія Олексіївна про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності на майно в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

Суд, дослідивши матеріали справи дійшов наступного висновку.

Статтею 84 ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно зі ст.1221 ЦК України, місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.

Частиною 8 ст. 8 Закону України "Про нотаріат" передбачено, що довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Згідновищевикладеного,з метоюз`ясуванняоб`єктивнихобставин справи,правильного тавсебічного їївирішення, суд дійшов висновку про необхідність витребування копії спадкової справи.

Керуючись ст.84ЦПК України,суд,-

УХВАЛИВ:

Витребувати від Приватного нотаріуса Кременчуцького нотаріального округу Волошиної Наталії Олексіївни належним чиномзасвідчені копіїусіх документівзі спадковоїсправи заведеноїпісля смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка на день смерті була зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувані документи терміново направити на адресу суду.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

СуддяО. О. Колотієвський

Дата ухвалення рішення08.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112871764
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності на майно в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —536/1229/23

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні