Ухвала
від 17.08.2023 по справі 580/5778/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

17 серпня 2023 року справа № 580/5778/23м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Рідзеля О.А., здійснюючи підготовку до розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Мошнівської сільської ради про визнання протиправною бездіяльності та стягнення коштів,

ВСТАНОВИВ:

06.07.2023 у Черкаський окружний адміністративний суд надійшов позов ОСОБА_1 (далі позивач) до виконавчого комітету Мошнівської сільської ради (далі відповідач), в якому позивач просить:

визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо невиплати позивачу компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, і покриття витрат на доставку;

стягнути з відповідача на користь позивача компенсації по догляду за хворою матір`ю в розмірі 52224,00 грн.

Ухвалою суду від 11.07.2023 відкрито провадження у справі та вирішено її розгляд здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження. Також суд зобов`язав надати належним чином завірені копії матеріалів щодо нарахування та виплати позивачу компенсації по догляду за хворою матір`ю за 2020-2023 роки.

Однак, незважаючи на вказане зобов`язання вимоги ухвали відповідачем не виконані.

Крім того, у суду відсутні докази призначення позивачу компенсаційних виплат як особі, яка надає соціальні послуги з догляду за хворою матір`ю за 2020-2023 роки.

Статтею 72 КАС України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Розгляд і вирішення справ в адміністративних судах згідно з ч.1 ст.9 КАС України здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Частиною 4 ст.9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.6 ст.80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Тому суд дійшов висновку витребувати у відповідача завірені належним чином копії документів, що стосуються нарахування та виплати ОСОБА_1 компенсаційних виплат як особі, яка надає соціальні послуги з догляду за хворою матір`ю за 2020-2023 роки (бухгалтерські документи, платіжні інструкції, банківські виписки тощо).

Також, суд вирішив витребувати в Управління соціального захисту населення Черкаської районної державної адміністрації належним чином завірені копії рішень про призначення ОСОБА_1 компенсаційних виплат як особі, яка надає соціальні послуги з догляду за хворою матір`ю за 2020-2023 роки.

Відповідно до ч.7 ст.80 КАС України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд згідно з ч.8 вказаної статті Кодексу застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 9, 72, 80, 175, 241-246, 255, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати:

у Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради завірені належним чином копії документів, що стосуються нарахування та виплати ОСОБА_1 компенсаційних виплат як особі, яка надає соціальні послуги з догляду за хворою матір`ю за 2020-2023 роки (бухгалтерські документи, платіжні інструкції, банківські виписки тощо);

в Управління соціального захисту населення Черкаської районної державної адміністрації належним чином завірені копії усіх рішень про призначення ОСОБА_1 компенсаційних виплат як особі, яка надає соціальні послуги з догляду за хворою матір`ю за 2020-2023 роки.

2. Для виконання цієї ухвали встановити термін до 20 вересня 2023 року.

3. У разі відсутності таких документів надати суду у той же строк письмові пояснення з відповідними доказами їх відсутності.

4. Копію ухвали направити відповідачу та Управлінню соціального захисту населення Черкаської районної державної адміністрації для виконання.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Олексій РІДЗЕЛЬ

Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112877358
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —580/5778/23

Рішення від 05.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

Ухвала від 05.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

Ухвала від 17.08.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

Ухвала від 17.08.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні