Ухвала
від 11.08.2023 по справі 398/3802/23
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3802/23

провадження №: 1-кс/398/982/23

УХВАЛА

Іменем України

"11" серпня 2023 р. м.Олександрія

Слідчий суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Петрівського відділу Олександрійської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023122030000887 від 23.05.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Петрівського відділу Олександрійської окружної прокуратури ОСОБА_4 , звернулася до суду з вказаним клопотанням, у якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні філії Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в Черкаській та Кіровоградській областях, за адресою: АДРЕСА_1 , а саме, медичної карти амбулаторного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; журналів попереднього запису на амбулаторний прийом; журналу обліку процедур (форма 029/о); форми первинної облікової документації №003-4/о "Листок лікарських призначень" стосовно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з підстав, викладених в клопотанні.

В судове засідання слідчий не з`явилася, надала заяву про розгляд справи без її участі.

Представник особи, у володінні якої перебувають відомості, в судове засідання не з`явився. Неявка представника не перешкоджає розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування розгляду даного клопотання за допомогою технічних засобів не здійснюється. Відповідно до вимог ст. 108 КПК України ведеться журнал судового засідання.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5 частини 2 статті 131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.1ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених уст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України,слідчий суддяпостановляє ухвалупро надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчим суддею встановлено, що відповідно до короткого викладу обставин у витязі з ЄРДР вбачається, що 22.05.2023 близько 13 години 20 хвилин у інсультному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » виявлено труп ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який був доставлений з ІНФОРМАЦІЯ_4 . Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 відбував покарання в ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », де скаржився на погане самопочуття. Однак медичними працівниками медичної частини №49 філії ІНФОРМАЦІЯ_5 можливо неналежно здійснено виконання професійних обов`язків, а саме, з надання допомоги засудженому ОСОБА_5 .

23.05.2023 року органом поліції за вказаним фактом було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023121060000887 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.140 КК України.

Отже, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав вважати, що отримання зазначених у клопотанні документів має суттєве значення для проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, слідчим доведено можливість використання як доказів зазначених документів, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою, а тому клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню в цій частині.

Разом з тим, не підлягає задоволенню вимога слідчого щодо надання тимчасового доступу до вказаних документів слідчому СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 та слідчому СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_7 , оскільки, як вбачається з долученої до клопотання постанови про доручення провадження досудового слідства у кримінальному провадженні декільком слідчим від 23.05.2023 року, у переліку слідчих, які здійснюють досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, вказаний слідчі відсутні.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164, 166,372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВОлександрійського РВПГУНП вКіровоградській області ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромПетрівського відділуОлександрійської окружноїпрокуратури ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів умежах кримінальногопровадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12023122030000887від 23.05.2023року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого частиною1статті 140Кримінального кодексуУкраїни, задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , заступнику начальника СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_8 ; слідчому СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_9 , тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю тимчасового їх вилучення (виїмки), які перебувають у володінні філії Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в Черкаській та Кіровоградській областях, за адресою: АДРЕСА_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме, медичної карти амбулаторного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; форми первинної облікової документації № 003-4/о "Листок лікарських призначень" стосовно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; належним чином завіреної копії журналів попереднього запису на амбулаторний прийом; належним чином завіреної копії журналу обліку процедур (форма 029/о).

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.08.2023
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу112880048
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —398/3802/23

Ухвала від 11.08.2023

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні