Ухвала
від 16.08.2023 по справі 709/1097/23
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/1097/23

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

16 серпня 2023 року смт Чорнобай

Суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області Романова О.Г., розглянувши у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Чорнобаївська селищна рада Золотоніського району Черкаської області, про встановлення факту родинних відносин, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (далі заявник) звернулася до Чорнобаївського районного суду Черкаської області із заявою про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа: Чорнобаївська селищна рада Золотоніського району Черкаської області.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 03 серпня 2023 року заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків, які заявником було усунуто.

Подана заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та підсудна Чорнобаївському районному суду Черкаської області.

Згідно з ч.ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим Кодексом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження відсутні, а тому суд дійшов висновку про призначення судового засідання у даній справі.

Крім цього, до відкриття провадження у даній справі, заявником було заявлено клопотання про залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи Головне управління Пенсійного фонду в Черкаській області. Клопотання мотивоване тим, що встановлення факту родинних відносин необхідне заявнику для призначення пенсії по втраті годувальника.

Відповідно до ч.ч. 3, 4ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Оскількирозділом ІV ЦПК Українине передбачено порядку залучення заінтересованої особи, тому суд вважає за можливе застосувати аналогію закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що дане рішення може вплинути на права та обов`язки інших осіб, а тому вважає за доцільне клопотання заявника задовольнити та залучити до участі у справі у якості заінтересованої особи Головне управління Пенсійного фонду в Черкаській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 259,260,293,294 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Прийняти заяву до розгляду і відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Чорнобаївська селищна рада Золотоніського району Черкаської області, про встановлення факту родинних відносин.

Залучити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Чорнобаївська селищна рада Золотоніського району Черкаської області, про встановлення факту родинних відносин заінтересовану особу - Головне управління Пенсійного фонду в Черкаській області.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити у справі судове засідання на 14 вересня 2023 року о 09:00 год. у залі судових засідань № 4 Чорнобаївського районного суду Черкаської області.

Копію ухвали направити заявнику, а заінтересованим особам разом з копією заяви та копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2322/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О. Г. Романова

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112881062
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —709/1097/23

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні