Ухвала
від 24.10.2018 по справі 460/3850/14-ц
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №460/3850/14-ц

Провадження №2/460/130/18

УХВАЛА

24.10.2018 року м.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючої судді - Швед Н.П.

з участю секретаря - Козака О.П.

представника позивача Кінцак С.Б.

розглянувши в підготовчому судовомузасіданні в м.Яворові,в залісуду,заяву представника ДТГО «Львівська залізниця», ПАТ «Укрзалізниця» про замінупозивачапо цивільнійсправі за позовом Державного територіально-галузевого об"єднання "Львівська залізниця" до Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району, усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача звернувся до суду з клопотанням про заміну позивача у цивільній справі за позовом Державного територіально-галузевого об"єднання "Львівська залізниця" до Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району, усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

В обґрунтування своїх вимог покликається на те, що постановою Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 №735 затверджено Статут публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», відповідно до якого Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» є юридичною особою, що утворене відповідно до Закону України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 року №200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Згідно з п.2 зазначеного статуту Товариство утворено як публічне акціонерне товариство, 100 відсотків акцій якого закріплюються в державній власності, на базі Укрзалізниці, а також підприємств, установ та організацій залізничного транспорту загального користування, які реорганізовано шляхом злиття, згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 року №200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Відповідно до додатку 1 постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 року №200 Державне територіально-галузеве об`єднання «Львівська залізниця» (код ЄДРПОУ 01059900) визначено підприємством залізничного транспорту загального користування, на базі якого утворюється публічне акціонерне товариство «Українська залізниця». Товариство є правонаступником усіх прав і обов`язків Укрзалізниці та підприємств залізничного транспорту.

Згідно протоколу №5 засідання правління ПАТ «Укрзалізниця» від 16.11.2015 року затверджено положення про регіональну філію «Львівська залізниця» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», згідно з додатком 1 до протоколу.

Відповідно до п.7.1 положення про регіональну філію «Львівська залізниця» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», регіональна філія «Львівська залізниця» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» володіє та користується майном, яким наділило її Товариство для досягнення мети діяльності Філії, згідно з законодавством, статутом Товариства, та цим Положенням, а також майном, яке набувається для цілей забезпечення діяльності Філії.

Згідно наказу ПАТ «Укрзалізниця» № 047 від 01.12.2015 року регіональну філію «Львівська залізниця» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» наділено майном та земельними ділянками.

Просить суд замінити первинного позивача Державне територіально-галузеве об`єднання «Львівська залізниця» на належного позивача - Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Львівська залізниця».

Представник позивача в судовому засіданні заявлене клопотання підтримала, просить таке задовольнити.

Представник відповідача Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області в судове засідання не з?явився, на адресу суду надіслав письмове клопотання про відкладення підготовчого судового засіданні, надавши йому можливість ознайомитися з матеріалами справи та подати відзив на позовну заяву.

Інші відповідачі в судове засідання не з?явилися, причини неявки суду не повідомили, хоч були належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідившиматеріали справи,суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов?язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що заявлене клопотання представника позивача слід задовольнити, замінити первинного позивача Державне територіально-галузеве об`єднання «Львівська залізниця» на належного позивача - Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Львівська залізниця».

На підставі викладеного, керуючись ст.55 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представникаДТГО «Львівська залізниця», ПАТ «Укрзалізниця» - задовольнити.

Замінити первинного позивача Державне територіально-галузеве об`єднання «Львівська залізниця» на належного позивача - Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Львівська залізниця».

Копію ухвали скерувати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: ШВЕД Н.П.

Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112890432
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району, усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —460/3850/14-ц

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 19.07.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні