Ухвала
від 16.08.2023 по справі 205/7691/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

16.08.2023 Єдиний унікальний номер 205/7691/23

Провадження № 2/205/2723/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.08.2023 рік м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Галицького 47» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та обов`язковим платежам,-

ВСТАНОВИВ:

У липні 2023 року ОСББ «Галицького 47», в особі голови правління Ісупова Н.В. звернулось до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та обов`язковим платежам співвласників об`єднання.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами, приходжу наступного висновку.

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

На виконання вказаних вимог ухвалою суду від 31.07.2023 року витребувано з Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області відомості про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідача ОСОБА_1 .

Згідно повідомлення з Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, на виконання вказаної ухвали суду, отриманого 11.08.2023 року, зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання відповідача відсутнє.

Разом з цим, слід зазначити, що положеннями ч. 1 ст. 30 ЦПК України визначена можливість розгляду справи за позовами, що виникають із приводу нерухомого майна, за місцезнаходженням майна або основної її частини.

Із інформаційного повідомлення датою формування 18.05.2023 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, доданого стороною позивача, вбачається, що відповідач має у одноособовій власності майно за яким заявляється до стягнення заборгованість по внескам та обов`язковим платежам співвласників об`єднання та яке розташовано на території яка відноситься до підсудності Ленінського районного суду м. Дніпропетровська.

Таким чином, дана справа підсудна Ленінському районному суду м. Дніпропетровська в порядку ч. 1 ст. 30 ЦПК України.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення, або відмови у відкритті провадження не встановлено.

Згідно ч. 2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п. 4 ч. 2ст. 187 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України, питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження в справі.

Відповідно до положень п. 1, п. 4 ч. 4, п. 2 ч. 6 ст. 19, п.1 ч. 1, ч. 4 ст. 274 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи зазначене вище, проаналізувавши предмет та підстави позову, умови розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження визначені ч. 3 ст. 274 ЦПК України, відсутність обмежень встановлених ч.4 ст.274 ЦПК України для розгляду даної справи в порядку спрощеного позовного провадження, заявлене стороною позивача у п. 1 вимог позову про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, приходжу до висновку, про доцільність розгляду даної справи в порядку спрощеного позовного провадження. Однак, з урахуванням ч. 5 ст. 279 ЦПК України, розгляд даної справи необхідно проводити в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 19, 30, 187, 258-260,274, 275, 277, 353,354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Галицького 47» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та обов`язковим платежам, розгляд якоїздійснювати заправилами спрощеногопозовного провадження у відкритому судовому засіданні приміщення Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (вул. Коробова, буд. 6, м. Дніпро, Дніпропетровська область), з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити перше судове засідання по суті на 09 годину 00 хвилин 27.09.2023 рік.

Відповідно до приписів ст. 190 ЦПК України, учасникам справи надіслати ухвалу про відкриття провадження у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу, в порядку ч. 4 ст. 277 ЦПК України, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 278 ЦПК України, запропонувати відповідачу подати відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії даної ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 2 ст. 278 ЦПК України, встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 278 ЦПК України встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до приписів ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:https://ln.dp.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112891564
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по внескам та обов`язковим платежам

Судовий реєстр по справі —205/7691/23

Рішення від 13.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні