Рішення
від 18.08.2023 по справі 904/2587/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.08.2023м. ДніпроСправа № 904/2587/23

Господарський суд Дніпропетровської області у складі судді Мельниченко І.Ф. розглянув спір

за позовом Акціонерного товариства комерційного банку "Приватбанк", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вірея", м. Запоріжжя

про стягнення заборгованості в сумі 32 864,43 грн.

Без участі представників сторін.

СУТЬ СПОРУ:

Акціонерне товариство комерційний банк "Приватбанк" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом про стягнення 32 864,43 грн., що складають суму заборгованості за комунальні послуги за договором оренди б/н від 22.09.2021.

Судові витрати позивач просить покласти на відповідача.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням Товариством з обмеженою відповідальністю "Вірея" зобов`язань за договором оренди б/н від 22.09.2021 в частині повної та своєчасної сплати комунальних платежів за період з січня по березень 2022.

Відповідач відзив на позовну заяву не надав.

Ухвалою від 29.05.2023 позовну заяву Акціонерного товариства комерційного банку "Приватбанк" залишено без руху у зв`язку з тим, що остання подана без додержання вимог, викладених у статтях 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

12.06.2023 від позивача надійшла заява про усунення недоліків, відповідно до якої вимоги, викладені в ухвалі від 29.05.2023, виконано, у зв`язку з чим ухвалою від 19.06.2023 господарським судом відкрито провадження у справі № 904/2587/23, її розгляд вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

З приводу дотримання прав відповідача під час розгляду даної справи судом слід зазначити таке.

Ухвала суду від 19.06.2023 була надіслана на адресу відповідача засобами поштового зв`язку 19.06.2023.

24.07.2023 року конверт з ухвалою про відкриття провадження у справі було повернуто до суду відділенням поштового зв`язку з відміткою "за закінченням терміну зберігання" (а.с. 142-145).

Відповідно до частини 7 статті 120 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи.

У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Враховуючи наведене, оскільки відповідачем не повідомлено суд про зміну місцезнаходження та не забезпечено внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, суд дійшов висновку, що неотримання відповідачем листа з ухвалою суду та повернення його до суду з відміткою "за закінченням терміну зберігання" є наслідком свідомого діяння (бездіяльності) відповідача щодо його належного отримання, тобто, є власною волею відповідача.

За приписами пункту 5 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітка про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Відтак, в силу положення пункту 5 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України, день невдалої спроби вручення поштового відправлення за адресою місцезнаходження відповідача, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, вважається днем вручення відповідачу ухвали суду про відкриття провадження у справі.

У даному випаду судом також враховано, що за приписами частини 1 статті 9 Господарського процесуального кодексу України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи або обмежений у праві отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа, яка не є учасником справи, має право на доступ до судових рішень у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частини 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з частинами 1, 2 статті 3 Закону України "Про доступ до судових рішень" для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Враховуючи наведене, господарський суд зазначає, що відповідач не був позбавлений права та можливості ознайомитись, зокрема, з ухвалою про відкриття провадження у справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Відповідно до частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 Господарського процесуального кодексу України, не подав до суду відзив на позов, а відтак, не скористався наданими йому процесуальними правами, за висновками суду, у матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України.

Судом враховано, що в силу вимог частини 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен при вирішенні судом питання щодо його цивільних прав та обов`язків має право на судовий розгляд упродовж розумного строку.

З огляду на викладене та згідно з частиною 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України справу розглянуто за наявними у справі матеріалами, а рішення підписано без його проголошення.

За результатом дослідження матеріалів справи, оцінки доказів у їх сукупності господарський суд, -

УСТАНОВИВ:

Предметом доказування у даній справі є обставини щодо неналежного виконання відповідачем умов договору оренди б/н від 22.09.2021 в частині повної та своєчасної сплати комунальних платежів за період з січня по березень 2022.

22.09.2021 Акціонерним товариством комерційним банком "Приватбанк" (далі - Орендодавець, Позивач) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Вірея" (далі - Орендар, Відповідач) укладено договір оренди, відповідно до пункту 1.1. якого Орендодавець зобов`язався передати Орендареві в тимчасове платне користування (оренду) нерухоме майно, яким є нафтобаза з основними засобами, що розташована за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпропетровський р., сщ. Кільчень, вулиця Привокзальна, будинок 1а, загальною площею 956,7 кв.м (далі - Об`єкт оренди) за плату та на обумовлений строк для здійснення господарської діяльності, у відповідності до умов Договору.

Об`єкт розташований за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпропетровський р., сщ. Кільчень, вулиця Привокзальна, будинок 1а, належить Орендодавцю на праві приватної власності на підставі Договору іпотеки, посвідченого 01.04.2016 Крючковою Т.В., приватним нотаріусом Дніпропетровського міського нотаріального округу за реєстровим номером 2618, з урахуванням Договору про внесення змін до нього, що підтверджено Інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 17.07.2016 (пункт 1.2. Договору).

Відповідно до пункту 3.1. Договору загальна площа Об`єкта - нафтобази з основними засобами - становить 956,7 кв.м. Об`єкт складається з: адміністративного корпусу цегляного, загальною площею 495,4 кв.м; розливочної цегляної, загальною площею 91,6 кв.м; адміністративного корпусу цегляного, загальною площею 128,7 кв.м; складу цегляного, з.б. блоки, загальною площею 122,9 кв.м; побутового приміщення цегляного; СТО з.б. блоки, загальною площею 118,1 кв.м; пожежного депо-гаражу цегла; АЗС цегла; вбиральні цегляної; дизельного приміщення цегляного; розливних естакад металевих; ємностей для зберігання нафтопродуктів металевих; пожежних ємностей металевих; замощення асфальт; колодязю з.б. кільця; огорожі цегла, метал, з.б. плити. Основні засоби: водоймища, лінії зв`язку, резервуари, електролінія. Враховуючи цільове призначення договору, Орендар не має права використовувати у своїй господарській діяльності резурвуари та ємності.

Балансова вартість Об`єкта на дату укладення Договору становить 9 464 000,00 грн. без урахування ПДВ (пункт 3.3. Договору).

Згідно з пунктом 4.1. Договору передавання Об`єкта Орендарю оформлюється Актом приймання-передачі (далі - АПП), який підписується Сторонами або їх належно уповноваженими представниками. В АПП зазначається, зокрема, загальна площа, опис, характеристики, кількість, якість (стан та комплектність) Об`єкта, опис та характеристика систем забезпечення, технічний, санітарний та протипожежний стан, показники лічільників електро- та водопостачання (при їх існуванні) та інші дані, які Сторони вважають за необхідне визначити.

Об`єкт має бути переданий Орендодавцем та прийнятий Орендарем у десятиденний термін з дати укладання цього Договору. З моменту підписання АПП починається Строк оренди (пункт 4.3. Договору).

Відповідно до пункту 8.1. Договору встановлюються наступні види платежів на користь Орендодавця: орендна плата, компенсація спожитих комунальних послуг, компенсація плати за земельну ділянку (в разі її сплати Орендодавцем).

Згідно з пунктом 8.2. Договору вартість комунальних експлуатаційних та інших платежів, спожитих Орендарем, відшкодовуються Орендарем додатково на підставі відповідних рахунків, виставлених Орендодавцем або постачальником комунальних та експлуатаційних послуг, або здійснюються Орендарем на користь відповідних комунальних служб на підставі окремо укладених договорів, які Орендар може укласти при необхідності в період дії договору. Сторони погоджують обов`язок Орендаря відшкодувати вартість комунальних платежів, що фактично спожиті Орендарем на об`єкті, до моменту укладання договорів із комунальними службами міста. Підставою для припинення внесення компенсації є наявні діючі договори про надання комунальних послуг, копії яких Орендар зобов`язаний надати Орендодавцю у день їх укладання (можливе внесення змін до даної умови в залежності від наявності укладених договорів між банком та експлуатаційними/комунальними підприємствами).

Обов`язок здійснювати платежі за комунальні послуги за цим Договором виникає у Орендаря з дати підписання Сторонами АПП (пункт 8.3. Договору).

Пунктом 9.1. Договору встановлено, що всі належні платежі Орендар сплачує Орендодавцю у формі безготівкових банківських розрахунків шляхом перерахування відповідних грошових коштів на поточний рахунок Орендодавця, зазначений нижче у цьому Договорі, або інший рахунок Орендодавця, про який Орендар був завчасно та належним чином повідомлений Орендодавцем.

Усі платежі здійснюються у національній валюті України - гривні (пункт 9.2. Договору).

Згідно з пунктами 9.3., 9.4. Договору зобов`язання щодо здійснення платежів, передбачених цим розділом Договору або іншими умовами Договору, будуть вважатися виконаними належним чином з моменту, коли відповідний платіж у повному розмірі буде зарахований на рахунок Орендодавця. Банківські витрати, пов`язані з перерахуванням коштів, покладаються на Сторону, яка є платником.

Відповідно до пункту 11.1. Договору комунальні платежі в Орендну плату не входять. Сторони погоджують. що вартість спожитих Орендарем комунальних та експлуатаціних послуг відшкодовується Орендарем додатково на підставі відповідних рахунків, виставлених Орендодавцем або постачальником комунальних та експлуатаціних послуг, або сплачуються Орендарем окремо на підставі відповідних договорів, укладених Орендарем з відповідними експлуатаційними організаціями, які здійснюватимуть надання таких послуг або будуть забезпечувати їх здійснення. Сплата витрат за електроенергію та водопостачання буде здійснюватися по державним регульованим тарифам, встановленим чинним законодавством.

До укладення зазначених у пункті 11.1. договорів, Орендар компенсуватиме Орендодавцеві комунальні платежі на підставі показників лічильників та фактично сплачених Орендодавцем коштів за комунальні послуги. Плата за спожиту електроенергію здійснюється згідно фактичних показників лічильників електроенергії, які забезпечують показники спожитої електроенергії всередині Об`єкта. Показання лічильників знімаються уповноваженими представниками Орендодавця станом на перше число місяця, наступного за звітним. У випадку відсутності в Об`єктах лічильників розходу води Орендар здійснює оплату за спожиту воду, виходячи з кількості працівників Орендаря за існуючими на день виставлення рахунку-фактури нормами розходу води на одну особу та діючими тарифами (можливе внесення змін до даної умови в залежності від наявності укладених договорів між банком та експлуатаціними/комунальними підприємствами) (пункт 11.2. Договору).

Згідно з пунктом 11.3. Договору Орендодавець виставляє Орендареві рахунки по комунальним та експлуатаційним платежам за кожен місяць, в якому Орендар користуватиметься Об`єктом до моменту укладання прямих договорів. Комунальні і експлуатаційні платежі оплачуються Орендарем не пізніше 3 банківських днів з моменту отримання рахунку від Орендодавця (можливе внесення змін до даної умови в залежності від наявності укладених договорів між банком та експлуатаціними/комунальними підприємствами).

Акти, що підтверджують надання експлуатаційних і комунальних послуг, повертаються Орендодавцеві підписаними з боку Орендаря не пізніше 3 банківських днів з дати їх отримання (пункт 11.4. Договору).

Відповідно до пункту 25.2.4. Орендар має право відмовитись від договору оренди у будь-який час, письмово попередивши про це Орендодавця за 1 місяць. При цьому, Орендар направляє Орендодавцеві письмове повідомлення про свою готовність передати орендований Об`єкт й підписати акт приймання-передачі.

Повернення Об`єкта Орендарем та його передачі Орендодавцю здійснюється на підставі відповідного АПП, який повинен бути підписаний Сторонами. Порядок оформлення АПП визначається згідно правил ст. 4 Договору (пункт 26.2.).

Пунктом 26.4. Договору встановлено, що протягом строку повернення Об`єкта Орендар зобов`язаний сплачувати орендну плату, а також вартість експлуатаційних і комунальних послуг.

Відповідно до пункту 6.1. Договору останній набирає чинності з моменту його підписання Сторонами із використанням кваліфікованого електронного підпису в порядку, передбаченому Законами України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Договір діє протягом Строку оренди та протягом 1 календарного місяця після завершення Строку оренди. Період у часі після спливу Строку оренди до спливу строку дії Договору призначений для виконання Сторонами дій щодо повернення Об`єкта Орендодавцю та здійснення взаємних розрахунків (пункти 6.2., 6.5. Договору).

Згідно з пунктом 7.1. Договору Строк оренди Об`єкта встановлюється з 22.09.2021 по 21.09.2022.

Відповідно до пункту 7.2. зміна Строку оренди здійснюється виключно шляхом підписання додаткових угод до Договору (Договорів про внесення змін до Договору).

Продовження користування Орендарем Об`єктом після спливу Строку оренди не спричиняє автоматичне поновлення дії договору на новий строк. Строк оренди продовжується виключно шляхом укладання нового договору, якщо Сторони додатково не погодять інший порядок продовження Строку оренди (пункт 7.3. Договору).

04.10.2021 позивач передав відповідачеві у строкове платне користування майно, яким є нафтобаза з основними засобами, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпропетровський р., сщ. Кільчень, вулиця Привокзальна, будинок 1а, загальною площею 956,7 кв.м, що підтверджується залученим до матеріалів справи актом приймання-передачі (а.с. 43-53).

Листом № 22/03 від 22.03.2022 ТОВ "Вірея" запропонувало АТ КБ "Приватбанк" розірвати договір оренди від 22.09.2021, у зв`язку з чим 31.03.2022 сторонами підписано акт приймання-передачі (повернення) із строкового платного користування об`єкта оренди (а.с. 54-60).

Звертаючись до суду з даним позовом, позивач зазначає про те, що ним були оплачені комунальні послуги (електроенергія за період з січня по березень 2022) за об`єктом оренди на загальну суму 32 864,43 грн., які йому не були компенсовані відповідачем.

Позивач неодноразово надсилав на адресу відповідача листи та претензії з вимогою про сплату заборгованості в сумі 32 864,43 грн. (а.с. 87-99), які останнім залишено без відповіді та належного реагування.

Вказані обставини і стали причиною виникнення спору.

Оцінюючи подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, суд вважає, що вимоги, заявлені позивачем, підлягають задоволенню з наступних підстав.

Статтею 626 Цивільного кодексу України визначено, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Відповідно до частини 1 статті 759 Цивільного кодексу України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

Згідно з частиною 1 статті 762 Цивільного кодексу України за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму.

Як вже вказувалось вище, укладаючи спірний договір, сторони узгодили, що вартість спожитих Орендарем комунальних та експлуатаціних послуг відшкодовується Орендарем додатково на підставі відповідних рахунків, виставлених Орендодавцем або постачальником комунальних та експлуатаціних послуг, або сплачуються Орендарем окремо на підставі відповідних договорів, укладених Орендарем з відповідними експлуатаційними організаціями, які здійснюватимуть надання таких послуг або будуть забезпечувати їх здійснення. Сплата витрат за електроенергію та водопостачання буде здійснюватися по державним регульованим тарифам, встановленим чинним законодавством.

Також в договорі сторонами встановлено, що до укладення зазначених у пункті 11.1. договорів, Орендар компенсуватиме Орендодавцеві комунальні платежі на підставі показників лічильників та фактично сплачених Орендодавцем коштів за комунальні послуги. Плата за спожиту електроенергію здійснюється згідно фактичних показників лічильників електроенергії, які забезпечують показники спожитої електроенергії всередині Об`єкта. Показання лічильників знімаються уповноваженими представниками Орендодавця станом на перше число місяця, наступного за звітним. У випадку відсутності в Об`єктах лічильників розходу води Орендар здійснює оплату за спожиту воду, виходячи з кількості працівників Орендаря за існуючими на день виставлення рахунку-фактури нормами розходу води на одну особу та діючими тарифами (можливе внесення змін до даної умови в залежності від наявності укладених договорів між банком та експлуатаціними/комунальними підприємствами) (пункт 11.2. Договору).

Позивачем до матеріалів справи залучені докази, які свідчать про оплату останнім комунальних послуг за електроенергію за Об`єктом оренди за спірний період, а саме, акти приймання-передачі електричної енергії № 256500776979-1 від 31.01.2022 на суму 14 647,16 грн., № 259001138366-1 від 28.02.2022 на суму 12 081,08 грн., № 259001182259-1 від 31.03.2022 на суму 6 136,19 грн., відповідні рахунки та докази їх оплати - меморіальний ордер № М28О17РQ79 від 08.02.2022, платіжна інструкція № M1IO171X0X від 18.01.2022, меморіальні ордери № М3Е18ІЕ0Т від 14.03.2022, № М48О18YQCW від 08.04.2022 (а.с. 64-86).

Згідно з пунктом 11.3. Договору Орендодавець виставляє Орендареві рахунки по комунальним та експлуатаційним платежам за кожен місяць, в якому Орендар користуватиметься Об`єктом до моменту укладання прямих договорів. Комунальні і експлуатаційні платежі оплачуються Орендарем не пізніше 3 банківських днів з моменту отримання рахунку від Орендодавця.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання повинні виконуватися належним чином, відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту, або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно з частиною першою статті 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

З огляду на приписи пункту 11.3. спірного договору оренди та зважаючи на те, що в матеріалах справи наявні докази надсилання на адресу відповідача вказаних рахунків разом з позовною заявою 10.05.2023 та 02.06.2023, строк оплати за спожиту електроенергію у період з січня по березень 2022 за спірним договором оренди у сумі 32 864,43 грн. є таким, що настав.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (частина 1 статті 73 Господарського процесуального кодексу України).

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень (частина 1 статті 74 Господарського процесуального кодексу України).

Доказів виконання зобов`язання щодо відшкодування Орендодавцю (позивачеві) вартості сплачених комунальних послуг за спожиту електроенергію у період з січня по березень 2022 за спірним договором оренди, у сумі 32 864,43 грн., відповідач на момент розгляду спору не надав.

Не надано відповідачем і доказів укладення з відповідними комунальними службами договорів в період дії спірного договору та сплати на користь останніх вартості спожитої електричної енергії.

З огляду на викладене, вимоги позивача щодо стягнення зазначеної вище суми слід визнати обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись статтями 2, 3, 20, 73-79, 86, 91, 129, 233, 236-238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Вірея" (69063, м. Запоріжжя, вул. Ласточкіна Миколи, будинок 16, код ЄДРПОУ 43876816) на користь Акціонерного товариства Комерційного банку "Приватбанк" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, будинок 1Д, код ЄДРПОУ 14360570) 32 864,43 грн. - основного боргу; 2 684,00 грн. - судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до статті 241 Господарського процесуального кодексу України, рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги до Центрального апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня складення повного тексту судового рішення.

Повне рішення складено 18.08.2023.

Суддя І.Ф. Мельниченко

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112893799
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 32 864,43 грн. Без участі представників сторін

Судовий реєстр по справі —904/2587/23

Судовий наказ від 08.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Рішення від 18.08.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 29.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні