Ухвала
від 18.08.2023 по справі 349/1388/23
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/1388/23

Провадження № 1-в/349/80/23

У Х В А Л А

іменем України

18 серпня 2023 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

лікаря-психіатра ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої вирішується питання, ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

прокурора ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву в. о. директора Комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» ОСОБА_7 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в:

Заява про продовження госпіталізації ОСОБА_4 до закладу з надання психіатричної допомоги обґрунтована тим, що незважаючи на проведене лікування його психічний стан не змінився.

Лікар-психіатр ОСОБА_3 в судовому засіданні у режимі відеоконференції заяву підтримав.

ОСОБА_4 в судовому засіданні у режимі відеоконференції погодився із продовженням застосування щодо нього примусових заходів медичного характеру.

Захисник та прокурор щодо задоволення заяви не заперечили.

Суд, заслухавши учасників судового провадження, дослідивши письмові докази, дійшов висновку про задоволення заяви.

Так, згідно з ч. 3 ст. 514 КПК України розгляд питання про продовження застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження застосування таких примусових заходів.

Постановою Надвірнянського місцевого районного суду Івано-Франківської області від 27 лютого 2004 року до ОСОБА_4 було застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом у зв`язку із вчиненням ним суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, в стані неосудності.

Ухвалою Рогатинськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті від17.08.2023 ОСОБА_4 було продовжено госпіталізацію до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Відповідно до висновку комісії лікарів-психіатрів Комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» № 57 від 18.07.2023 в ОСОБА_4 наявний діагноз: параноїдна шизофренія, безперервно-прогредієнтний перебіг, стабільний виражений емоційно-вольовий дефект по психопатоподібному типу. Необхідно продовжити госпіталізацію ОСОБА_4 до психіатричного закладу із звичайним наглядом у зв`язку з тим, що його психічний стан не змінився.

Висновком комісіїлікарів-психіатрівобґрунтовано необхідністьпродовження госпіталізації ОСОБА_4 до психіатричного закладу із звичайним наглядом, тому за відсутності підстав для зміни або припинення застосування примусових заходів медичного характеру (висновку комісії лікарів-психіатрів або незалежного лікаря-психіатра із зазначеними підставами для зміни або припинення застосування примусових заходів медичного характеру) заяву необхідно задовольнити.

Керуючись ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст. 95 КК України, ст. ст. 512, 514 КПК України,

в и р і ш и в:

Заяву в. о. директора Комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» ОСОБА_7 задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_4 у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на строк шість місяців.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Рогатинський районний суд Івано-Франківської області протягом семи днів із дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112898661
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення примусового лікування

Судовий реєстр по справі —349/1388/23

Ухвала від 18.08.2023

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Рибій М. Г.

Ухвала від 17.08.2023

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Рибій М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні