Ухвала
від 14.08.2023 по справі 521/8055/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/8055/23

Провадження №2/521/2706/23

УХВАЛА

14 серпня 2023 року Малиновський районний суд м. Одеси у складі

головуючого судді Мурзенко М.В.,

при секретарі Корнієнко Л.В.,

за участі представника ОСОБА_1 адвокат Яценко Ю.В.

представника ОСОБА_2 адвоката Тищенко С.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб Споживчого товариства «Альтаїр 3», Споживчого товариства «Будова-Фінанс» про поділ спільного майна подружжя,

за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб Споживчого товариства «Альтаїр 3», Споживчого товариства «Будова-Фінанс» про поділ спільного майна подружжя, за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя.

Представник позивача за зустрічним позовом адвокат Тищенко С.Ю. звернувся до суду з клопотанням про призначення по справі експертизи, у якій просив суд призначити у справі судову автотоварознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступне питання: - Яка дійсна (ринкова) вартість засобу, а саме автомобіля марки - BMW, модель - X6, 2011 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 (VIN - НОМЕР_2 ) або аналогічного транспортного засобу?

В судове засіданні сторони не з`явились.

Згідно до вимог ч.1 п.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що зазначене клопотання підлягає задоволенню, оскільки визначення матеріальної шкоди, завданої автомобілю марки Toyota Rav 4, з номерним знаком НОМЕР_3 , після дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 20.08.2020 року потребує спеціальних знань, є необхідним для всебічного та об`єктивного розгляду справи.

Відповідно до п.5 ч. 1ст. 252 ЦПК Українисуд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення експертизи.

Враховуючи, що для проведення зазначеної експертизи потрібний значний час та неможливість розгляду справи до проведення експертизи, на час проведення експертизи провадження у справі підлягає зупиненню.

Керуючись ст.ст. 103-104, 252 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача за зустрічним позовом задовольнити.

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб Споживчого товариства «Альтаїр 3», Споживчого товариства «Будова-Фінанс» про поділ спільного майна подружжя, за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя судову автотоварознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

-Яка дійсна (ринкова) вартість транспортного засобу, а саме автомобіля марки - BMW, модель - X6, 2011 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 (VIN - НОМЕР_2 ) на час проведення експертизи.

Проведення експертизидоручити експертамОдеського науково-дослідномуінституту судовихекспертиз Міністерстваюстиції України (м.Одеса, вул. Рішельєвська, 8).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

З метою проведення судової транспортно-товарознавчої експертизи по справі надати експерту:

- матеріали цивільної справи № 521/8055/23.

Зобов`язати ОСОБА_1 надати експерту на огляд транспортний засіб: автомобіль марки - BMW, модель - X6, 2011 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 (VIN - НОМЕР_2 ).

Судову автотоварознавчу експертизу провести за матеріалами цивільної справи та результатами огляду транспортного засобу.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 .

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду в апеляційному порядку протягом 15 днів з дня складення повного тексту судового рішення.

Повний текст ухвали складено 14.08.2023 року.

Суддя: М.В.Мурзенко

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112911041
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —521/8055/23

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мурзенко М. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мурзенко М. В.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мурзенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні