Ухвала
від 18.08.2023 по справі 519/1240/23
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №519/1240/23

2/519/455/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.08.2023 м. Южне

Суддя Южного міського суду Одеської області Лемець С.П., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Южненського відділу державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування арешту,

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Южненського відділу державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування арешту.

Ухвалою Южного міського суду Одеської області від 09.08.2023 вищезазначену позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

17.08.2023 від ОСОБА_1 до суду надійшла заява щодо усунення недоліків поданої заяви, згідно якої позивач зазначає, що ним виявлено факт арешту майна під час обговорення з приватним нотаріусом питань порядку відчуження об`єктів нерухомого майна, що належить йому на праві приватної власності, а саме: склад-магазин, гараж, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Отже, місцезнаходженням нерухомого майна, на яке накладено арешт, є територія колишнього Лиманського району Одеської області, на яку поширюється юрисдикція Комінтернівського районного суду Одеської області.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.30 ЦПК України, позови про зняття арешту з майна пред`являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини. Позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Таким чином суддя приходить до висновку, що дана справа не підсудна суду до якого вона була подана.

Згідно п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.9 ст.187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст.31 цього Кодексу.

Згідно ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст.31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За таких обставин цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Южненського відділу державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування арешту.

Керуючись ст.ст. 30, 31, 32 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Южненського відділу державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування арешту направити за підсудністю до Комінтернівського районногосуду Одеськоїобласті (67500, смт. Доброслав, вул. Першотравнева, 51).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення її повного тексту, з урахуванням п.15.5 Перехідних положень ЦПК України.

Суддя Сергій ЛЕМЕЦЬ

СудЮжний міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112918541
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —519/1240/23

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні