Ухвала
від 28.04.2023 по справі 759/91/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 759/91/19-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2023 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Остапчук Т.В., при секретарі Ковалівській В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Державного торговельно - економічного університету про залучення до участі правонаступника по справі 759/91/19-ц за позовом Київського національного торговельно - економічного університету до ОСОБА_1 відшкодування збитків (витрат за навчання),-

ВСТАНОВИВ:

Державний торговельно - економічний університет звернулося до Печерського районного суду м. Києва із заявою про заміну сторони у справі № 759/91/19-ц з Державного торігвельно - економічного університету на його правонаступника Державний торговельно - економічний університет.

Вивчивши заяву та додані до неї документи встановлено, що заява підлягає поверненню заявнику без розгляду, виходячи з наступного.

У поданій до суду заяві про заміну сторони її правонаступником, заявник вказує, що в провадженні Печерського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа № 759/91/19-ц за позовом Київського національного торговельно - економічного університету до ОСОБА_1 відшкодування збитків (витрат за навчання).

Як на підставу для заміни сторони позивача у справі її правонаступником представник заявника посилається на норму ст. 55 ЦПК України.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Вирішуючи питання про можливість задоволення вимог заяви та заміну сторони позивача у справі суд вважає за необхідне звернути увагу на наступне.

Згідно відомостей Автоматизованої системи документообігу суду «Д-3», 20.02.2020 Печерським районним судом м. Києва ухвалено рішення у справі № 759/91/19-ц за позовом Київського національного торговельно - економічного університету до ОСОБА_1 відшкодування збитків (витрат за навчання), яким позовні вимоги задоволені.

Частиною 3 ст. 258 ЦПК України визначено, що розгляд справи по суті судом першої інстанції закінчується ухваленням рішення суду.

Таким чином, розгляд цивільної справи № 759/91/19-ц Печерським районним судом м. Києва закінчено 20.02.2020 року, при цьому заявник звернувся до суду із заявою про заміну сторони позивача у справі його правонаступником після закінчення розгляду справи, що не відповідає положенням ст. 55 ЦПК України, оскільки на стадії виконання рішення суду процесуальним законом (ст. 442 ЦПК України) передбачено можливість заміни сторони виконавчого провадження, а саме заміни боржника або стягувача.

З урахуванням наведеного, правові підстави для розгляду по суті заяви Державного торговельно - економічного університету про залучення до участі правонаступника відсутні, а тому, керуючись нормою ч. 9 ст. 10 ЦПК України, суд прийшов висновку про необхідність повернути без розгляду заяву про заміну сторони у справі його правонаступником, як таку, що не підлягає розгляду.

Керуючись ст. ст. 10, 55, 183, 353 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Заяву Державного торговельно - економічного університету про залучення до участі правонаступника по справі 759/91/19-ц за позовом Київського національного торговельно - економічного університету до ОСОБА_1 відшкодування збитків (витрат за навчання) повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня з дня її складення.

Учасник справи, якому повне рішення суду або ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.В.Остапчук

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112918909
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення до участі правонаступника по справі 759/91/19-ц за позовом Київського національного торговельно - економічного університету до ОСОБА_1 відшкодування збитків (витрат за навчання

Судовий реєстр по справі —759/91/19-ц

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Рішення від 20.02.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні