Ухвала
від 21.08.2023 по справі 311/2233/19-ц
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69106 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 311/2233/19-ц

Провадження №: 2-в/332/26/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2023 р. м. Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Погрібна О.М., розглянувши ухвалу колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду від 03 серпня 2023 року про направлення матеріалів за касаційноюскаргою представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 нарішення Василівськогорайонного судуЗапорізької областівід 26лютого 2020року тапостанову Запорізькогоапеляційного судувід 02лютого 2022року усправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 ,фермерського господарства«Смена»,фермерського господарства«Орбіта-СМ»,третя особа Василівськарайонна державнаадміністрація Запорізькоїобласті,про визнаннядоговорів орендита суборендиземельної ділянкинедійсними, до Заводського районного суду м. Запоріжжя для вирішення процесуального питання про відновлення втраченого судового провадження ЄУН 311/ 2233/19,

встановила:

До Заводського районного суду м. Запоріжжя надійшла ухвала колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду від 03 серпня 2023 року про направлення матеріалів за касаційноюскаргою представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 нарішення Василівськогорайонного судуЗапорізької областівід 26лютого 2020року тапостанову Запорізькогоапеляційного судувід 02лютого 2022року усправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 ,фермерського господарства«Смена»,фермерського господарства«Орбіта-СМ»,третя особа Василівськарайонна державнаадміністрація Запорізькоїобласті,про визнаннядоговорів орендита суборендиземельної ділянкинедійсними, до Заводського районного суду м. Запоріжжя для вирішення процесуального питання про відновлення втраченого судового провадження ЄУН 311/ 2233/19.

Згідно зі ст. 489 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Згідно зі ст.490 ЦПК України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Справа підсудна Заводському районному суду м. Запоріжжя.

Відповідно до ч.3 ст.493 України розгляд заяви про відновлення втраченого судового провадження здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи з урахуванням особливостей, передбачених розділом Х ЦПК України.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.493 ЦПК України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи.

На підставі зазначеного, суддя вбачає можливим відкрити провадження у справі про відновлення втраченого судового провадження та призначити у справі судове засідання.

Особливістю цього виду провадження є те, що суду відведена у ньому досить активна роль і навіть за відсутності відповідних клопотань заявника суд має вживати всіх можливих заходів для витребування необхідних документів, матеріалів, допиту свідків тощо, оскільки у разі, якщо провадження не буде відновлене, особа втратить можливість реалізувати захист свого порушеного, оспорюванного чи невизнаного права або охоронюваного законом інтересу. Така позиція узгоджується із висновками ВССУ у справі № 6-51905св12, де в ухвалі від 12 червня 2013 року зазначено, що для вирішення питання про відновлення провадження суддя повинен був вжити всіх заходів для витребування інших (крім тих, які були подані заявником) необхідних документів, у тому числі витребування документів із справ, які були виділені в окреме провадження.

Відповідно до роз`яснень викладених в п.4 узагальнення практики розгляду судами деяких питань, пов`язаних із відновленням втраченого судового провадження, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, в такій категорії справ суд на підставі частини четвертої статті 10 ЦПК України має сприяти встановленню фактів та обставин, необхідних для відновлення втраченого судового провадження, у тому числі шляхом отримання інформації зі статистичної картки у справі, реєстру відправлення кореспонденції, копій документів, які збереглись в суді, а також інформації, що міститься в автоматизованій системі документообігу суду «Д-3» (АСДС) та в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР).

У зв`язку із наведеним, для підтвердження висновків суду викладених в рішенні Василівського районного суду Запорізької області від 26 лютого 2020 року у цивільній справі ЄУН 311/ 2233/194, суддя вважає за необхідне, здійснити пошук інформації в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР).

Також суддя вважає за необхідне витребувати з канцелярії та архіву суду Заводського районного суду м. Запоріжжя документи зі справи ЄУН 311/ 2233/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , фермерського господарства «Смена», фермерського господарства «Орбіта-СМ», третя особа Василівська районна державна адміністрація Запорізької області, про визнання договорів оренди та суборенди земельної ділянки недійсними, які збереглись; інформацію щодо руху справи у суді відповідно до обліково-статистичної інформації діловодства суду.

На підставі зазначеного, суддя вбачає можливим відкрити провадження у справі про відновлення втраченого судового провадження та призначити у справі судове засідання.

Керуючись ст.ст.489,490,491 ЦПК України, -

постановила:

Відкрити провадження у справі про відновлення втраченого судового провадження ЄУН 311/ 2233/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , фермерського господарства «Смена», фермерського господарства «Орбіта-СМ», третя особа Василівська районна державна адміністрація Запорізької області, про визнання договорів оренди та суборенди земельної ділянки недійсними.

Справу про відновлення втраченого судового провадження здійснювати за правилами спрощеного провадження з викликом сторін.

Розгляд справи проводити у відкритому судовому засіданні об 11 годині 00 хвилин 15 вересня 2023 року у приміщенні Заводського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної, 65.

Учасникам справи надіслати копії ухвали.

Витребувати з канцелярії Заводського районного суду м. Запоріжжя документи зі справи ЄУН 311/ 2233/19, які збереглись; інформацію щодо руху справи у суді відповідно до обліково-статистичної інформації діловодства суду.

Здійснити пошук інформації в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР) стосовно прийнятих судових рішень по цивільній справі ЄУН 311/2233/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , фермерського господарства «Смена», фермерського господарства «Орбіта-СМ», третя особа Василівська районна державна адміністрація Запорізької області, про визнання договорів оренди та суборенди земельної ділянки недійсними.

Витребувати у позивача, відповідачів та третьої особи наявні у них документи, які надавалися суду під час здійснення судового провадження по справі ЄУН 311/ 2233/19, а також документи видані учасникам судового процесу та іншим особам зі справи до втрати провадження, копії цих документів, інші відомості, що стосуються справи, повідомити суд про місцезнаходження копій документів провадження або відомостей щодо них, в строк не пізніше 15-ти днів з моменту отримання копії ухвали.

Витребувані документи надати суду до 12.09.2023.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин, протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали суду складено та підписано суддею 21.08.2023.

Суддя: О.М.Погрібна

Дата ухвалення рішення21.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112922953
СудочинствоЦивільне
Сутьвідновлення втраченого судового провадження ЄУН 311/ 2233/19

Судовий реєстр по справі —311/2233/19-ц

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні