Ухвала
від 18.08.2023 по справі 2-564/11
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-564/11

№ провадження 6/453/10/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 серпня 2023 року Сколівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Брони А.Л.;

при секретарі судового засідання Корнути Т.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Сколе Львівської області подання головного державного виконавця Сколівського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції Радевича В.Ф. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа,-

в с т а н о в и в:

16.08.2023 головний державний виконавець Сколівського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції Радевича В.Ф. звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України гр. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительку АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , до виконання зобов"язань за виконавчим листом №2-564/2011, виданим 02.12.2011 Сколівським районним судом Львівської області.

Подання мотивує тим, що на виконанні Сколівського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції перебуває виконавчий лист 2-564/2011, виданим 02.12.2011 Сколівським районним судом Львівської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТзОВ «Кредитні ініціативи» боргу в сумі 172748 грн. 82 коп. Рішення на сьогоднішній день боржником не виконано, декларацію не надано, будь-яких дій спрямованих на його виконання не здійснено, що суперечить вимогам ч.5 ст. 19 ЗУ "Про виконавче провадження". На запит державного виконавця, Державною прикордонню службою України повідомлено про те, що ОСОБА_1 , перетинала державний кордон України 30.07.2023.

Зазначено, що виконавцем на адресу боржника неодноразово надсилались виклики щодо явки до виконавця для надання пояснень з причин невиконання рішення суду, однак ОСОБА_1 на виклики не з`являлась, про причини неявки не повідомляла державного виконавця.

Головний державний виконавець Радевич В.Ф. у судове засідання не з`явився, але попередньо від такого надійшло до суду клопотання про розгляд подання без його участі, вказавши що таке підтримує та просить задовольнити.

Згідно з ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання усіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на вказане, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу під час розгляду даної справи не здійснювався.

Суд, розглянувши подані документи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються вимоги головного державного виконавця, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду подання, встановив наступне.

Судом встановлено, що рішенням Сколівського районного суду Львівської області від 23 серпня 2011 року по цивільній справі №2-564/11 за позовом ПАТ Сведбанкдо ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, позов ПАТ Сведбанк задоволено. Стягнуто із ОСОБА_1 у користь публічного акціонерного товариства Сведбанкзаборгованість за кредитним договором № 0201/0408/77-039 від 21 квітня 2008 року у сумі 20501,43 (двадцять тисяч п`ятсот один) долар 43 центи США, що в гривневому еквіваленті становить 162861 (сто шістдесят дві тисячі вісімсот шістдесят одна) гривня 31 коп., пеню у сумі 8067 (вісім тисяч шістдесят сім) гривень 51 коп. та 1820,00 (одна тисяча вісімсот двадцять) гривень судових витрат, пов`язаних із сплатою судового збору та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

Рішення суду набрало законної сили.

02 грудня 2011 Сколівським районним судом Львівської області було видано виконавчий лист по даній цивільній справі, який пред`явлений стягувачем до виконання у Сколівський відділ державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції.

Постановою головного державноговиконавця Сколівськоговідділу державноївиконавчої службиу Стрийськомурайоні Львівськоїобласті ЗахідногоМіжрегіонального УправлінняМіністерства юстиціїКізимою Ю.М. відкрито виконавче провадження ВП №69978717 від 05.10.2022, про стягнення з ОСОБА_1 у користь Публічного акціонерного товариства «Сведбанк» заборгованість за кредитним договором №0201/0408/77-039 від 21.04.2008 у сумі 20501 грн. 43 доларів США, що в гривневому еквіваленті становить 162861 грн. 31 коп., пеню у сумі 8067 грн. 51 коп. та 1820 грн. судових витрат, пов`язаних із сплатою судового збору та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи. Зобов`язано боржника податидекларацію про доходита майно та попереджено боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей.

Ухвалою Сколівського районного суду Львівської області від 30.04.2013 замінено у виконавчому провадженні №30536978 стягувача АТ «Сведбанк» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Кредитніі ініціативи».

На запит державного виконавця, Державною прикордонню службою України повідомлено про те, що ОСОБА_1 , перетинала державний кордон України 30.07.2023.

Виконавцем на адресу боржника неодноразово надсилались виклики щодо явки до виконавця для надання пояснень з причин невиконання рішення суду, однак ОСОБА_1 на виклики не з`являлась, про причини неявки не повідомляла державного виконавця.

Станом на день розгляду подання боржником по виконавчому проваджені сума заборгованості не сплачена, зобов`язання, покладене на нього судовим рішенням не виконано, на неодноразові виклики виконавця боржник не являється.

Відповідно дост. 11 Закону України «Про виконавче провадження»державний виконавець зобов`язаний вживати заходів примусового виконання рішень, встановлених цим Законом, неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії, здійснювати необхідні заходи щодо своєчасного і повного виконання рішення.

Відповідно дост. 33 Конституції Україникожному хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Закон України від 21 січня 1994 року «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України»регулює порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в`їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок, визначає випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України і встановлює порядок розв`язання спорів у цій сфері.

Так, Законом України «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України»передбачено, що право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у випадках, коли, зокрема він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов`язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів.

Відповідно до ч.1ст. 441 ЦПК Українитимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення.

Відповідно до ч.2ст. 441 ЦПК Українитимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

Відповідно до ч.3ст. 441 ЦПК Українисуд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення.

Відповідно до ч.1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладені обставини у їх сукупності, а також те, що в судовому засіданні було встановлено, що боржник ухиляється від виконання зобов`язання, добровільно взяті зобов`язання перед стягувачем не виконує, рішення суду, яке набрало законної сили не виконано, тому з цих підстав подання державного виконавця підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10,81,353,354,441 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Подання головного державного виконавця Сколівського відділу державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції Радевича В.Ф. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа - задоволити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянинку України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительку АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , до виконання зобов"язань за виконавчим листом №2-564/2011, виданим 02.12.2011 Сколівським районним судом Львівської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги усіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвалу, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112923119
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-564/11

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Брона А. Л.

Ухвала від 30.09.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 15.06.2011

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Кузьменко А. Д.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 29.11.2011

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Доценко С. І.

Ухвала від 22.09.2011

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Доценко С. І.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Ухвала від 09.07.2019

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні