Ухвала
від 21.08.2023 по справі 524/2977/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2977/23

Провадження № 2-о/524/138/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2023 року Автозаводський районний суд міста Кременчука у складі: головуючого судді Нестеренка С.Г., присяжних: Калитки Л.В., Корнілова В.С., за участі: - секретаря судового засідання Бельченко Н.Л.,- заявника ОСОБА_1 та його представника ОСОБА_2 , - представника органу опіки та піклування - виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області ЛевченкоГ.М., розглянув в порядку окремого провадження у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчук Полтавської області справу за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И В

У провадженні Автозаводського районного суду міста Кременчука перебуває заява ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання недієздатним його брата ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , посилаючись на те, що останній хворіє на тяжку хворобу, перебуває на обліку.

Ухвалою судді від 15 травня 2023 року було відкрито провадження у справі, залучено сторін у справі.

15 червня 2023 року на підставі розпорядження щодо здійснення повторного автоматичного розподілу судових справ № 473 справа за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна 16 червня 2023 року передана судді Нестеренку С.Г.

Згідно ст. 84 ЦПК України необхідно витребувати з КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради», місцезнаходження за адресою: Полтавська обл., м. Полтава, вул. Медична, буд. 1, (в особі Відокремленого підрозділу - обласної консультативної поліклініки зі стаціонаром №2 КП місцезнаходження за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Павла Чубинського, буд. № 12) медичну документацію стосовно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 . Тим самим клопотання представника заявника підлягає задоволенню.

Суд, враховуючи, що провадження у справі відкрито згідно ухвали судді від 15 травня 2023 року, а також, що вирішення питання про те, чи ОСОБА_3 може розуміти значення своїх дій та керувати ними, - потребує спеціальних знань в області психіатрії, вважає за необхідне згідно ст. 103, 104,105,106,107 ЦПК України, п.4 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про визнання громадянина обмежено дієздатним чи недієздатним», призначити судово-психіатричну комісійну експертизу.

Відповідно п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України провадження у справі необхідно зупинити.

Керуючись ст. 103, 104,105,106,107 , 293, 294, 317, 318, 353, 354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Призначити судово-психіатричну комісійну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 . на психічну хворобу (яку саме, діагноз)?

2.Чи розуміє ОСОБА_3 в силу свого психічного розладу здоров`я значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Полтавської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України».

Експертизу провести в строк не більше одного місяця з дня отримання експертною установою матеріалів справи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 - задовольнити.

Витребувати від КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» в особі Відокремленого підрозділу - обласної консультативної поліклініки зі стаціонаром №2 КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» медичну документацію стосовно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити керівника Відокремленого підрозділу - обласної консультативної поліклініки зі стаціонаром №2 КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» та його заступників про кримінальну відповідальність за ч. 2,3 ст.382 КК України за невиконання ухвали суду в частині надання документів.

Витребувані документи направити до суду негайно.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 . Заінтересовані особи: - Комунальне підприємство «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради», місцезнаходження за адресою: Полтавська обл., м. Полтава, вул. Медична, буд. 1, (в особі Відокремленого підрозділу - обласної консультативної поліклініки зі стаціонаром №2 КП, місцезнаходження за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Павла Чубинського, буд. № 12), - виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, як орган опіки та піклування, місце знаходження: Полтавська область, м. Кременчук, пл. Перемоги, буд. № 2.

Направити справу з медичними документами для проведення експертизи в експертну установу.

Зупинити провадження у справі до проведення експертизи.

Ухвала виготовлена та підписана, проголошена 21 серпня 2023 року. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення в частині зупинення провадження у справі.

Головуючий - суддя:

Присяжні:

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення21.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112924663
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —524/2977/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні