Ухвала
від 31.07.2023 по справі 214/5081/21
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/5081/21

2/214/556/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 липня 2023 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді Малаховської І.Б.,

за участю секретаря судового засідання Мандалінової Е.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства « Ритуал Сервіс Плюс» про визнання протиправним та скасування наказу , поновлення на роботі, без фіксації судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, -

Установив:

Короткий зміст заявлених вимог:

1.Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про визнання протиправним та скасування наказу КП «Ритуал Сервіс Плюс» КМР № 22-к від 26.05.2021 року про звільнення його з посади доглядача кладовища дільниці по організації поховання померлих ІНФОРМАЦІЯ_1 у зв`язку з втратою довіри , п. 2 ст. 41 КЗпП України.

Заяви та клопотання учасників справи.

2. Позивач до зали судового засідання не з`явився, надав суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду.

3. Представник відповідача до зали судового засідання не з`явилась, надала суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Джерела права й акти їх застосування.

3.Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

4.Згідно ч. 2ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно. Залишення позову без розгляду на підставі заяви позивачаце форма закінчення справи без ухвалення рішення. Саме по собі подання заяви про залишення позову без розгляду не є необґрунтованими діями позивача, оскільки це є його диспозитивним правом, передбаченим нормамиЦПК України, що не містить обмежень у його реалізації. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Оцінка аргументів учасників справи та висновки суду.

6.Судовим розглядомвстановлено,що позивач скориставсясвоїми процесуальнимиправами,передбаченими ст.ст.43та 49ЦПК України,та подавдо судузаяву прозалишення позовної заявипро визнанняпротиправним таскасування наказу, щомає юридичнезначеннябез розгляду.

7.Таким чином,враховуючи,що представникзаявника подав заявупро залишеннязаяви без розгляду,суд доходитьвисновку позалишення позовноїзаяви ОСОБА_1 до Комунальногопідприємства «Ритуал СервісПлюс» провизнання протиправнимта скасуваннянаказу значення без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.257,260 ЦПК України, суд

Постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 доКомунального підприємства« РитуалСервіс Плюс»про визнанняпротиправним таскасування наказу залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Б. Малаховська

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112927097
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу , поновлення на роботі, без фіксації судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу

Судовий реєстр по справі —214/5081/21

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Євтушенко О. І.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Євтушенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні