Ухвала
від 08.08.2023 по справі 757/11607/22-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11607/22-ц

Провадження № 2-5458/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 серпня 2023 року

Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого: судді Григоренко І.В.,

при секретарі: Андрієнко І.І.,

перевіривши пояснення представника третьої особи Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального кругу Мазуренка Сергія В`ячеславовича - адвоката Шклярука Дениса Сергійовича у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Чорноморгідробуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «Зокема-України», Товариства з обмеженою відповідальністю «Леандра» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Цільова комерція», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Незнайка Євгена Вікторовича, Приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Дімітрової Тетяни Андріївни, Приватного підприємства «СПМК-7», Товариства з обмеженою відповідальністю «Музкомпані», Приватного підприємства «Сфінкс», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального кругу Войтовського Валентина Сергійовича, Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального кругу Мазуренка Сергія В`ячеславовича про визнання права власності на нерухоме майно -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 (далі - позивач, ОСОБА_2 ) звернувся до Печерського районного суду м. Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Зокема-Україна» (далі - відповідач-1, ТОВ «Зокема-України»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Чорноморгідробуд» (далі - відповідач-2, ТОВ «Чорноморгідробуд») про визнання права власності на нерухоме майно.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 08.07.2022 року в порядку загального позовного провадження відкрито провадження та у справі призначено підготовче засідання.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 27.02.2023 року залучено до участі у цивільній в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Леандра», залучено до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Музкомпані», Приватне підприємство «Сфінкс», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального кругу Войтовського Валентина Сергійовича та Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального кругу Мазуренка Сергія В`ячеславовича.

08.08.2023 року на адресу Печерського районного суду м. Києва від представника третьої особи Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального кругу Мазуренка Сергія В`ячеславовича - адвоката Шклярука Дениса Сергійовича, надійшли письмові пояснення на позовну заяву.

Дослідивши пояснення представника третьої особи та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження; відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

Також, як визначено у п. 3 ч. 1 ст. 43 ЦПК України, учасники справи мають право: подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 ЦПК України, при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Як визначено в ч. 2 ст. 174 ЦПК України, заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Відповідно до ч. 3 ст. 181 ЦПК України, до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Згідно із ч. 5 ст. 178 ЦПК України, до відзиву додаються, зокрема, докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Як вбачається з поданих пояснень, представником третьої особи не долучено до пояснень доказів про направлення їх копії іншим учасникам справи.

Як визначено у ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Зважаючи на викладене, оскільки пояснення представника третьої особи не відповідають вимогам ст. ст. 178, 183 ЦПК України, вказані пояснення підлягають поверненню без розгляду.

Аналізуючи викладене, керуючись ст.ст. 43, 174, 178, 179, 181, 183 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Пояснення представника третьої особи Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального кругу Мазуренка Сергія В`ячеславовича - адвоката Шклярука Дениса Сергійовича у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Чорноморгідробуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «Зокема-України», Товариства з обмеженою відповідальністю «Леандра» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Цільова комерція», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Незнайка Євгена Вікторовича, Приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Дімітрової Тетяни Андріївни, Приватного підприємства «СПМК-7», Товариства з обмеженою відповідальністю «Музкомпані», Приватного підприємства «Сфінкс», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального кругу Войтовського Валентина Сергійовича, Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального кругу Мазуренка Сергія В`ячеславовича про визнання права власності на нерухоме майно - повернути третій особі

Ухвала скарженню не підлягає.

Повний текст судового рішення складений та підписаний суддею 08.08.2023 року.

Суддя І.В. Григоренко

Дата ухвалення рішення08.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112937149
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —757/11607/22-ц

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 23.05.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні