Ухвала
від 14.08.2023 по справі 757/19581/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19581/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2023 року

Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого: судді Григоренко І.В.,

при секретарі: Сестро-Животовській А.В.,

розглянувши клопотання позивача про проведення підготовчого засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна в особі Верховної Ради України, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади, в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) звернувся до Печерського районного суду м. Києва з позовом до Держави Україна в особі Верховної Ради України (далі - відповідач-1, Верховна Рада Україна), Державної казначейської служби України (далі - відповідач-2, ДКСУ) про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 18.05.2023 року в порядку загального позовного провадження відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання у справі.

14.08.2023 року на адресу Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання позивача про розгляд справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції з ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Дворецька, 116.

Дослідивши клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, перевіривши офіційну інформацію стосовно впровадження системи відеоконференцзв`язку в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 ст. ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Так, оскільки позивач просить проводити розгляд справи в режимі відеоконференції в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», де впроваджено систему відеоконференцзв`язку, подав клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції більше ніж за п`ять днів до судового засідання, клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

При цьому, суд роз`яснює, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про проведення підготовчого засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна в особі Верховної Ради України, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади, в режимі відеоконференції - задовольнити.

Проводити підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна в особі Верховної Ради України, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади о 10 год. 00 хв. 04.09.2023 року в режимі відеоконференції.

В судовому засіданні в режимі відеоконференції в Державній установі «Рівненський слідчий ізолятор» братиме участь позивач ОСОБА_1 .

Доручити Державній установі «Рівненський слідчий ізолятор» (м. Рівне, вул. Дворецька, 116) забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю позивача з Печерським районним судом м. Києва (01601, м. Київ, вулиця Володимирська, 15; E-mail: inbox@pc.ki.court.gov.ua).

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України, копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надіслати до Державній установі «Рівненський слідчий ізолятор» (м. Рівне, вул. Дворецька, 116) та відповідачу.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст судового рішення складений та підписаний суддею 14.08.2023 року.

Суддя І.В. Григоренко

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112937166
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади, в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —757/19581/23-ц

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні