Ухвала
від 16.08.2023 по справі 911/1149/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"16" серпня 2023 р. м. Київ Справа № 911/1149/23

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Електроатом", м. Київ

до Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, Київська обл., м. Вишгород

про стягнення 2 619 643 грн. 03 коп.

Суддя - Мальована Л.Я.

Представники сторін:

позивача - не з`явився;

відповідача - не з`явився.

Обставини справи:

Товариство за обмеженою відповідальністю "Електроатом" звернулось до суду з позовом до Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ про стягнення заборгованості, яка виникла відповідно до умов договору від 29.11.2022 року № 22/12-03 в сумі 2 619 643,03 грн.

Ухвалою суду від 21.06.2023 відкладено підготовче засідання на 16.08.2023 о 10:50.

06.07.2023 через канцелярію суду Товариством з обмеженою відповідальністю "Електроатом" та Міжрегіональним офісом захисних масивів дніпровських водосховищ надана до суду спільна заява від 04.07.2023 про затвердження мирової угоди та мирова угода, яка підписана повноважними представниками сторын, скріплена печатками юридичних осіб.

Частиною сьомою статті 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з частиною четвертою статті 185 ГПК України, ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статями 191, 192 цього Кодексу.

Відповідно до статті 192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі. Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: умови мирової угоди суперечать закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Відповідно до статті 193 ГПК України, виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Судом встановлено, що мирова угода стосується лише прав і обов`язків сторін щодо предмета позову і при цьому не суперечить закону та не порушує чиїх-небудь прав та охоронюваних законом інтересів, підписана уповноваженими представниками сторін.

Також зі змісту поданої мирової угоди вбачається, що наслідки затвердження мирової угоди сторонам по справі відомі та зрозумілі.

Пунктом 7 частини першої статті 231 ГПК України передбачено, що господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Таким чином, враховуючи, що мирова угода відповідає фактичним матеріалам і обставинам справи, не суперечить вимогам законодавства України та не порушує прав і охоронюваних законом інтересів інших осіб, суд затверджує її в наданій сторонами редакції.

Згідно з частиною четвертою статті 231 ГПК України, при закритті провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до ч. 1 ст. 130 Господарського процесуального кодексу України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Питання розподілу судових витрат вирішено сторонами в п. 7 мирової угоди.

Керуючись статтями 46,192-193, 231, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Затвердити мирову угоду у справі № 911/1149/23, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "Електроатом" та Міжрегіональним офісом захисних масивів дніпровських водосховищ, в наданій сторонами редакції:

МИРОВА УГОДА

по справі № 911/1149/23

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛЕКТРОАТОМ» (код ЄДРПОУ: 43752840) до Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ (код ЄДРПОУ: 04389466) про стягнення заборгованості

м. Вишгород " 04" липня 2023 року

Ми,

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕЛЕКТРОАТОМ», зареєстроване відповідно до законодавства України (код ЄДРПОУ: 43752840), місцезнаходження якого зареєстровано за адресою: 01004, м. Київ вул. Велика Васильківська, будинок 13/1, кім. 416, надалі іменоване - СТОРОНА №1 І ТОВ " ЕЛЕКТРОАТОМ ", від імені якого на підставі Статуту діє директор - Мороз Ігор Ігорович, з одного боку, та Міжрегіональний офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, зареєстровано відповідно до законодавства України (код ЄДРПОУ: 04389466), місцезнаходження якого зареєстровано за адресою: 07301, Україна, Київська область, місто Вишгород, вул. Київська, 10 - СТОРОНА №2 / МОЗМ дніпровських водосховищ, від імені якого на підставі Положення діє начальник Тушевський Олександр Миколайович, з іншого боку, що є Сторонами у судовій справі № 911/1149/23, яка перебуває у провадженні судді Господарського суду Київської області - Мальована Л.Я. за позовом ТОВ " ЕЛЕКТРОАТОМ " до МОЗМ дніпровських водосховищ про стягнення заборгованості, з метою повного та остаточного врегулювання спору між Сторонами на підставі взаємних поступок, керуючись ч. 7 ст. 46, ст. 192 Господарського процесуального кодексу України (надалі - ГПК України), уклали цю Мирову угоду про наступне:

1. З метою погашення існуючої заборгованості за договором № 22/12-03 про постачання електричної енергії споживачу від 29.11.2022 року у сумі 2 619 643, 03 грн (два мільйони шістсот дев`ятнадцять тисяч шістсот сорок три гривні три копійки), Сторони домовились, що зазначена сума підлягає сплаті СТОРОНОЮ № 2 у строк до "29" вересня 2023 року включно у повному обсязі.

2. Погашення заборгованості, зазначеної у п. 1 цієї мирової угоди, здійснюється шляхом перерахування СТОРОНОЮ № 2 на користь СТОРОНИ № 1 грошових коштів за наступними банківськими реквізитами: п/р НОМЕР_1 в філії - Харківське обласне управління AT «Ощадбанк», МФО 351823.

3. У разі зміни банківських реквізитів СТОРОНА № 1 зобов`язується негайно, на наступний робочий день після настання зазначених змін, письмово повідомити про це СТОРОНУ № 2 шляхом направлення відповідного листа з новими банківськими реквізитами на електронну адресу: mozmdv@mozmdv.gov.uas, та за юридичною адресою СТОРОНИ № 2 цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

4. Зобов`язання СТОРОНИ № 2 зі сплати грошових коштів за цією мировою угодою вважаються виконаними у повному обсязі за умови надходження на рахунок СТОРОНИ № 1 грошових коштів у сумі, що встановлена в п.1 цієї мирової угоди.

5. Після виконання СТОРОНОЮ № 2 взятих на себе зобов`язань згідно з п.1 цієї мирової угоди у повному обсязі, - Сторони складають двосторонній Акт звіряння розрахунків, в якому відображають повне виконання умов цієї мирової угоди та відсутність заборгованості СТОРОНИ № 2 перед СТОРОНОЮ № 1, що виникла в рамках договору № 22/12-03 про постачання електричної енергії споживачу від 29.11.2022 та є предметом спору по судовій справі № 911/1149/23.

6. Сторони домовились, що суми: 3% річних, індексу інфляції, пені які можуть бути розраховані СТОРОНОЮ № 1 та уточнені в позовній заяві, а також інших нарахувань, які могли бути нараховані до дати виконання СТОРОНОЮ № 2 зобов`язань за п. 1 цієї мирової угоди, не підлягають сплаті.

7. Сторони домовились, що судові витрати, пов`язані з розглядом справи №911/1149/23, складаються із судового збору за подання позовної заяви та підлягають розподілу наступним чином: 50% судового збору повертаються СТОРОНІ № 1 з державного бюджету в порядку ч.

1 ст. 130 ГПК України, інші 50% судового збору розподіляються між Сторонами порівну, у зв`язку з чим СТОРОНА № 2 зобов`язується сплатити СТОРОНІ № 1 - 9 823,66 грн ( дев`ять тисяч вісімсот двадцять три гривні шістдесят шість копійок) до "29" вересня 2023 року включно.

8. Всі витрати, пов`язані з наданням правової допомоги та витрати, пов`язані з реалізацією цієї мирової угоди, Сторони несуть самостійно.

9. Сторонами в порядку та формі, встановлених чинним законодавством України, досягнуто згоди щодо всіх істотних умов мирової угоди.

10. Сторони заявляють, що ані в процесі укладення і підписання мирової угоди, ані в процесі виконання її умов не були й не будуть, і не можуть бути порушені права чи охоронювані законом інтереси будь-яких третіх осіб, зокрема держави,

11. Сторони підтверджують, що укладення та виконання ними цієї мирової угоди не суперечить нормам чинного законодавства України та відповідає їх вимогам (зокрема, волевиявлення сторін є вільним, усвідомленим і відповідає їх внутрішній волі; умови мирової угоди зрозумілі і відповідають реальній домовленості та інтересам сторін; мирова угода не приховує іншого правочину і спрямована на реальне настання наслідків, які обумовлені у ній), а також цілям діяльності сторін, положенням їх установчих документів чи інших локальних актів.

12. Мирова угода укладається сторонами при повному розумінні своїх прав та обов`язків, наслідки укладення та затвердження мирової угоди судом, в т.ч. передбачені статтями 192, 193, 231 ГПК України, сторонам зрозумілі.

13. Усі зміни та доповнення до цієї мирової угоди можуть бути внесені письмово за взаємною згодою сторін.

14. Мирову угоду складено у трьох оригінальних примірниках, по одному для кожної зі сторін, один для подання до Господарського суду Київської області на затвердження.

15. Ця мирова угода передається на затвердження до Господарського суду Київської області області у справі № 911/1149/23 і набуває чинності з моменту затвердження цієї мирової угоди судом та в частині розрахунків діє до повного її виконання. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом згідно із Законом України "Про виконавче провадження".

16. Після виконання Сторонами своїх зобов`язань в повному обсязі згідно цієї мирової угоди СТОРОНА № 1 до СТОРОНИ № 2 та СТОРОНА № 2 до СТОРОНИ №1 жодних претензій не мають.

17. Представники Сторін, що підписують цю мирову угоду, підтверджують, що вони мають всі передбачені чинним законодавством України та установчими документами повноваження представляти відповідну сторону і підписувати від її імені мирову угоду та не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень та/або своєї правоздатності, та/або дієздатності стосовно укладення цієї мирової угоди.

РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН:

СТОРОНА № 1 СТОРОНА № 2

Товариство з обмеженою відповідальністю Міжрегіональний офіс захисних масивів

«Електроатом» дніпровський водосховищ

Україна, 01004, м. Київ, вул. Велика 07301, Україна, Київська область, місто

Васильківська, 13/1, кімната № 416 Вишгород, вул. Київська 10-В

Код ЄДРПОУ 43752840 Код ЄДРПОУ: 04389466

Директор Міжрегіональний офіс захисних масивів

Товариства з обмеженою відповідальністю дніпровських водосховищ

«Електроатом»


Ігор МОРОЗ
Олександр ТУШЕВСЬКИЙ

(підпис та печатка) (підпис та печатка)

2. Провадження у справі № 911/1149/23 закрити.

3. Ухвала господарського суду від 16.08.2023 є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини першої статті 3 Закону України "Про виконавче провадження".

4. Стягувачем за ухвалою господарського суду Київської області від 16.08.2023 є позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Електроатом" (04004, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд. 13/1, кім. 416, код ЄДРПОУ 43752840).

5. Боржником за ухвалою господарського суду Київської області від 16.08.2023 є відповідач - Міжрегіональний офіс захисних масивів дніпровських водосховищ (07301, Київська обл., м. Вишгород, вул.. Київська, 10-В, код ЄДРПОУ 04389466).

6. Строк пред`явлення ухвали господарського суду Київської області у справі №911/492/23 до виконання, до 16.08.2026.

7. Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала господарського суду набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Ухвалу підписано - 21.08.2023.

Суддя Л.Я. Мальована

Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112937559
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 2 619 643 грн. 03 коп.

Судовий реєстр по справі —911/1149/23

Ухвала від 31.08.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 16.08.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 24.05.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні