Ухвала
від 22.08.2023 по справі 692/805/23
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/805/23

Провадження № 2/692/222/23

22.08.2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2023 року смт Драбів

Суддя Драбівського районного суду Черкаської області Левченко Л.О., розглянувши позовну заяву керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Атлантік Фармз ІІ» про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Однак при подачі до суду заяви позивачем було порушено вимоги цивільного процесуального законодавства, що регламентує порядок звернення до суду з позовними заявами.

Згідно положень п.2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві зазначаються місце проживання чи перебування сторони (для фізичних осіб).

Згідно даних, вказаних у позовній заяві адресою проживання відповідача є с. Демки (без зазначення вулиці та номеру будинку), Золотоніського району, таким чином така адреса чітко не визначена.

Згідно відповіді на запит суду з метою визначення підсудності з Єдиного державного демографічного реєстру № 181833 від 11.08.2023 щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за вказаними параметрами особу не знайдено.

На запит суду про отримання відомостей з реєстру територіальної громади про місце проживання відповідача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 було отримано відповідь Шрамківської сільської ради Золотоніського району Черкаської області вх.№ЕП-643/23-Вх від 15.08.2023р., відповідно до якого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .? на території Шрамківської ОТГ зареєстрованою не значиться.

У додатковій угоді до договору оренди земельної ділянки, що мається у матеріалах справи, адресою ОСОБА_1 вказано с. Нехайки, Драбівський р-н, Черкаська область, без зазначення вулиці та номеру будинку.

Відповідно відповіді старости Драбівської селищної ради сіл Нехайки та Привітне, вх. №ЕП-655/23-Вх від 21.08.2023р., ОСОБА_1 проживала без реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , на даний час за вказаною адресою не проживає.

Згідно довідки відділу «ЦНАП» виконавчого комітету Драбівської селищної ради Золотоніського району Черкаської області інформація щодо реєстрації місця проживання та громадянства ОСОБА_1 на території громади відсутня.

Суд звертає увагу, що відповідно до ч. 1 ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Нормами ЦПК України передбачено обов`язок суду направлення сторонам ухвали про відкриття провадження у справі, якою сторона повідомляється про місце, дату та час розгляду справи і яка відповідачеві направляється разом з матеріалами цивільного позову, а також можливість відповідачу подати відзив протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Проте з вказаних позивачем у його позовній заяві відомостей не вбачається можливості належним чином повідомити відповідача. Тому позивачу належить надати до суду актуальні відомості про місце проживання/перебування відповідача ОСОБА_1 .

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовну заяву керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Атлантік Фармз ІІ» про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації, відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України, необхідно залишити без руху та надати позивачу термін 5 діб з моменту отримання ухвали на усунення вказаних недоліків, а в разі невиконання вимог суду, вказана заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Атлантік Фармз ІІ» про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації - залишити без руху.

Надати позивачу термін 5 діб з моменту отримання ухвали для усунення недоліків зазначених в мотивувальній частині ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Левченко

Дата ухвалення рішення22.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112953390
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —692/805/23

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Рішення від 04.01.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні