Ухвала
від 02.08.2023 по справі 753/5662/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/5662/23

провадження № 2/753/4091/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" серпня 2023 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі судді Якусика О.В., за участю секретаря судового засідання Боклач А.Є., представника позивача - адвоката Ковалевського Є.В., представника відповідача 1 - адвоката Вілінського В.В., представника відповідача 9 - Кушлак Є.А., розглянувши справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРДЕБТ ПЛЮС» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , Центру надання адміністративних послуг Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Служба у справах дітей та сім`ї Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про скасування реєстрації місця проживання,

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю «УКРДЕБТ ПЛЮС» звернулось до Дарницького районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , Центру надання адміністративних послуг Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації про скасування реєстрації місця проживання.

Згідно із протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06 квітня 2023 року позовну заяву було передано для розгляду судді Якусику О.В.

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 29 червня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 753/5662/23 за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 02 серпня 2023 року, залучено до участі у справі, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Службу у справах дітей та сім`ї Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації та витребувано у Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відомості про осіб, що зареєстровані та/або мешкають за адресою: АДРЕСА_1 .

17 липня 2023 року від Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації надійшла інформація на виконання вимог ухвали суду.

20 липня 2023 року від відповідача 9 надійшло клопотання про заміну його належним відповідачем Дарницькою районною у місті Києві державною адміністрацією та відзив на позовну заяву.

У судове засідання відповідачі-2,3,4,5,6,7,8 та третя особа не прибули, явку уповноважених представників не забезпечили, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

02 серпня 2023 року у підготовчому засіданні представником позивача подано клопотання про залучення до участі у справі як співвідповідача Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію.

Представник відповідача 1 заперечував проти задоволення клопотання, представник відповідача 9 надав пояснення щодо заявленого клопотання.

Згідно з ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Розглянувши клопотання позивача, з огляду на визначені законодавством повноваження щодо реєстрації місця проживання, суд дійшов висновку про його задоволення та залучення до участі у справі як співвідповідача Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію.

У зв`язку з залученням співвідповідача, суд відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України відкладає розгляд справи.

Керуючись статтями 2, 51, 83, 84, 274-279, 258, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи на 19 вересня 2023 року на 16:00 год., в приміщенні Дарницького районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 119.

2. Залучити до участі у справі як співвідповідача Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію (02068, м. Київ, вул. О. Кошиця, 11).

3. Копію даної ухвали надіслати учасникам справі та копію позовної заяви і доданих матеріалів - Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації.

4. Встановити Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації строк для надання суду обґрунтованого письмового відзиву на позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали; для надання заперечень на відповідь на відзив з доказами направлення заперечень позивачу - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Встановити позивачу строк для надання суду відповіді на відзив на позов, а також доказів направлення відповіді на відзив відповідачу - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов.

6. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dr.ki.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Якусик

Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112953691
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —753/5662/23

Рішення від 17.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні