Ухвала
від 22.08.2023 по справі 177/874/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/874/23

Провадження № 2/177/416/23

У Х В А Л А

22.08.2023

Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Березюк М. В.

за участі: секретаря Фараджевої А. І.,

вівідповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Кривому Розі цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, ОСОБА_1 про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вказана справа.

Ухвалою суду від 24.05.2023 провадження по справі відкрито та справу призначено до судового розгляду в порядку загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання, витребувано докази.

Витребувані докази надано до суду.

Ухвалою суду від 04.07.2023 прийнято до розгляду уточнену позовну заяву, якою представником позивача уточнено коло відповідачів у справі.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, надав суду заяву в якій просив судове засідання 22.08.2023 проводити за його відсутності та відсутності позивач, призначити справу до судового розгляду.

Відповідач ОСОБА_1 у судовому засіданні заперечував проти позову в чатсині надання позивача додаткового строку для прийняття спадщини. Суду пояснив, що обізнаний з уточненими позовними вимогами, намір подавати письмовий відзив на позов він не має та пояснення щодо пред`явлених до нього позовних вимог він надасть під час розгляду справи. Крім того пояснив, що він не заперечує проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

Відповідач - Глеюватська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області, будучі повідомленим належним чином про дату судового засідання, до суду не з`явилася, участь свого представника в судовому засіданні не забезпечила, про причини своєї неявки суд не повідомила, заяв та клопотань щодо розгляду справи за відсутності представника не надала.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування запереченьпроти позовнихвимог; визначенняобставин справи,які підлягаютьвстановленню тазібрання відповіднихдоказів; вирішеннявідводів; визначенняпорядку розглядусправи; вчиненняінших дійз метоюзабезпечення правильного,своєчасного ібезперешкодного розглядусправи посуті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, з повідомленням учасників справи.

Учасникам провадження роз`яснено принципи змагальності та диспозитивності цивільного судочинства, порядок подання доказів, завдання підготовчого провадження.

Представник позивача та відповідач ОСОБА_1 , кожен окремо, за наслідками проведеного підготовчого засідання, вважали за можливе призначення справи до розгляду.

Крім того, представником позивача 04.07.2023 через канцелярію суду було подано клопотання про виклик свідка ОСОБА_3 , необхідність в допиті якої виникла під час розгляду вказаної справи.

Відповідач ОСОБА_1 в судовому засіданні при вирішенні вказаного клопотання покладався на розсуд суду.

Відповідно до вимог ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи. Ці дані встановлюються, крім іншого, показаннями свідків.

Згідно ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У зв`язку із викладеним, враховуючи думку учасників, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача про виклик свідка ОСОБА_3 для допиту в судовому засіданні для доведення або спростування обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги позивача.

Беручи до уваги, що судом вжиті заходи для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, інші заяви по суті справи та заяви, клопотання з процесуальних питань відсутні, визначившись з обставинами, які підлягають доказуванню та доказами наданими на їх підтвердження, виконавши вимоги ст. 197 ЦПК України, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження та призначити справу для розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 197, 198, 260-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_2 до Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, ОСОБА_1 про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини - закрити, призначивши судове засідання для розгляду справи по суті на 09:30 год. 05 вересня 2023, про що повідомити учасників провадження.

Викликати до суду свідка ОСОБА_3 .

В судове засідання викликати учасників провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя М.В. Березюк

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112954758
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —177/874/23

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні