Ухвала
від 18.08.2023 по справі 593/1155/23
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о/593/31/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"18" серпня 2023 р. м.Бережани

Суддя Бережанськогорайонного судуТернопільської областіМузика Я.М.,ознайомившись із заявою ОСОБА_1 з участю зацікавлених осіб Бережанського ВДР актів цивільного стану у Бережанському районі Тернопільської області Західного регіону Управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією сімєю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 вказавши зацікавлених осіб Бережанський ВДР актів цивільного стану у Бережанському районі Тернопільської області Західного регіону Управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулась із заявою про встановлення факту проживання однією сімєю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу.

10.08.2023 року Бережанським районним судом Тернопільської області винесена ухвала, згідно із якою згадана заява була залишена без руху із наданням строку в 10 днів для усунення недоліків поданої заяви.

18.08.2023 року заявник ОСОБА_1 на виконання вищевказаної ухвали, на адресу суду в установлений термін надіслала оновлену заяву, однак недоліки поданої нею заяви не є усунені належним чином, оскільки подана суду заява не відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

Згідно із ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст.175,177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

У зв`язку із вищевикладеним, суд прийшов до висновку, що заява ОСОБА_1 з участю зацікавлених осіб Бережанського ВДР актів цивільного стану у Бережанському районі Тернопільської області Західного регіону Управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією сімєю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу- підлягає поверненню.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 185 ч.3 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 з участю зацікавлених осіб Бережанського ВДР актів цивільного стану у Бережанському районі Тернопільської області Західного регіону Управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією сімєю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу, вважати не поданою та повернути.

Наухвалу судуможе бутиподана апеляційнаскарга до Тернопільського апеляційногосуду через Бережанськийрайонний судТернопільської області, якийухвалив оскаржуванусудову ухвалупротягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали.

Суддя Я.М. Музика

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112960816
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —593/1155/23

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Музика Я. М.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Музика Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні