Ухвала
від 18.08.2023 по справі 519/871/23
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/871/23

Провадження № 2-о/519/29/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.08.2023 м. Южне

Южний міський суд Одеської області в складі:

головуючого судді Лемця С.П.,

при секретарі судового засідання Коршак Ю.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Ракатинець Жанни Валеріївни про встановлення факту неправильності актового запису, за участю заінтересованої особи - Южненський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса),

УХВАЛИВ:

В провадженні Южного міського суду Одеської області знаходиться цивільна справа за представника ОСОБА_1 - адвоката Ракатинець Жанни Валеріївни про встановлення факту неправильності актового запису, за участю заінтересованої особи - Южненський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса).

Заявник та її представник в судове засідання не з`явилися, повідомлялися про дату та час слухання справи належним чином, надали заяву про витребування від Южненського ВДРАЦС в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про актовий запис про народження ОСОБА_2 №189 від 20.11.1992, так як представник заявника звертався до відповідного відділу ДРАЦС та отримав відмову. Крім того просили залучити другу заінтересовану особу, а саме Приморський ВДРАЦС у Бердянському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), в зв`язку з тим, що актовий запис про народження №189 від 20.11.1992 було складено саме цим відділом.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явилася, надала заяву про розгляд справи за відсутності представника, проти вимог заяви не заперечують.

Згідно ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.3 ст.12 та ч.1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Частиною 1 ст.84 ЦПК України передбачає, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Крім того, з огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

Відповідно до ч.3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно ч.ч.1,5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що для правильного вирішення справи суду необхідно дослідити всі докази на які посилаються сторони та з урахуванням того, що заявник не має можливості самостійно надати докази, про витребування яких він просить, вважає за необхідне задовольнити заяву представника заявника про витребування витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про актовий запис про народження ОСОБА_2 №189 від 20.11.1992 та залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Приморський ВДРАЦС у Бердянському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), оскільки рішення по справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Керуючись ст.ст. 12-13, 53, 76-81, 84, 260-261, 293-294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Розгляд цивільної справи за позовом представника ОСОБА_1 - адвоката Ракатинець Жанни Валеріївни про встановлення факту неправильності актового запису, за участю заінтересованої особи - Южненський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), відкласти.

Наступне судове засідання провести 18 вересня 2023 року об 11.00 годині у залі судових засідань Южного міського суду Одеської області.

Заяву адвоката Єгорова Олександра Олександровича, задовольнити.

Витребувати у Южненського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про актовий запис про народження ОСОБА_2 №189 від 20.11.1992.

Встановити строк надання витребуваних відомостей до 18.09.2023.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи: Приморський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердянському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), код ЄДРПОУ 26073060, адреса: Україна, 72100, Запорізька область, Приморський район, м.Приморськ, вул.Банкова, буд.110.

Встановити заінтересованій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Зобов`язати заінтересовану особу одночасно з наданням до суду відзиву надіслати його копію та додані до нього документи (належним чином засвідчені копії доказів) іншим учасникам справи.

Роз`яснити заінтересованій особі, що у разі ненадання нею відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Звернути увагу заінтересованої особи, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС - «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням - https://wiki.court.gov.ua.

Повідомити заінтересовану особу, що в умовах обмежувальних заходів на час воєнного стану, всі документи (заяви, відзив, відповідь на відзив, клопотання, копії витребуваних документів, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@yg.od.court.gov.ua з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (65481, м. Южне, проспект Григорівського десанту, 26-А), телефон НОМЕР_1 .

Заінтересованій особі Приморський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердянському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) разом з копією даної ухвали надіслати копію заяви, роз`яснивши їх право ознайомитися з матеріалами справи в приміщенні Южного міського суду Одеської області (65481, Одеська область, м. Южне, пр-т Гр.Десанту 26а).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Сергій ЛЕМЕЦЬ

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112978045
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —519/871/23

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні