Постанова
від 07.07.2010 по справі 2а-5536/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 липня 2010 р. Справа № 2а-5536/10/1870

Сумський окружний адмініс тративний суд у складі: голов уючого судді - Гелети С.М.

за участю секретаря судово го засідання - Михайленко О.В.,

представник позивача Че рнадчук О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом управ ління Пенсійного фонду Украї ни Недригайлівському районі до товариства з обмеженою ві дповідальністю «Деркачівсь ке» про стягнення боргу з від шкодування пільгових пенсі й ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до су ду з адміністративним позово м, в якому просить стягнути з т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Деркачівське» з аборгованість по відшкодув анню пільгових пенсій в сум і 3431,03 грн. - за списком №2

Свої вимоги мотивує ти, що в ідповідач, всупереч вимог п.6 І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни, затвердженої Постано вою Правління Пенсійного фон ду України №21-1 від 19.12.2003 року та п . 2 Прикінцевих положень Закон у України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування”, за травень 2010 року н е відшкодував позивачу у пер едбачений законом строк витр ати на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах.

Представник позивача позо вні вимоги в судовому засіда нні підтримав в повному обся зі.

Представник відповідача, н алежним чином повідомлений п ро дату, час та місце розгляду справи, про що свідчить розпи ска на повідомленні про одер жання повістки , в судове засі дання не з' явився, про причи ни неявки суд не повідомив, кл опотання про відкладення роз гляду справи до суду не надав .

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, або за адре сою, яка зазначена її предста вником, і це підтверджується підписом відповідної службо вої особи. Таким чином, суд вв ажає, що відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання, йо го відсутність в судовому за сіданні не перешкоджає розгл яду справи.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, всебічно і по вно з'ясувавши всі фактичні о бставини на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши до кази, які мають юридичне знач ення для розгляду справи і ви рішення спору по суті, врахов уючи принципи рівності сторі н, суд дійшов висновку, що позо вні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню, виходячи з наступно го.

Згідно п. 2 розділу ХІ Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” для платників стра хових внесків, визначених п. 1 ст. 14 цього Закону, об' єктом о податкування є фактичні витр ати на виплату та доставку пе нсій, призначених їх працівн икам відповідно до п.п. “б” - “з ” ст. 13 Закону України “Про пен сійне забезпечення” до досяг нення працівниками пенсійно го віку, передбаченого ст. 12 За кону України “Про пенсійне з абезпечення” (чоловіками - 6 0 років, жінками - 55 років).

Порядок відшкодування вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах, встановлений п. 6 “І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни”, затвердженої постан овою правління Пенсійного фо нду України 19.12.2003 р. № 21-1, зареєст рованої в Міністерстві юстиц ії України 16.01.2004 р. за № 64/68663.

Для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інс трукції - також 100 відсотків фа ктичних витрат на виплату і д оставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положе нь Закону застрахованим особ ам, які працюють на роботах із шкідливими і важкими умовам и праці за списком №2 виробниц тв, робіт, професій, посад і по казників, затверджених Кабін етом Міністрів України та за результатами атестації робо чих місць, на посадах що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах .

Відповідач зобов' язаний щомісяця до 25 числа вносять д о Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначе них на пільгових умовах.

Внаслідок порушення відпо відачем вимог вищезазначено го Закону та Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України відпо відач має заборгованість в с умі 3431,03 грн. по відшкодуванню в итрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №2 за травень 2010р., що повністю п ідтверджується матеріалами справи, зокрема розрахунком суми боргу по відшкодуванню на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах (а.с.6), направлений в уста новленому порядку на адресу відповідача (а.с.7).

Оскільки відповідач не под ав ні доказів погашення забо ргованості, тому вимоги пози вача визнаються обґрунтован ими і підлягають задоволенню в сумі 3431,03 грн.

Відповідно ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень , а відповідачем - фізична чи ю ридична особа судові витрат и з відповідача не стягуютьс я.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 158-163, 167, 186, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонд у України Недригайлівському районі до товариства з обмеж еною відповідальністю «Дерк ачівське» про стягнення борг у з відшкодування пільгових пенсій - задовольнити в повно му обсязі.

Стягнути з товариства з об меженою відповідальністю «Д еркачівське» (Недригайлівс ький район, с.Деркачівка, і.к. 308 64487) на користь Управління Пенс ійного фонду України в Недри гайлівському районі (смт.Нед ригайлів, вул. Леніна,1) 3431 грн. 0 3 коп. по відшкодування сум фа ктичних витрат на виплату і д оставку пенсій по списку №2 за травень 2010 року.

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Суддя С.М. Гелета

Повний текст поста нови складено та підписано 12.0 7.2010 року.

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.07.2010
Оприлюднено25.09.2010
Номер документу11297962
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5536/10/1870

Постанова від 07.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 15.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Постанова від 07.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні