Ухвала
від 23.08.2023 по справі 404/6198/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/6198/21

Номер провадження 2/404/1634/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 серпня 2023 року Кіровський районний суд м. Кіровограда

в складі: головуючого судді Мохонько В.В.,

за участі секретаря - Добровольської Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому, в порядку загального позовного провадження, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Моторного (транспортного) страхового бюро України, ТОВ «МСК України, ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої ДТП,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Моторного (транспортного) страхового бюро України, ТОВ «МСК України, ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої ДТП.

Ухвалою судді Кіровського районного суду м. Кіровограда від 08.09.2021 року прийнято позовну заяву та відкрито провадження, призначено підготовче засідання.

15.02.2022 року від представника відповідача Моторного (транспортного) страхового бюро України до суду надійшов відзив на позовну заяву.

Відповідно до ухвали Кіровського районного суду м. Кіровограда від 15.11.2022 року закрито підготовче провадження та призначено до судового розгляду по суті.

В судове засідання 26.04.2023 року позивач не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлявся, заяви про розгляд справи за його відсутності не подавав, причин неявки суду не повідомив. До суду 28.03.2023 року повернувся від ОСОБА_1 конверт із відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою».

23.08.2023 року позивач, повторно, не з`явився у судове засідання, про місце, день і час явки за викликом повідомлявся. 27.06.2023 року до суду повернувся від ОСОБА_1 конверт із відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою».

Відповідно до ч.1 ст. 44 ЦПК України, учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Згідно ч. 1 ст. 131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Згідно ч. 3 ст. 131 ЦПК України, учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Відповідно до ч.5 ст. 223, п.3 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо: належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

З огляду на викладене, оскільки під час провадження справи про причину неявки у судові засідання позивач не повідомляв, заяви про розгляд за його відсутності на ім`я головуючого в справі судді не подавав, суд визнає неявку сторони позивача у судові засідання без поважних причин, тому вбачає підстави для залишення позову без розгляду.

Згідно ч.2 ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись п.3 ч.1 ст. ст. 257, 353 ЦПК України, суд ,-

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 доМоторного (транспортного)страхового бюроУкраїни,ТОВ «МСКУкраїни, ОСОБА_2 провідшкодування матеріальноїшкоди,завданої ДТП - залишити без розгляду.

Роз`яснити, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, в редакції від 3 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди (Кіровський районний суд м. Кіровограда).

Повний текст судового рішення складено 23.08.2023 року.

Суддя

Кіровського районного

суду м. Кіровограда В.В. Мохонько

Дата ухвалення рішення23.08.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112983778
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої ДТП

Судовий реєстр по справі —404/6198/21

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні