Ухвала
від 23.08.2023 по справі 910/13225/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

23.08.2023Справа № 910/13225/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Ягічевої Н.І. , розглянувши

заяву ТОВ "Авто Спец Серві ЛТД"

про забезпечення позову до подачі позовної заяви

Без повідомлення (виклику) представників учасників справи

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Авто Спец Серві ЛТД" (далі - заявник) звернулося до Господарського суду міста Києва із заявою про забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти ДП ДГЗІФ "УКРІНМАШ" (ЄДРПОУ 14281072, юридична адреса: 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 36) на відкритих рахунках в банківських установах в межах суми 380 111, 17 грн.

В обґрунтування поданої заяви заявник зазначає, що ДП ДГЗІФ "УКРІНМАШ" ухиляється від виконання своїх зобов`язань за Договором про надання послуг №48 від 07.07.2021, тому існує реальна загроза, що після відкриття провадження у справі за позовом ТОВ "Авто Спец Серві ЛТД" до ДГЗІФ "УКРІНМАШ", майно відповідача та грошові кошти можуть бути передані іншим юридичним особам, які є підконтрольними директору ДП ДГЗІФ "УКРІНМАШ", зокрема - ДП ДК з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціалізованого призначення "Укрспецекспорт".

Відповідно до статті 136 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно зі ст. 139 Господарського процесуального кодексу України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; 6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

У заяві можуть бути зазначені кілька заходів забезпечення позову, що мають бути вжиті судом, із обґрунтуванням доцільності вжиття кожного з цих заходів. До заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Дослідивши заяву ТОВ "Авто Спец Серві ЛТД" про забезпечення позову до подачі позовної заяви, суд дійшов висновку, що вказана заява не відповідає вимогам п. 2, 6 ч. 1 ст. 139 Господарського процесуального кодексу України, оскільки не містить повного найменування заявника та пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

Відповідно до ч. 7 ст. 140 Господарського процесуального кодексу України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 139 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, заява ТОВ "Авто Спец Серві ЛТД" про забезпечення позову до подачі позовної заяви підлягає поверненню заявнику.

Керуючись статтями 136, 139, 140, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Заяву ТОВ "Авто Спец Серві ЛТД" про забезпечення позову до подачі позовної заяви повернути заявнику.

2. Ухвала набрала законної сили 23.08.2023 та може бути оскаржена у порядку і строк, встановлені ст. ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Наталія ЯГІЧЕВА

Дата ухвалення рішення23.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу112992087
СудочинствоГосподарське
Сутьзабезпечення позову до подачі позовної заяви Без повідомлення (виклику) представників учасників справи

Судовий реєстр по справі —910/13225/23

Ухвала від 23.08.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ягічева Н.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні