Ухвала
від 22.08.2023 по справі 912/24/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел. 32-05-11 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

22 серпня 2023 рокуСправа № 912/24/14

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.

при секретарі судового засідання Пастуховій А.Ю.,

розглянувши клопотання №10-52-19065 від 01.08.2023 Фонду державного майна України, 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, код ЄДР 0032945

у справі №912/24/14 від 23.01.2014

про банкрутство державного підприємства "Управління по бурінню технічних свердловин" (далі - ДП "Управління по бурінню технічних свердловин"), 28000, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Коваленка, 28,

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредиторів - участі не брали;

від банкрута - участі не брали.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 03.02.2014 господарський суд визнав ДП "Управління по бурінню технічних свердловин" банкрутом. Відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута ДП "Управління по бурінню технічних свердловин" на 12 місяців. Призначив ліквідатором банкрута - ДП "Управління по бурінню технічних свердловин" голову ліквідаційної комісії Кириченка Є.О. Ліквідатори банкрута у даній справі неодноразово змінювалися. Ухвалою від 15.12.2020 господарський суд призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Іващука В.А.

До господарського суду 08.08.2023 надійшло клопотання №10-52-19065 від 01.08.2023 Фонду державного майна України з вимогою залучити Фонд державного майна України до участі у справі №912/24/14 про банкрутство ДП "УБТС" у якості органу, уповноваженого управляти майном зазначеного підприємства.

Вказане клопотання, зокрема, обґрунтовано тим, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.07.2022 №683-р "Деякі питання управління об`єктами державної власності" єдиний майновий комплекс державного підприємства "Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів" передається із сфери управління Міністерства економіки України, до сфери управління Фонду державного майна України.

Згідно з пунктом 10 Положення про порядок передачі об`єктів права державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 №1482 "Про передачу об`єктів права державної та комунальної власності" передача оформляється актом приймання-передачі за формою згідно з додатком до Порядку подання та розгляду пропозицій щодо передачі об`єктів з комунальної у державну власність та утворення і роботи комісії з питань передачі об`єктів у державну власність, затвердженого цією постановою. Акт складається у чотирьох примірниках, підписується головою і членами комісії та затверджується органом, який створив комісію. Право на управління об`єктом передачі виникає з дати затвердження органом, який створив комісію, акта приймання-передачі, а орган, уповноважений управляти державним майном, що здійснював управління об`єктом, або самоврядна організація втрачає таке право.

Для забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.07.2022 №683-р, 20.07.2023 Фонд затвердив Акт приймання-передачі єдиного майнового комплексу ДП "УБТС" із сфери управління Міністерства енергетики України до сфери управління Фонду. Тобто, на сьогодні, Фонд є уповноваженим органом, до сфери управління якого відноситься ДП "УБТС".

Ухвалою від 10.08.2023 господарський суд розгляд клопотання №10-52-19065 від 01.08.2023 Фонду державного майна України призначив на 11:40 - 22.08.2023.

Розглядаючи зазначене клопотання, господарський суд вважає за необхідне зазначити, що 21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) п. 2 Прикінцевих та перехідних положень якого передбачено, що з дня введення в дію цього Кодексу, визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Пунктом 4 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 КУзПБ провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

За ч. 1 ст. 59 КУзПБ з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема: припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює, зокрема, такі повноваження: виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута (ч. 1 ст. 61 КУзПБ).

За ч. 7-8 ст. 96 КУзПБ у разі якщо боржник є державним підприємством або господарським товариством, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, господарський суд залучає до участі у справі про банкрутство представників органу, уповноваженого управляти державним майном, з повідомленням про відкриття провадження у справі про банкрутство такого підприємства.

У разі відкриття провадження у справі про банкрутство державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, участь у зборах кредиторів та роботі комітету кредиторів можуть брати з правом дорадчого голосу представники органу, уповноваженого управляти державним майном.

Не дивлячись на ту обставину, що провадження у даній справі про банкрутство ДП "Управління по бурінню технічних свердловин" знаходиться не на стадії відкриття провадження у справі про банкрутство такого підприємства, а на стадії ліквідації юридичної особи, з метою реалізації прав та виконання обов`язків представниками органу, уповноваженого управляти державним майном банкрута виключно в межах компетенції визначеної нормами діючого законодавства, господарський суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання №10-52-19065 від 01.08.2023 Фонду державного майна України.

Керуючись ст. 1, 2, 9, 96, п. 2, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, 12, 234-235, 255 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання №10-52-19065 від 01.08.2023 Фонду державного майна України задовольнити.

Залучити Фонд державного майна України до участі у справі №912/24/14 у якості органу, уповноваженого управляти майном державного підприємства "Управління по бурінню технічних свердловин".

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

Копії ухвали направити банкруту, кредиторам (ухвала суду від 30.09.2014, замість Олександрійського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області та Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області - Головному управлінню Пенсійного фонду України Кіровоградської області (на e-mail: gu@kr.pfu.gov.ua), ГУ ДФС у Кіровоградській області (вул. Велика Перспективна, 55, м. Кропивницький), замість Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області), Південно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Дніпро) у Кіровоградській області (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2), Міністерству енергетики та вугільної промисловості України (е-mail: kanc@mev.gov.ua), Олександрійській місцевій прокуратурі (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3), Кіровоградській обласній прокуратурі (е-mail: oblprokuratura@kir.gp.gov.ua - для відома), ліквідатору - арбітражному керуючому Іващуку В.А. (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ), гр. ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), Фонду державного майна України (01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9).

Повний текст ухвали складено 23.08.2023.

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення22.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу112992173
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство державного підприємства "Управління по бурінню технічних свердловин" (далі - ДП "Управління по бурінню технічних свердловин"), 28000, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Коваленка, 28

Судовий реєстр по справі —912/24/14

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 03.05.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 26.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.08.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 17.08.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні