Ухвала
від 23.08.2023 по справі 1/905/07
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23.08.2023 р. № 1/905/07

м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі головуючого судді Брагар В.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління ПФУ в Миколаївській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі

за позовомУправління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області, ,

доПриватне підприємство "Агроекспортімпорт", ,

простягнення заборгованості в сумі 2114,30 грн.,

Постановою Господарського суду Миколаївської області від 29.01.2008 року задоволено позовні вимоги Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про стягнення з Приватного підприємства "Агроекспортімпорт" коштів в сумі 2114,30 грн.

На виконання вказаної постанови судом 27.02.2011 року було видано виконавчий лист.

Ухвалою від 21.12.2019 року суд замінив стягувача за виконавчим листом Господарського суду Миколаївської області від 29.02.2008 року у справі № 1/905/07 з Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 20866865) на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області.

16.08.2023 року від Головного управління ПФУ в Миколаївській області надійшла заява про заміну стягувача у виконавчому листі по справі №1/905/07, а саме - з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області на Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

На обгрунтування заяви заявник зазначає, що з 01.01.2023 відбулося правонаступництво, а саме: перехід прав та обов`язків від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївської області до Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

На підставі частини дев`ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглянув заяву в порядку письмового провадження.

Розглядаючи заяву, суд виходить з наступного.

Відповідно до пункту 2 Розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 21.09.2022 № 2620-IX Про внесення змін до Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування та Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (далі - Закон № 2620) припинено Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 01.01.2023.

Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Кабінету Міністрів України у встановленому порядку вжити заходів, що випливають із цього Закону.

Статтею 4 Закону України від 03.09.1999 № 1105-XIV Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі - Закон №1105) (у редакції Закону № 2620, що набрав чинності 01.01.2023) передбачено, що уповноваженим органом управління в системі загальнообов`язкового державного соціального страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку є Пенсійний фонд України.

Згідно із пунктом 7 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону № 2620, стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 № 1442 Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України постановлено: припинити з 1 січня 2023 р., реорганізувавши шляхом приєднання до Пенсійного фонду України: Фонд соціального страхування України; управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Миколаївській області.

На підставі статті 129 Конституції України основними засадами судочинства є обов`язковість рішень суду.

Відповідно до статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України, судове рішення, яким закінчується розгляд справи в адміністративному суді, ухвалюється іменем України. Судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до частин першої, четвертої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Отже, заміна сторони правонаступником може відбуватись як у відкритому виконавчому провадженні, так і за відсутності виконавчого провадження, тобто може бути проведена на будь-якій стадії процесу.

Ураховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому листі на Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області задовольнити.

2. Замінити стягувача за виконавчим листом Господарського суду Миколаївської області від 29.02.2008 року у справі № 1/905/07 з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області на Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею в порядку ст. 256 КАС України.

Апеляційна скарга на цю ухвалу може бути подана до П`ятого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання повного тексту.

Суддя В.С. Брагар

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу112995421
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —1/905/07

Ухвала від 23.08.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 17.08.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 21.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Постанова від 29.01.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Васильєва Л.I.

Ухвала від 21.12.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Васильєва Л.I.

Ухвала від 19.12.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Васильєва Л.I.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні