Ухвала
від 21.07.2023 по справі 214/5133/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/5133/23

2/214/3756/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 липня 2023 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Малаховська І.Б. розглянувши матеріали справи за позовом представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН» (код ЄДРПОУ:39925398), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Установив:

Представник позивача звернулася до суду з позовом визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

20. 07.2023 року від позивача ОСОБА_1 надійшла заява у якій вона просить направити справу за місцем виконання до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області на основі довідки з місця роботи ОСОБА_1 .

Перевіривши матеріали справи, суд доходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Вбачаючи з матеріалів справи відповідно до ч. 1 ст. 24 ЦПК України позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, може пред`являтися також за місцем роботи. Від представника позивача заява згідно з якої вона просить передати справу за підсудністю до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу за місцем роботи позивача, згідно довідки, що була надана представником позивача в якій зазначається, що ОСОБА_1 працює та отримує доходи у ФОП ОСОБА_2 та зареєстрована на посаді продавця продовольчих товарів з 03.07.2023 року, згідно наказу про прийняття №12 від 29.06.2023 року по теперішній час.

З вище зазначених обставин вбачається, що справа підсудна Жовтневому районному суду міста Кривого Рогу.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає за необхідне направити матеріали цивільної справи за позовом представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН» (код ЄДРПОУ:39925398), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню Жовтневому районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за підсудністю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 187, 261, 354 ЦПК України, -

Постановив:

Цивільну справу представника позивача Гливук Марії Іванівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛФІН» (код ЄДРПОУ:39925398), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний нотаріус Обухівського районного районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Криворізький відділ державної виконавчої служби у криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню направити до Жовтневого районного суду м. Кривого рогу.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Б. Малаховська

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу112999378
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —214/5133/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні