Ухвала
від 24.08.2023 по справі 591/1635/23
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/1635/23

Провадження № 2/591/230/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 серпня 2023 року Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді Северинової А.С.,

з участю секретаря судового засідання Рудь В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Суми цивільну справу №591/1635/23 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський фаховий медичний коледж» про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и в :

У березні 2023 року ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат МолібогЮ.М., звернулась до суду з вказаним позовом, який в подальшому уточнила та збільшивши позовні вимоги просить:

1) визнати протиправним та скасувати наказ № 14-ОС від 26 січня 2023 року «Про припинення трудового договору (контракту)», яким звільнено ОСОБА_1 з посади заступника директора з економічних питань з 31 січня 2023 року;

2) поновити ОСОБА_1 на посаді заступника директора з економічних питань Комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський фаховий медичний коледж»;

3) стягнути з відповідача на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу із розрахунку 1843 грн 21 коп. за один робочий день до дня ухвалення судом рішення по справі.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 07 березня 2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 25 квітня 2023 року прийнято до розгляду заяву представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про збільшення позовних вимог у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський фаховий медичний коледж» про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 14 липня 2023 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

23 серпня 2023 року сторони досягли мирової угоди, яка викладена ними окремим документом та підписана, і яку вони просять затвердити.

В судове засідання учасники справи не з`явилися, про розгляд справи повідомлені належним чином, в поданій ними заяві про затвердження мирової угоди від 23 серпня 2023 року просять розглянути справу без їхньої участі, наслідки затвердження мирової угоди їм роз`яснені та зрозумілі.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України не здійснювалось.

Відповідно до ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або

2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що мирова угода підлягає затвердженню, оскільки вона не суперечить закону і не порушує чиї-небудь права і охоронювані законом інтереси. Мирова угода підписана позивачкою ОСОБА_1 та в.о. директора КЗ СОР «Сумський фаховий медичний коледж» Кононовим О.В., який діє в порядку самопредставництва юридичної особи (а.с. 147). Як зазначили сторони у заяві про затвердження мирової угоди, наслідки затвердження мирової угоди їм роз`яснені та зрозумілі.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Керуючись ст.ст. 207, 208, 247, 255, 256 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду, укладену 23 серпня 2023 року між ОСОБА_1 та Комунальним закладом Сумської обласної ради «Сумський фаховий медичний коледж», на таких умовах:

1. Сторони даної мирової угоди дійшли згоди про те, що відповідач протягом трьох робочих днів після затвердження судом мирової угоди:

- скасовує наказ № 14-ОС від 26 січня 2023 року «Про припинення трудового договору (контракту)», яким звільнено ОСОБА_1 з посади заступника директора з економічних питань з 31січня 2023 року;

- поновлює позивача на посаді заступника директора з економічних питань КЗ СОР «Сумський фаховий медичний коледж» з 01 лютого 2023 року;

- виплачує позивачу середній заробіток за час вимушеного прогулу, виходячи із розрахунку 1843грн 21 коп. за один робочий день, за період з 01 лютого 2023 року по 14 серпня 2023 включно (139 робочих днів) у розмірі 256206 грн 19 коп. (двісті п`ятдесят шість тисяч двісті шість гривень дев`ятнадцять копійок).

2. Судові витрати, понесені позивачем не відшкодовуються відповідачем та покладаються на позивача.

3. Позивач, укладаючи дану мирову угоду відмовляється від усіх своїх позовних вимог, заявлених по справі № 591/1635/23, поданих ним щодо відповідача та в подальшому не буде звертатись до суду з приводу даних позовних вимог.

4. Одностороння відмова від виконання умов мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається. З моменту затвердження судом цієї угоди спір між сторонами є остаточно врегульованим.

5. З наслідками укладення мирової угоди сторони ознайомлені, положення ст. 207 ЦПК України сторонам роз`яснені та зрозумілі.

6. Сторони звертаються до суду із спільною письмовою заявою про постановлення ухвали про затвердження даної мирової угоди.

7. Дана мирова угода укладена в трьох примірниках, по одному для кожної із сторін і для Зарічного суду м. Суми. Мирова угода набирає законної сили після її затвердження Зарічним районним судом м. Суми відповідною ухвалою у справі № 591/1635/23.

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський фаховий медичний коледж» про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Сумського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з моменту її складання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Позивач: ОСОБА_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Комунальний заклад Сумської обласної ради «Сумський фаховий медичний коледж», місцезнаходження: 40007, м. Суми, вул. Паркова, 4, ЄДРПОУ 02011574.

Повне судове рішення складено 24 серпня 2023 року.

Суддя А.С. Северинова

Дата ухвалення рішення24.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу113002649
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —591/1635/23

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні