Ухвала
від 02.08.2023 по справі 757/32857/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/32857/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 серпня 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалого В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА Фінанс Груп»</a>, треті особи: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Приватний виконавець виконавчого округу Сумської області Закорко Вадим Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Печерського районного суду м. Києва із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА Фінанс Груп»</a>, треті особи: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Приватний виконавець виконавчого округу Сумської області Закорко Вадим Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд приходить до висновку про те, що зазначені матеріали слід передати на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 12 ст. 28 ЦПК України, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Обґрунтовуючи підсудність даного позову ОСОБА_2 посилається на альтернативну підсудність визначену ч. 12 ст. 28 ЦПК України та вказує, що позов пред`явлено до суду за місцем виконання виконавчого документа, яким як вважає позивач є її місце перебування.

У своєму позову, ОСОБА_2 вказує, що фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до адміністративного територіального поділу міста Києва знаходиться у Дарницькому районі міста Києва.

Крім того, позивач обґрунтовуючи підсудність позову вказує, що працює експертом оцінювачем в ПТ «Ломбард Парус».

З відкритих даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців вбачається, що ПТ «Ломбард Парус» (код ЄДРПОУ - 39451311), працівником якого є ОСОБА_2 , знаходиться за адресою: вул. Глибочицька, 13, м. Київ, 04052, що відповідно до адміністративного територіального поділу міста Києва знаходиться у Шевченківському районі міста Києва.

Крім того, з копії паспорта позивача вбачається, що зареєстроване у встановленому законом місце проживання ОСОБА_2 знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Також слід зазначити, що оспорюваний виконавчий напис перебуває на примусовому виконанні у Приватного виконавця виконавчого округу Сумської області Закорко В.В., місцезнаходження якого, відповідно до Єдиного реєстру приватних виконавців знаходиться за адресою: провулок Пляжний, 3, м. Суми, Сумська обл., 40000.

З наведеного вбачається відсутність обґрунтованих підстав для визначення підсудності означеного позову за Печерським районним судом м. Києва.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як вбачається з відкритих даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, відповідач - ТОВ «АІА Фінанс Груп» (код ЄДРПОУ - 41184403) знаходиться за адресою: вул. Михайлівська, 15/1, м. Київ, 01001, що відповідно до адміністративного поділу міста Києва знаходиться у Шевченківському районі м. Києва.

Зважаючи на той факт, що місцезнаходження відповідача знаходиться в Шевченківському районі м. Києва, суд приходить до висновку, що вказану позовну заяву слід передати за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Києва.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Згідно з ч. 2 ст. 32 ЦПК України справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст. 27, 28, 32, 259, 261, 268 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА Фінанс Груп»</a>, треті особи: Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, Приватний виконавець виконавчого округу Сумської області Закорко Вадим Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, - передати за підсудністю на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва (вул. Дегтярівська, 31-А, м. Київ, 03057).

Апеляційну скаргу на ухвалу може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу113008432
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —757/32857/23-ц

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні