Ухвала
від 24.08.2023 по справі 744/1183/20
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24.08.23

Провадження № 1-в/744/20/2023

Єдиний унікальний № 744/1183/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 серпня 2023 року Семенівський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області клопотання (подання) Новгород-Сіверського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області про звільнення від призначеного судом покарання по закінченню іспитового строку щодо

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Костирка Бериславського району Херсонської області, українця, громадянина України, з професійно-технічною освітою, не одруженого, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Семенівського районного суду Чернігівської області від 05 серпня 2021 року за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки 6 (шість) місяців, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України від відбування покарання звільненого з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки, з покладенням на нього обов`язків відповідно до п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України, -

В С Т А Н О В И В:

До Семенівськогорайонного судуЧернігівської областінадійшло клопотання(подання)Новгород-Сіверськогорайонного сектору№ 2філії Державноїустанови «Центрпробації» вЧернігівській області,у якомуставиться питанняпро звільненнявід призначеногосудом покаранняу зв`язкуіз закінченняміспитового строкущодо ОСОБА_4 , засудженого вироком Семенівського районного суду Чернігівської області від 05 серпня 2021 року за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки 6 (шість) місяців, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України від відбування покарання звільненого з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки, з покладенням на нього обов`язків відповідно до п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України.

Клопотання (подання)обґрунтовано тим,що зачас іспитовогостроку засуджений ОСОБА_4 згідно довідки СПД № 1 Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області притягувався до адміністративної відповідальності. За місцемпроживання ОСОБА_4 характеризується посередньо. Засуджений ОСОБА_4 протягом іспитового строку виконав всі пункти індивідуального плану, повторного злочину не вчинив.

Згідно вироку Семенівського районногосуду Чернігівськоїобласті від05серпня 2021року відносно ОСОБА_4 випробування з іспитовим строком закінчується 05 серпня 2023 року, тому Новгород-Сіверський районний сектор № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області вважає доцільнимі необхіднимзвільнити засудженого ОСОБА_4 від призначеного судом покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

У судовомузасіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання (подання) підтримав та просив його задовольнити.

У судове засідання представник Новгород-Сіверського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області, провідний інспектор Новгород-Сіверського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області ОСОБА_5 не з`явився, у клопотанні (поданні) просив розглянути його без участі представника Новгород-Сіверського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.

У судовезасідання засуджений ОСОБА_4 не з`явився, звернувся до суду з письмовою заявою про розгляд клопотання (подання) без його участі, з клопотанням (поданням) згоден, просив його задовольнити.

Відповідно до абз. 2 ч. 5 ст. 539 Кримінального процесуального кодексу України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Суд, вислухавши думку прокурора, вивчивши матеріали судового провадження за клопотанням (поданням) та матеріали особової справи засудженого, вважає за необхідне за наявних документів, які свідчать про доказовість обставин, на які посилається орган виконання покарань, клопотання (подання) задовольнити, враховуючи при цьому те, що засуджений раніше фактично вже виконав покладені на нього обов`язки, за місцем проживання характеризується позитивно та не вчинив нового кримінального правопорушення.

На підставівикладеного,керуючись ст.78Кримінального кодексуУкраїни, абз.1ч.4ст.107, ст. ст. 371, 372, п. 9 ч. 1 ст. 537, ст. 539 Кримінального процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання (подання) Новгород-Сіверського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області про звільнення від призначеного судом покарання по закінченню іспитового строку щодо ОСОБА_4 задовольнити.

Звільнити узв`язку іззакінченням іспитовогостроку засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від призначеного вироком Семенівського районного суду Чернігівської області від 05 серпня 2021 року за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки 6 (шість) місяців на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України від відбування покарання звільненого з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки, з покладенням на нього обов`язків відповідно до п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи днів з дня її оголошення до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Семенівський районний суд Чернігівської області. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії ухвали.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу113013849
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від призначеного судом покарання по закінченню іспитового строку щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Костирка Бериславського району Херсонської області, українця, громадянина України, з професійно-технічною освітою, не одруженого, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Семенівського районного суду Чернігівської області від 05 серпня 2021 року за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки 6 (шість) місяців, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України від відбування покарання звільненого з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки, з покладенням на нього обов`язків відповідно до п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —744/1183/20

Ухвала від 24.08.2023

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Вирок від 05.08.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 04.08.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 22.07.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 27.05.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 18.02.2021

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні